Skip Navigation Links

Ek Zam Müjdesi...

BELEDİYE İŞÇİ PERSONELİNE KİŞİ BAŞINA AYLIK 368 TL ARTIŞ.

Gündem   A+a-

 

 

  BAŞKAN SAVAŞ: ÇOLUK ÇOCUĞUNUZA, SİZLERE BEREKET VE HUZUR KATSIN

 

    Antakya Belediyesi’nde görev yapan işçi personele ek zam müjdesi geldi. Antakya Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında daha önce imzalanan ve 2012-2014 yıllarını kapsayan toplu iş sözleşmesinin 53 ve 56.maddeleri kapsamında, taraflar arasında imzalanan ek protokolle, belediye işçi personeline 1 Ocak 2014’ten itibaren geçerli olmak üzere aylık kişi başına brüt toplam 368 TL ek zam yapıldı. Ek zamdan Antakya Belediyesi’nde görev yapan 213 işçi personel faydalandı.

 

    Protokol imza törenine Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş, Belediye İş Sendikası Hatay Şube Başkanı Abdi Ataç, İşyeri temsilcisi Tuncay Hasanoğlu, sendika yönetim kurulu üyeleri ve belediye işçi personelleri katılım gösterdi.

 

 

    Belediye Meclis Salonu’nda işçi personelin coşku dolu tezahürat ve alkışları eşliğinde gerçekleşen törende, Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş ve Belediye İş Sendikası Hatay Şube Başkanı Abdi Ataç ek zam protokolüne karşılıklı olarak imza attılar.

 

 

 

    Antakya Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında 2012-2014 yıllarını kapsayan sözleşmeye ek olarak imzalanan protokolde 56.maddeye istinaden işçilerin mevcut yevmiyelerine kişi başı brüt aylık 300 TL., sözleşmenin 53.maddesine istinaden birleştirilmiş sosyal yardımlar kapsamında kişi başına brüt aylık 68 TL, toplamda ise kişi başına brüt aylık 368 TL. ek zam için taraflar karşılıklı olarak protokol imzaladı.

 

    Törende konuşan Belediye İş Sendikası Hatay Şube Başkanı Abdi Ataç, “Sağolsun Sayın Başkanımız hizmet süresi boyunca ne talep ettiysek imkânları ölçüsünde karşıladılar. Bizleri hiç kırmadılar. İşçi personelimizin haklarını teslim ettiler. Kendilerine yakın ilgi ve desteklerinden ötürü teşekkür ediyoruz.” dedi.

 

   Törende açıklamalarda bulunan Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş, “Benim hayat ölçülerimde bir insan hizmet yaptığı yerde mutluysa gelen insana da mutlu bir şekilde ve iyi bir hizmet sunar. Oraya bereket ve huzur katar. Personelimizin hakları konusunda hiçbir zaman politik davranmadık. 5 yıllık görev süremizde hak edişlerinizi, ikramiyelerinizi, ücret artışlarınızı, sosyal haklarınızı henüz alın teriniz kurumadan ödemeyi esas edindik. Sakın, “Seçimlere az kaldı, başkan bize jest yapıyor” diye düşünmeyin. Bu ücretler sizin kanuni hakkınız. Hepimizin ayrı ayrı görevleri var. Siyaseti biz yapacağız. Vatandaşımıza hizmeti hep birlikte yapacağız. Ne dedim ben sizlere “Siz işinizi yapın vatandaşımıza hizmetinizi yapın, siyaset yapmayın. Ne benim arkamdan gelin, ne de başka yerde siyaset yapın. Seçimler gelir gider insanlık baki kalır. Hatay için hayırlı kimse, hayırlı olan neyse o olsun inşallah. Aldığınız ücretler çoluk çocuğunuza, sizlere bereket katsın, huzur katsın, bundan sonraki hayatınız bugünden çok daha güzel olsun.” dedi.

 

  

 

  İmza töreni ve konuşmaların ardından Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş, sendika yönetimi ve belediye işçi personeliyle günün anısına toplu hatıra fotoğrafı çekildi.


 

    Sendika Başkanı Abdi Ataç, yönetim kurulu ve belediye işçi personeli adına Başkan Savaş’a çiçek takdim edildi.


 

    Sendika üyesi belediye işçi personellerinden Sabri Yetişen, Resul Çatlak ve Mehmet Gürler, belediye işçi personeli adına, işçi personele yapılan ek zamdan ötürü teşekkürlerine istinaden jest yaparak Başkan Savaş’a gül attılar.

 


 

 

 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet