Skip Navigation Links

Üretim yapmazsak büyük ülke, büyük devlet olunmaz

AK Parti Hatay Milletvekili ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sadullah Ergin, İskenderun ilçesinde bir dizi ziyaretlerde bulundu.

Politika   A+a-

 

   Sabah erken saatlerde esnaf ziyaretiyle programa başlangıç yapan Ergin, sırası ile Nihat Açıkalın, Turgut Duman, Kazım Gökmen, İskenderun Şoförler Odası, İskenderun Organize Sanayi Bölgesinde bulunan ticari işletmeler ile İskenderun Otogar esnafını gezdi. Organize sanayi bölgesi işletmelerinden Tosçelik'te çalışan işçilerle öğle yemeği yiyen ve sonrasında sohbet eden Ergin, Büyükşehir Belediyesi seçimlerinin önemini ve AK Parti iktidarı döneminde Hatay'a hayal edilemeyen yatırımların nasıl yapıldığını tek tek anlattı. Organize Sanayi Bölgesi fabrika sahiplerinden Fatih Tosyalı, Kahraman Sarsılmaz, Emin Galip Gelelioğlu, Asım Kibar, Şükrü Alpaydın, Yaşar Niziplioğlu ve Cemil Kirmitlioğlu’na ait işyerlerini de ziyaret eden Ergin, hayırlı işler dileğinde bulundu fabrika çalışanları ile bir araya geldi, fikir alış verişinde bulundu. İskenderun Organize Sanayi Bölgesi İşletme sahiplerinden olan Fatih Tosyalı, Adalet eski Bakanı ve aynı zamanda Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sadullah Ergin'in yanında olduklarını ifade ederek, "Sadullah Ergin'in Hatay için yaptıkları ortada. Hatay'a yapılan yatırımlar küçümsenmeyecek yatırımlardır. Hizmet siyasetinin devamı bu seçimlere bağlıdır. Hatay'ın yıllar yılı bekleyen alacakları bu dönem sayın Ergin sayesinde koparıldı. Biz işverenler olarak ne kadar teşekkür etsek azdır" dedi.

 

    İskenderun Organize Sanayi Bölgesinde çalışan işçilerle sohbet eden Ergin, üretim yaparak ülke bütçesine büyük katkı sağladıklarını bundan dolayı Hatay ekonomisinde büyük canlanmalar yaşandığını kaydetti. Üretim yapılmazsa büyük ülke, büyük devlet olunmayacağını hatırlatan Ergin, “Ya üretim kazanacak, ya da faiz lobisi kazanacak. 2002 yılı sonrasında ülke genelinde elde edilen siyasi ve ekonomik istikrar sayesinde Türkiye olarak 200 ülke arasında 26. büyük ekonomiye sahipken 16. büyük ekonomiye sahip olduk. Bu başarı sizlerin sayesinde gerçekleşti. Üretimin olduğu yerde başarı olur, ekonomik güç olur ve önce bölge insanı sonra ülke insanı kazanır" dedi.

 

   Amanos Tüneli'nin açılması ile 40 bin dönümlük arazide fabrikaların kurulacağını belirten Ergin, "İşverenler değil, işçiler kıymetli durumda olacak. Ben patronları değil sizleri tutuyor ve temsil ediyorum. Kurulacak olan fabrikalar sayesinde çalışmak isteyen her insan iş, aş imkanına sahip olacak. İşçi kesimi, emek kesimi kıymete binecek" dedi.


 

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet