Skip Navigation Links

Seyyar Satıcı ve Pazarcı Esnafımız İçin Güzel Hizmetler Ürettik

Seyyar Satıcılar Derneği yönetimi’nden başkan Savaş’a nezaket ziyareti.

Gündem   A+a-

 

  Antakya Seyyar Satıcılar Derneği Başkanı Cuma Şahin beraberindeki heyet Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş’a nezaket ziyaretinde bulundu.

 
  Antakya Seyyar Satıcılar Derneği Başkanı Cuma Şahin ziyarette yaptığı konuşmada, “Seyyar Satıcılar Derneği olarak belediyemizle sürekli istişare halinde olduk. Sorunlarımıza ortak çözümler ürettik. Başkanımız sağolsun talep ve isteklerimizi dinledi, imkânları ölçüsünde bu talepleri yerine getirmeye gayret gösterdi. Seyyar satıcı ve pazarcı esnafımızın refah ve huzur içinde satış yapacağı tesisler ve ortamlar sağladı. Bizlerde hem projelere hem de belediyemizin çevre temizliği ve hijyen kuralları konusunda yürüttüğü çalışmalara seyyar satıcı esnafımızla birlikte her türlü katkıyı vermeye çaba gösterdik. Görev süresi boyunca bizlerden yakın ilgisini ve desteğini esirgemeyen, Belediye Başkanımız Sayın Lütfü Savaş’a ve ekibine seyyar satıcı ve pazarcı esnafımız adına teşekkür ediyoruz.”dedi.

 

 

 

 Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş yaptığı açıklamada; “Görev süremiz içinde şehrimizin cazibe merkezlerinde dağınık vaziyette satış yapan seyyar satıcılarımızı tek merkezde toplayan çalışmalar yürüttük. Simit, kestane, muz v.b ürünlerin satışını yapan seyyar satıcılarımızın arabalarını tek tip ve estetik bir görünüme kavuşturduk. Balıkçılar Çarşısı ve Sebze Hali civarında satış yapan seyyar satıcılarımızın ve pazarcı esnafımızın daha ferah bir ortamda satış yapmalarını sağlamak amacıyla alan düzenlemesi gerçekleştirdik. Şehrimize dışarıdan gelen ve sebze haline hal çıkış bedelini yatırmadan kaçak yollarla satış yapmak isteyen, kayıt dışı ekonomiye ve şehrimizde faaliyet gösteren esnafımızın mağdur olmasına sebebiyet verenlere karşı sıkı denetimler yürüttük. Kaldırım ve cadde işgallerinin önlenmesi konusunda esnafımızla işbirliği içinde ortak çalışmalar gerçekleştirdik. Pazarcı esnafımızın daha modern imkânlarda satış yapmalarını sağlamak amacıyla Stadyum yanında bulunan eski Cumartesi pazarını yıktık. Yerine ise, bünyesinde otopark, modern pazarcı tezgâhları, yürüyen rampa, çok amaçlı salon, engelli ve engelsiz asansörleri, kafeterya ve eşya deposu gibi her türlü sosyal donatının bulunduğu modern bir Semt Pazarı Kompleksi’ yaptık. Bu modern tesisi pazarcı esnafımızın ve hemşehrilerimizin hizmetine sunduk. Bu tesisin bir benzerini de önümüzdeki süreçte başka bir bölgeye taşınacak olan Meteoroloji binasının bulunduğu yaklaşık üç dönümlük alana yapmayı planlıyoruz. Böylelikle halihazırda Emlak Konutları önünde kurulan o keşmekeş görüntüye de son vermeyi amaçlıyoruz. Özellikle semt pazarlarında çevre temizliğine ve hijyen kurallarına uygun bir şekilde, doğru sunum teknikleriyle hizmet sunmanızı bekliyoruz. İnanıyorum ki bu sayede alışverişe gelen insanlarımız tarafından tercih sebebi olacak, hem daha bol kazanç elde edecek hem de kent turizmine katkı sağlayacağınıza inanıyorum.” dedi.

 

 Antakya Belediyesi Semt Pazarı Kompleksi’nde gerçekleşen ziyarette, Antakya Seyyar Satıcılar Derneği Başkanı Cuma Şahin ve beraberindeki heyet üyelerince, Seyyar satıcı ve pazarcı esnafının sorunları, esnafın talep ve önerileri hakkında Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş’a bilgiler verildi.

 

 

 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet