Skip Navigation Links

Mesele Hatay’a Hizmetse Siyaset Teferruat Olmalı!

Antakya Belediye Meclisi’nin Şubat ayı ikinci olağan meclisi toplandı.

Gündem   A+a-

 

   Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş, son zamanlarda Antakya Belediye Meclisi’nde Adalet ve Kalkınma Partisi gurubunun, ortak aklın hakim olduğu ve vatandaşların faydasına olan bazı meclis kararlarını siyasi yaklaşımlarla değerlendirip red etmesinin üzüntü verici ve manidar olduğunu ifade etti.

 

   Bu durumun son örneğinin 7 Şubat Cuma günü Antakya Belediye Meclisi’nin Şubat ayı ikinci olağan meclis toplantısında yaşandığını belirten Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş, “ Hatay Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğü'nün, Antakya Belediyesi ile işbirliği halinde, vatandaşlarımıza, gençlerimize kısacası toplumun her kesimine hitap edecek ‘Rehabilitasyon Merkezi’ yapımı teklifi Belediye Meclisi'nde Adalet ve Kalkınma Partisi meclis gurubunca red oylarıyla engellenmesi manidar ve üzüntü vericidir” dedi.

 

   İçerisinde futbol, voleybol, basketbol sahaları, yüzme havuzları, fitness salonları, dinlenme yeri, tırmanma duvarı, yürüyüş bandı gibi birçok sosyal alanın bulunacağı ‘Rehabilitasyon Merkezi’, Antakya Belediyesi'ne ait bir arsa üzerinde, Polis MYO Müdürlüğünce yapılıp 10 yıl işletildikten sonra tesis Belediye'ye devredilmesi öngörülüyordu.

 

 

 

   Tesisten çocuk, genç ve yaşlılar olmak üzere toplumun her kesiminin faydalanması planlanıyordu. Fakat Ak Parti Grubunun bu projeye red vermesi üzerine Antakyalılar çok önemli bir sosyal-sportif tesisten mahrum kaldı.

 

 

   Bunun Antakyalılara bir ceza niteliği taşıdığını ifade eden Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş; “Kaldı ki Polis Meslek Yüksekokulu’nda projeyle ilgili yetkili bir kamu görevlisi arkadaşımızın konuyla ilgili Şubat ayı ilk meclis oturumunda, meclis üyelerine detaylı bilgiler vermesine rağmen maalesef Adalet ve Kalkınma Partisi meclis üyelerinin bu konudaki bakış açılarında olumlu yönde herhangi bir değişiklik olmamıştır” dedi.

 

 

 

   Yeni Büyükşehir yasası kapsamında uygulamada İl Belediyesi konumu itibariyle hizmetlerin aksamaması için Büyükşehir Belediyesi misyonunun Antakya Belediyesinde olduğunu söyleyen Savaş, “Antakya Belediye Meclisi’ne çevre belde belediyelerinden gelen bazı taleplerin yine bu zihniyet doğrultusunda çoğunluğa bağlı olarak red edilmesi de üzüntü vericidir” diye konuştu.

 

 

 

 

   Vatandaşa hizmette herkesin ortak akılla hareket etmesi gerektiğine vurgu yağan Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş; “Herkesin faydasına olan hizmetin siyaseti olmamalı. Belediye Meclisi her ne kadar farklı siyasi parti mensuplarından oluşsa da, masaya gelen talep yasalara uygunsa ve mesele Antakya’ya, Hatay’a, vatandaşımıza hizmetse gerisi teferruat olmalıdır.” dedi.

 

 

 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet