Skip Navigation Links

İSMAİL'İ 300 AVUKAT SAVUNUYOR

Gezi Parkı protestoları sırasında saldırıya uğrayıp 38 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitiren Ali İsmail Korkmaz'ın ölümüyle ilgili

Gündem   A+a-

açılan davanın görüldüğü Kayseri'de bugünkü ilk duruşma öncesi güvenlik önlemleri alındı.

 

Kayseri Adliyesi önünde TOMA'lar ve binlerce polis nöbette... Kent dışından gelen otobüsler durduruldu, içindekiler tek tek arandı. Ali İsmail'in acılı ailesi duruşma salonuna alkışlarla girdi.

 

İSMAİL'İ 300 AVUKAT SAVUNUYOR

 

Ali İsmail'in davasını 300 avukat üstlendi. Duruşmada sanık avukatları söze 'Gezi direnişi' diyerek başladı. Ali'nin acılı annesi oğlunun resmini sanıklara göstererek, ''Ben Ali'yi temiz ellerimle büyüttüm. O pis ellerinizde dokunmayın çocuğuma'' diye feryat etti, avukatlar gözyaşlarına boğuldu.

 

DURUŞMA SALONUNDA SİLAH GERGİNLİĞİ

 

Duruşma salonunda da sivil giyimli fakat jandarma olduğunu söyleyen bir kişinin üzerinde silah olması salonu gerdi. Silahlı kişi yaka paça dışarı çıkarıldı. Avukatlar kimlik tespiti istedi, arbede yaşandı.

 

SİLAHLI SİVİL, TUTUKLU POLİSİN YAKINI MI?

 

Silahlı sivil, mahkeme başkanının huzuruna alındı. İbrahim K. adlı bu kişi, "Kulaklarımda problem var. 58. Piyade Alayı'nda uzman çavuşum. Tutuklu polis Mevlüt Saldoğan'ın akrabasıyım. Onu görmeye geldim, silahım yok. Avukat hanım kimlik sordu, ısrar edince üzerinde silah var diyerek dışarı attılar" dedi.

 

DURUŞMA BAŞLADI, GERGİNLİK ÇIKTI

 

Duruşmada sanık avukatları söze 'Gezi direnişi' diyerek başladı. Eskişehir Barosu Başkanı, ''Polis gaz sıkmasaydı bunlar yaşanmazdı'' dedi. Duruşmada yer yokluğu zaman zaman tartışmalara neden oldu. Adliye dışında da Ali İsmail Korkmaz için toplananlarla polis arasında gerginlik çıktı.

 

ACILI ANNE: NASIL KIYDINIZ OĞLUMA!

 

Oğlunu yitiren acılı anne duruşmanın başlamasını beklerken adliye koridorlarında gözyaşlarıyla oğlunun resimlerini göstererek ''Nasıl kıydınız çocuğuma? Ne yaptı çocuğum size? Kendi çocuklarınıza nasıl bakıyorsunuz?'' diye isyan etti.

 

5 TUTUKLU, YÜZLERİNİ GİZLEYEREK GELDİ

 

Kayseri Kapalı Cezaevi'ne önceki gün duruşmayla ilgili nakledilen tutuklu polis memuru Mevlüt Saldoğan, fırın sahibi İsmail Koyuncu ve akrabaları Ramazan Koyuncu, Muhammet Vatanseven, Ebubekir Harlar cezaevi aracıyla eski adliye binasının mahkum girişine kadar getirildi. Jandarmanın adeta etten duvar ördüğü kapıdan 5 tutuklu, yüzlerini ellerindeki dosyalarla, atkılarla kapatarak duruşma salonuna götürüldü. Tutuksuz yargılanan polis memurları Şaban G. Hüseyin E., Yalçın A. da adliyeye, polis kontrolündeki yan kapıdan girdi.

 

"ADALET HANGİ DELİĞE GİRERSE GİRSİN ÇIKARACAĞIZ"

 

Eski adliye binasındaki duruşmaya girmek isteyen 300'e yakın avukatla güvenlik görevlileri arasında zaman zaman tartışma yaşandı. Duruşma öncesi avukatlar yaptıkları ortak açıklamada, "Ali'yi aramızdan aldılar. Adaleti hangi deliğe girerse girsin oradan çıkaracağız." dedi.

 

SANIKLARIN ÖNÜNDE ETTEN DUVAR ÖRDÜLER

 

Sanıkların önünde polisler, arkasında jandarmalar barikat oluşturdu. Müdahil avukatları usule dair sözler alıyor.

 

Her avukat sözlerine "Gezi direnişi" diye başladı.

 

''POLİS GAZ SIKMASAYDI BUNLAR YAŞANMAZDI''

 

Eskişehir Baro Başkanı, "Polis gaz sıkmasaydı, Ali İsmail o sokağa kaçmaz, öldürülmezdi. Bu çok önemli, Vali bizi dinlemedi, sorumludur. Bütün halkın, herkesin Ali İsmail'e borcu var, adil bir yargılama istiyoruz." dedi.

 

ACILI ANNENİN FERYADI AVUKATLARI AĞLATTI

 

Anne Emel Korkmaz, sanıklara dönerek "O pis ellerinizde dokunmayın çocuğuma, nasıl bakabiliyorsunuz çocuklarınızın yüzüne. Ben Ali'yi temiz ellerimle büyüttüm" diye feryat etti, salondaki avukatlar ağladı.

 

Anne Korkmaz, elindeki oğlunun çerçeveli büyük fotoğrafını sanık polisin suratına tutup, "Oraya değil buraya bak, çocuğum var derken gözlerimin içine bak." dedi.

 

KIZ KARDEŞİ: KARDEŞİM ÇOCUĞUNU MU ÖLDÜRDÜ

 

Kız kardeşi de sanığa "Kardeşim çocuğunu mu öldürdü?" diye sordu.

 

ALİ'NİN ABİSİ: HARAM OLSUN ALDIĞINIZ PARA

 

Abisi Gürkan Korkmaz sanıklara ve avukatlarına tepki gösterdi, ''Haram olsun aldığınız para'' diye bağırıp ayağa kalktı, yanındakiler koluna girdi.

 

SİLAHLI KİŞİ YAKA PAÇA DIŞARI ÇIKARILDI

 

İzleyici bölümündeki bir sivil, jandarma olduğunu söyledi. Kişinin silahı olduğu anlaşılınca yaka paça dışarı çıkarıldı. Avukatlar kimlik tespiti istedi, arbede yaşandı.

 

CHP'Lİ VEKİLLER DE DURUŞMADA

 

CHP'li vekiller Hüseyin Aygün, Sezgin Tanrıkulu, Veli Ağbaba, Süheyl Batum, Musa Çam ve Tufan Köse de duruşmayı izlemek için Kayseri'ye gitti.

 

Kentte her türlü gösteri valilik tarafından yasaklandı. Yaklaşık 2 bin 30 polis memuru, 3 TOMA, bir panzer ve bir polis helikopterinin görev yaptığı duruşma öncesi, şehrin giriş ve çıkışlarına arama noktaları kuruldu. Davada 1'i polis olmak üzere 5'i tutuklu 8 kişi kasten adam öldürmek ve bu suçu kolaylaştırmaktan 10 yıl ile ömür boyu hapis arasında ceza istemiyle yargılanıyor.

 

KAYSERİ'YE ONLARCA OTOBÜSLE 5 BİNE YAKIN KİŞİ GELDİ

 

Davayla ilgili olarak Kayseri'ye çeşitli illerden 40'a yakın otobüs, midibüs, minibüs ve özel araçlarla 5 bine yakın kişi geldi.

 

Otobüsler kent girişinde durduruldu, içindekiler tek tek arandı. Bir otobüsün üzerine aranmayı önlemek için esprili bir dille ''İHH ve MİT'e aittir'' diye yazıldığı görüldü.

 

Kayseri'nin Ankara ve Adana girişindeki Pastırmacılar Parkı arama noktasında durdurulan, davayı izlemeye gelenler kimlik ve GBT sorguları yapıldıktan sonra kente alındı.

 

Sosyal medyada ise Ali İsmail Korkmaz davası için Kayseri'ye gelen otobüslerde güvenlik güçlerinin arama ve kimlik kontrolü yaptığı anlara dair kareler paylaşıldı.

 

AİLE DURUŞMA SALONUNA ALKIŞLARLA GİRDİ

 

Ali İsmail'in acılı ailesi duruşma salonuna alkışlarla girdi. Ali İsmail'in davasını 300 avukat üstlendi. Yüzlerini gizleyen tutuklu 5 sanık, jandarma tarafından adliye binasına mahkum girişinden alındı.

 

300 AVUKAT ADINA AÇIKLAMA

 

Etrafı demir barikatlarla çevrilen ve arama noktalarından girilen adliye binası önünde, Eskişehir Barosu başta olmak üzere 300 avukat adına bir basın açıklaması yapıldı.

 

Avukat Ali Özgür tarafından okunan bildiride şöyle denildi:

 

"Eskişehir'de 2 Haziran Gezi Parkı protestoları sırasında uradığı saldırı sonucunda ağır yaralanan ve 38 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitiren üniversite örgencisi Ali İsmail Korkmaz'ın davası, Eskişehir'den kaçırılarak, Kayseri'ye getirildi. Ali İsmail, dosyasının güvenlik nedeniyle Eskişehir'den Kayseri'ye taşıyan Yargıtay 5'inci Hukuk Dairesi, 1993 yılında da Lice'de katledilen Tuggeneral Bahtiyar Aydın dosyasını güvenlik gerekçesiyle Eskişehir'e nakletmişti. Ali İsmail Korkmaz davasının güvenli bir şehir olduğu yıllardır bu tür davalarda uygulanan nakil kararları ile tescil edilmiş olan Eskişehir'den güvenlik gerekçesiyle kaçırılmış olması ve doysa Kayseri'ye nakledilmişken, 24 tanığın Eskişehir'de yapılacak duruşmada dinlenmesine karar verilmiş olması, naklin aslında hukuki bir sebebe dayanmadığının en açık göstergesidir. Güvensiz denilen Eskişehir'de 6 Ocak tarihinde yapılan ve hiçbir güvenlik sorunu yaşamayan talimat duruşmasına 100'dan fazla avukatla katılan bizler, Kayseri duruşmasına bu kez 300 avukatla katılıyoruz. Yolları kesseniz de Ali İsmail'in ailesi, milletvekilleri, uluslararası heyetler, sendika, parti ve demokratik kitle örgütü temsilcileriyle Kayseri'deyiz. Siz haksızlığı büyüttükçe, biz bu davanın daha kalabalık takipçisi olacağız. Ali'yi aramızdan aldılar ama adaleti hangi delikte saklanırsa saklansın çıkaracağız."

<a href=8gunhaber.com/etiket/ali-ismail-korkmaz/" target="_blank">ali ismail korkmaz" />
 
kaynak: haberler.com
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet