Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

İskenderun'lu işadamına terörist muamelesi..

Katar hava yolları hostesi tarafından uçantan çıkartılarak saatlerce havaalanında bekletilen türk çift haklarını arıyorlar.

İskenderun   A+a-

 

    İskenderun’lu iş adamı Veli Çiftçi eşi ile birlikte gittiği Hong Kong ziyaretinden Türkiye’ye aktarmalı olarak dönerken Qatar hava yollarına ait uçakta kendilerine terörist muamelesi yapılarak eşiyle birlikte uçaktan indirildiğini iddia etti.

 

 

   İskenderun’da Vemis teknoloji mağazasının sahibi olan Veli Çiftçi eşi Melodi ile birlikte iş seyahati için gittiği Hong Kong’tan dönerken yaşadıklarını anlatarak bize terörist muamelesi yapıldı dedi. Çiftçi eşiyle birlikte başlarından geçen olayı şöyle anlattı. “ Qatar Havayoları ile 20.01.2014 Hong Kong - İstanbul Doha aktarmalı seyahatimde eşim ile birlikte İstanbul'a dönecektik tüm kontrollerden eşim ile birlikte geçtik ve eşimle birlikte uçağa bindik. Kabin içerisinde adını sonradan öğrendiğim Hostes Aicha Ayada uçak kabininde eşimden biniş kartını göstermesini istedi. Eşim biniş kartını çantasından çıkarmaya çalışırken ilerlememiz arkamızdan seslenen diğer yolculara eşim kenara çekilip yer vermek istediğinde hostes akıl almaz bir tavırla “eliyle önümüzü keserek” ve yüksek sesle bağırarak "..hayır uçağa binemezsiniz.." diyerek azarlamıştır eşim çantasındaki bileti çıkarmaya çalıştığı esnada hostes tekrardan eşimi darp edercesine göğsüne sert bir darbe ile vurarak burda beklemeyeceğimizi yine aynı sertlikle bağırarak dile getirmiştir. Eşim biletini hostese verdiğinde ise de hostes yine fütursuzca eliyle eşimi tekrardan darp edip bağırmasıyla sebebini kavrayamadığım bir tepkiyle karşılaştım sonrasında eşime kötü muamele gösterip, hakaret ve aşağılamalarda fiili ve sözlü tacizde bulunduğu, bununla da yetinmeyerek eşimi darp ve tehdit ettiği" için kendisini kabin yetkilisine şikayet ettim bunun üzerine hostes Aicha Ayada hem suçlu hem güçlü psikolojisiyle bu yaptıklarıyla kalmayıp kendi ülkesinde olmanın avantajlarını kullanarak hakkımızda ki suçlamalarıyla akılalmaz, gerçeklikle uzaktan yakından ilgisi olmayan tamamen sahte mesnetsiz ithamlar ile terör suçlusu gibi yaklaşık yirmi Qatar güvenlik personeli tarafından eşimle birlikte uçaktan indirildik. Ben ve eşimi ayrı ayrı iki otobüse kapatarak yaklaşık iki buçuk saat boyunca kapalı ortamda hapsettiler. Hem şahsıma hem de eşime psikolojik baskı uygulamak suretiyle bizi yıldırmaya çalıştılar Sonrasında bir görevli gelerek beni otobüsten indirip Qatar Airways Security önüne götürdü. Uçak kabinindeki tavırların ve muamelerin aynı şekilde havalanı içerisinde de devam etti Qatar Airways yetkilisi Ali Amasya tarafından biletim ve pasaportuma el koyuldu şahsım aleyhine yapmış olduğu kötü muamele fiili ve sözlü tacizler, hakaret ve aşağılamalarda bulunması kasıtlı olarak havalanı polisi ile görüşmem engelledi.

     Yukarıda da belirttiğim üzere tüm iddialarımı teyid eder nitelikte yaklaşık yirmiye yakın bizzat olayın gören görgü tanıklarım mevcut olup ayrıca tarafımıza yapılan kötü muameleleri görüntüleyen güvenlik kamerası görüntülerinin de kontrol edilmesi neticesinde iddialarım sarih olarak müşahade edilecektir. Saatlerce kapalı tutulduğumuz havaalanında uçak biletlerimiz yandığı gibi uluslar arası telefon görüşmelerimizden dolayıda önemli ölçüde maddi zarar gördük. Ben ve eşim bir Türk vatandaşı olarak terörist muamelesi gördğümüz Qatar havayollarından ve olaya karışanlardan şikayetçi olacağız ve hakkımızı maddi manevi arayacağız. Gerek dış işleri bakanlığımızın ve gerekse konsolosluklarımızın Türk vatandaşlarının yaşadığı bu tür çirkin saldırılara maruz kalmamaları için gerekli tedbirleri almalarını istiyorum” dedi.

 

 

 


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş