Skip Navigation Links

Temel Enerji Kaynağımız Güneş’tir

ÇKD Yönetim Kurulu, Ak Parti İskenderun İlçe Teşkilatı'nı ziyaret ederek ‘İskenderun Körfezi ve Termik Santral Tehdidi’ konulu bir dosyayı Yaran’ a te

Gündem   A+a-

 

    İskenderun Körfezi ve Termik Santral Tehdidi!

 

İskenderun Çevre Koruma Derneği (ÇKD) Yönetim Kurulu, Ak Parti İskenderun İlçe Teşkilatı Başkanı İbrahim Yaran’ ı parti binasında ziyaret ederek ‘İskenderun Körfezi ve Termik Santral Tehdidi’ konulu bir dosyayı Yaran’ a teslim ettiler.

 

   “İnsanın En Kıymetli Değeri Yaşam Alanıdır”

 

   Gerçekleşen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Ak Parti İlçe Başkanı İbrahim Yaran, İnsanın en kıymetli değerinin yaşam alanı olduğunu söyledi. Yaran; “Sizler gibi toplumsal konulara duyarlı insanların elbette ki herhangi bir şekilde değerlendirmekten öte pozitif ayrımcılık anlamında da olsa bu tip toplumsal hassasiyeti olan insanlara sevgimiz artık x diyorum. İnsanın en kıymetli değeri yaşam değeridir. Hayattır. Sağlıktır. Elbette çevre de bu değerlerin mutlaka ve mutlaka olmazsa olmazlarındandır. Dolayısıyla çok mübarek bir yoldasınız. Kurumsal değeri çok büyük bir yoldasınız. Çalışmalarınızı izliyorum gönlüm de o çalışmalarınıza katkı vermekten yana” şeklinde konuştu.

 

 

    “Temel Enerji Kaynağımız Güneş’tir”

 

    İskenderun Körfezi ve Termik Santral tehdidini ÇKD olarak bir dosya haline getirdiklerini ve bu durumun bölge için önem arz ettiğini söyleyen İskenderun ÇKD Başkanı Barış Sönmez ise temel enerji kaynağının güneş olduğuna dikkat çekti. Dünyamıza ulaşan güneş enerjisinin doğal ve yapay yollarla başka türlere dönüştürülebildiğine vurgu yapan Sönmez; “İskenderun Körfezi çok çeşitli kirleticilerin etkisi altındadır. Körfez kıyısında yer alan Sugözü Termik Santrali, İskenderun Demir Çelik fabrikaları İskenderun ve Payas Organize Sanayi bölgelerinde yer alan sanayi tesislerinin bacalarından çıkan azot ve kükürt oksitlerinin havanın nemi ve yağmur sularıyla birleşmesi sonucu oluşan asit yağmurları körfeze ve körfez çevresinde yer alan orman ve tarım alanlarına yağarak toprağın ateşlenmesine, çoraklaşmasına, ormanların yok olmasına, deniz suyunun asitleşmesi sonucu da balık popülasyonu ve su ürünlerine zarar vermektedir” diye konuştu.

    ÇKD Başkanı Sönmez’ in bu konuşmalarının ardından bu konuyu yukarı mercilere taşıyacağını söyleyen Yaran; “ ben bunu yukarı mercilere taşıyacağım. Ve takipçisi olmaya gayret edeceğim. Kendi yetki ve sorumluluğum çerçevesinde bunu mutlaka gerekli yerlere taşıyacağım” dedi.

 


Temel Enerji Kaynağımız Güneş’tir videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet