Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Ortaçağ Siyasetine Son Verin!

MHP Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mete Aslan; “Ortaçağ Siyasetine Son Verin” dedi.

Gündem   A+a-

 

  Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mete Aslan, CHP Adana Milletvekili Ümit Özgümüş’ün kendisi hakkında yaptığı açıklamaları sert bir dille eleştirdi. ‘Ortaçağ Siyasetine Son Verin’ diyen Mete Aslan, ‘bu şahsın TBMM’de bir koltuğu işgal etmesi ülkemizin içler acısı bir halde olduğunu gösteriyor” dedi.

 
“TBMM’de O Bir Koltuğu İşgal Ediyorsun!”

 

  CHP Adana Milletvekili Ümit Özgümüş’ün Hatay toplumunu din, mezhep ve inançlarına göre ayrıştırdığını savunan Mete Aslan; “Geçtiğimiz hafta, kısır parti içi çekişmelerine insanların onur, haysiyet ve inançlarını alet etme çabalarındaki bazı ihtiras sahibi, seviye yoksunu siyasetçilerin söylemleri üzerine işbu açıklamayı paylaşmak zaruri olmuştur.18.01.2013 tarihinde CHP Adana Milletvekili Ümit Özgümüş adlı şahıs, bir panelde yaptığı ve ulusal basında yer alan konuşmasında şu ifadeleri kullanmıştır; "Hatay’da Lütfü Savaş’ı, asla ve asla içime sindiremem. Hadi Lütfi Savaş neyse. Ondan önce CHP’de belediye başkanlığı için adı geçen şahsın ismi Mete Aslan. ’Alevilerin kestiği yenmez. Alevilerden alışveriş yapmayın’ diyen bir insanı, nüfusunun yarısının Alevi olduğu bir yerde aday göstermek için ismi masanın üzerine konulabildi."

 

  Bedeni 21. Yüzyılda görünmekle aklı ve kalbi ortaçağın karanlık dönemlerinde kalmış, 3-5 oy uğruna topluma kin, nefret tohumları ekmekten çekinmeyen, tanımadığı insanlara iftira etmekten sakınmayan bir zihniyet sahibinin bugün itibarıyla TBMM’de bir koltuğu işgal ediyor olması ülkemizin içler acısı halinin de bir özetidir.Hatay toplumunu din, mezhep ve inançlarına göre ayrıştıran ve bundan siyasi rant elde etme çabası içinde olan bu zavallı anlayış, seçimler öncesi yine hortlatılmaya çalışılmaktadır. Ama unuttukları husus şudur ki, artık Hataylının bu yalan ve iftiralara karnı toktur.

 

  Bu çirkin iftiracılara kendimi anlatıp da aklamak gibi bir mecburiyetim olmadığını hatırlatarak;

 

  Koltuk işgalcisi bu kişiyi eğer yüreği yetiyorsa bu sözlerini doğup büyüdüğüm yer olan Samandağ’da alevi vatandaşların önünde tekrar söylemeye davet ediyorum. Attığı bu iftiraların hesabını yargı önünde zaten verecektir” dedi.

 

 

 

 

  “Hatay’ı Tehdit Eden İktidar ile Onun Su Taşıyıcısı Muhalefetin Zihniyeti Aynıdır”

 

  İktidar partisi ile ana muhalefet partisinin zihniyetinin birbirleri ile eş değer olduğunu belirtip Hatay halkını birleştirmenin huzur ve barış ortamını tesis etmenin Türk Milliyetçilerine düştüğünü söyleyen Aslan; “ Üzülerek müşahede etmekteyiz ki; Hatay’a gelip Hatay halkına parmağını sallayarak “oy vermezseniz secimden sonra bunun hesabını sorarız” diye tehdit eden iktidar partisi ile onun su taşıyıcısı ana muhalefet partisinin zihniyeti birbiriyle aynıdır. Hangi inanca sahip olursa olsun Hatay halkı kendi iradesi ile Türkiye Cumhuriyeti’ne ilhak olmuş, bu şerefi taşıyan tek ilimizdir. Bundan 75 sene önce bu iradeyi ortaya koyabilmiş Hatay halkı bugün sergilenmekte olan bu ortaçağ zihniyetindeki siyasi söylemlere ve siyasetçilere layık değildir. Bizdensin, onlardansın söylemleri ile dinine, mezhebine, fikrine göre insanları ayrıştırıp bundan oy kazanma sevdalısı bu zihniyet şehrimize ve ülkemize zarar vermektedir. Akıllı, olgun ve sağduyu sahibi hemşerilerim artık bu çirkin oyundan usandılar ve gerçeklerin farkındalar. Herkesin ayrıştırmadan menfaat elde etmeye çalıştığı bu ortamda, tüm Hatay halkını birleştirmek, huzur ve barış ortamını tesis etmek görevi yine biz Türk Milliyetçilerine düşmektedir. Allah’ın izni, halkın takdiri ile bu çirkinliklere tevessül edenlerden kurtulacağımız günler yakındır” açıklamalarına yer verdi.

 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş