Skip Navigation Links

Ali İsmail 'Biz Burdayız'

Ali İsmail Korkmaz’ın ölümüyle ilgili olarak 5′i tutuklu 8 sanığın güvenlik gerekçesiyle yargılanmasına dün Kayseri'de başlandı.

Gündem   A+a-

 

   ESKİŞEHİR’de geçtiğimiz 2 Haziran’da Gezi Parkı protestoları sırasında saldırıya uğrayıp 38 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitiren Eskişehir Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü 1.sınıf öğrencisi 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz’ın ölümüyle ilgili olarak 5′i tutuklu 8 sanığın güvenlik gerekçesiyle yargılanmasına dün Kayseri'de başlandı.

   Duruşmayı izlemek için yurdun çeşitli bölgelerinden gelen binlerce yurttaş Kayseri'nin Ankara ve Adana girişindeki Pastırmacılar Parkı arama noktasında durduruldu, davayı izlemeye gelenler kimlik ve GBT sorguları yapıldıktan sonra kente alındı. Duruşmayı izlemek için gelen milletvekilleri, avukatlar ve sivil toplum örgütü yöneticileri duruşmaya gireceklerin onaylanmış listesine bakılarak tek tek eski adliye binasına alındı. Bu sırada listede ismi olmayan avukat ve sivil toplum örgütü yöneticileriyle, adliye kapısında görevli polisler arasında zaman zaman tartışmalar yaşandı. Ali İsmail Korkmaz’ın babası Şahap, annesi Emel, ağabeyi Gürkan Korkmaz ile kız kardeşleri Melika Çakırkaya ve Aylin Taktuk da adliye binasına kimliklerini göstererek girdi.

   Öte yandan, davayı izlemek üzere CHP Milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu, Refik Eryılmaz, M. Ali Ediboğlu, İlhan Cihaner, Şevki Kulkuloğlu, Süheyl Batum, Nurettin Demir, Melda Onur, Mahmut Tanal, Musa Çam, HDP Milletvekili Levent Tüzel, MHP Milletvekili Mümin İnan, Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan da Kayseri eski adliye binasına geldi.

   Duruşma hakkında bilgi veren CHP Hatay Milletvekili Av.Refik ERYILMAZ;

Ali İsmail'i Kalleşçe ve hunharca katleden canilerin duruşmasını izlemek üzere bölgemizden Kayseri'ye Milletvekili arkadaşım M.Ali Ediboğlu, Defne Belediye Başkan Adayımız Sayın İbrahim Yaman ve Şehit Ahmet Atakan'ın babası Ali Atakan ile birlikte geldik. Sabah erken saatte ülkenin değişik şehirlerinden gelen yürekli, vijdanlı, devrimci dostlarımızla birlikte Kayseri'nin girişinde toplanarak Adliye sarayına yürüdük. Duruşma salonu tıklım tıklım dolu. Demokrasinin ayaklar altına alındığı ve en demokratik haklarını kullanan gençlerimizin katledildiği tarihi bir davaya destek veren 5000”i aşkın duyarlı vatandaşımıza teşekkür ediyoruz. Katledilen gençlerimizin hesabını er ya da geç mutlaka soracağız. Bu davalar yüz yıl da sürse takip edeceğiz. Yaşanan bu acı olaylardan “Gençlerimizin katledilmesinden talimatı ben verdim” diyen Başbakan ve şürekâsı sorumludur. Katillerden ve onları koruyan siyasi iktidardan mutlaka hesap sorulacaktır. Katilleri koruyan ve kollayan siyasal iktidar, halkımıza hesap vermekten kurtulamayacaktır.

   Görülen davada:

    -Sanıkların tüm telefon numaraları ve olay günü tüm görüşmelerinin TİB’den istenmesine,

    -Ali ismail Korkmaz’ın telefon kayıtlarının istenmesine,

    -Sanıklar arasında menfaat çatışması olduğuna, bu nedenle her müdafiin sadece bir sanığı savunmasına,

    -Sanıkların avukatlarının belirlenmesi için ek süre verilmesine,

    -Tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına, Yalçın Akbulut’un tutuklanması talebi ise reddedildi.Mahkeme ise 12 Mayıs 2014 tarihine ertelendi.

 

 

 


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet