Skip Navigation Links

'İkisi bir arada yürütülmeli'

Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, bölgede sanayileşme ve yaşanabilir çevre çalışmalarının dengede yürütülebileceğini belirterek,

Gündem   A+a-

Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, bölgede sanayileşme ve yaşanabilir çevre çalışmalarının dengede yürütülebileceğini belirterek, “Ekonomi de olacak ekoloji de, ikisi bir arada el ele vererek dengede yürütülebilir” dedi.


Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) ile Anadolu Üniversitesi (A.Ü) ve Royal Haskoning firması’nca yaklaşık 3 yıl önce başlatılan “İskenderun ve Eskişehir’de temiz hava için el ele Matra projesi” sonuç değerlendirme toplantısı İskenderun’da yapıldı.
Mustafa Yazıcı Konservatuarı konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıya Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, İskenderun Kaymakamı Cemil Aksak, Belediye Başkanı Yusuf Civelek, MKÜ Rektörü Prof. Dr. Şerefettin Canda ve projenin İskenderun’daki sorumlusu MKÜ Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sermin Örnektekin, projede görev alan öğretim üyeleri ile projeye çalışma alanlarıyla ilgili katkı veren kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.
Vali Lekesiz, toplantıda, günümüz sorunlarının eskimiş yöntemlerle çözülemeyeceğini, yeni sorunlara, yeni çözümler üretilmesi, sorunların çözümünde gelişen teknoloji ve yeniliklerin uygulanması gerektiğini söyledi.


Sanayileşme ve yaşam standartlarının yükselmesinin beraberinde bazı çevre sorunları getirdiğini belirten Lekesiz, “Sorunu çözmek için önce varlığını kabul etmeliyiz. Hem sanayi olacak, hem de temiz ve yaşanabilir bir çevre. İkisi arasındaki gerekli dengeyi sağlayacağız. İkisi bir arada yürür. Bölgenin çevre planı 1960’larda planlanabilirdi, ancak çözüm için geç kalmış değiliz” dedi.
Rektör Prof. Dr. Canda da, konuşmasında üniversitelerin bilimsel çalışma ve projelere katılmasının önemini anlattığı konuşmasında, MKÜ olarak bilimsel çalışmalara katılmaya devam edeceklerini ifade etti.
Konuşmaların ardından, Hollanda Hükümeti tarafından da desteklenen ‘’İskenderun ve Eskişehir’de temiz hava için el ele Matra Projesi’’nin İskenderun’daki uygulama çalışmalarında, görev alanlarıyla ilgili katkı sağlayan kurum ve kuruluş temsilcilerine plaket verildi.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet