Skip Navigation Links

Söz Konusu HATAY İse...

Kırıkhan İlçesi ve köylerinde yaşayan sakinler, Ergin'i çiçeklerle ve alkışlarla karşıladı.

Gündem   A+a-

 

 

 Ergin: Bal arısı bal yapar !..

    Kırıkhan ilçesine bağlı köyleri ziyaret eden Ergin, büyük bir coşku ile karşılandı. Köy kadınları Ergin'i ayakta alkışlayarak "Hoş geldin Başkanım", sloganları ile bulundukları bölgeyi inleterek, büyük sevgi gösterisinde bulundular. Kadınların ön planda olduğu ziyaretlerde, Ergin'in konuşması sık sık atılan sloganlar ile kesildi. Köy sakinleri Ergin'e, 30 Mart tarihinde sandıktan AK Parti'nin çıkacağını söylediler.

 

    AK Parti Hatay Milletvekili ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sadullah Ergin, Kırıkhan İlçesine bağlı köylere ziyaretlerde bulundu. Kırıkhanlılar tarafından büyük sevgi gösterisi ile karşılanan Ergin, “Bal arısı bal yapar, diğerleri vızvızlar durur. Ben makam derdine düşen biri değilim. Bana Hatay'ın karşı karşıya kaldığı riskleri, tehditleri bertaraf etmek, Hatay'ın geleceğini imar etmek üzere doğru kadroların oluşturulması ve Büyükşehir'e yakışır hizmetlerin Hatay halkına sunulması için bizzat Başkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından görev tebliğ edildi. Hatay'ın AK Parti öncesine kadar aldığı hizmetler ile AK Parti döneminde yapılan hizmetleri ölçün, biçin, tartın" dedi.

 

 

 

    AK Parti Hatay Milletvekili ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sadullah Ergin’in Kırıkhan ilçesi ve bağlı köylere düzenlediği ziyarette, AK Parti İl Başkanı İsmail Kimyeci, Kırıkhan Belediye Başkan adayı Ayhan Yavuz, AK Parti Kırıkhan İlçe Başkanı Mustafa İbiş ve yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

 

 

    Ergin ve beraberindeki heyet, Kırıkhan ilçesine bağlı Camızkışlası, Kaletepe, Demirkonak, İncirli, Yalangoz, Abalaklı, Çataltepe, Torun ve Gölbaşı Köylerine ziyarette bulundu.

 

 

    Kırıkhan ilçesine bağlı köylerde kadınların ön planda olması dikkatleri çekti. Her zamanki seçimlerde görülen tablonun aksine kadınların, erkeklerin önünde yer alarak, Adalet eski Bakanı Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sadullah Ergin lehinde slogan attılar.

 

 

    AK Parti Hatay Milletvekili ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ergin, "11 yıllık zaman zarfında 6 yıl grup başkanvekilliği ve 5 yıldır da Adalet Bakanlığı görevlerini başarı ile yürüttüm. Bu görevlerin belediye başkanlığı görevi ile kıyaslanması mümkün değildir. Hatay'ın Büyükşehir olması ve Hatay'ın geleceğinin seçimi olmasının yanı sıra çocuklarımıza, insanlarımızın huzur ve güven içinde yaşanabilir, gelişmiş, kalkınmış bir Hatay bırakmamızdan daha büyük bir miras bırakamayız" şeklinde konuştu.

 

 

    İnsanlığın bittiği, öldüğü Suriye'de yanan ateşin Hatay'a sıçraması için bazı illegal örgütlerin çalışma içinde olduğunu hatırlatan Ergin, "Reyhanlı ilçemizde insanlığın canileşmesine eş tablo yaşandı ve 53 masum insanımız bombalama olayı sonrasında hayatlarını kaybetti. Suriye'de yaşanan dramdan dolayı canını kurtaran ve ülkemize sığınan 600 bin Suriyeli vatandaş'a yardım da bulunuyoruz. Bu zalimlere, ahlaksızlara alkış tutanlara, Allah fırsat vermesin. Hatay insanı sağduyuyu ön planda tutarak direndi. Reyhanlı ilçemizde istedikleri sonucu elde edemeyen bu zalimler, bizi birbirimize kırdırtmak ve çatışma ortamı yaratmak istiyorlar. Hatay'ı kaşıdılar, kanatmak istediler, Allah'a çok şükür istediklerini elde edemediler" dedi.

 

 

    Hatay'a yapılan yatırımlarda sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın çok büyük destek olduğunu vatandaşlara aktaran Ergin, "Bürokrasiyi aşmada, projelerin uygulanmasında sayın Başbakanımız Hatay'a hep sıcak baktı ve 'Söz konusu Hatay ise verin gitsin, yapın gitsin' diyerek Hatay'ı diğer illere göre hep ayrı bir yerde tuttu" dedi.

 

 

 

Kırıkhan İlçesinin önde gelen sayılı işadamlarından Gazeteci-Yazar Varlı:

AK Partili değilim ama Sadullah Ergin'le beraberim

 

    AK Parti Hatay Milletvekili ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sadullah Ergin, yaptığı geziler ile 30 Mart seçimlerine sıkı bir şekilde hazırlanıyor. İlçeler, köyler ve davet edildiği her mekana gitmek için elinden geleni yapan Ergin, 30 Mart tarihinde ipi göğüslemek için aralıksız çalışıyor.

 

    Geçtiğimiz günlerde Kırıkhan ilçesi ileri gelenlerinden gazeteci-yazar Rahmi Varlı ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarete AK Parti Hatay Milletvekili ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sadullah Ergin, Kırıkhan Belediye Başkan adayı Ayhan Yavuz katılım gösterdi. Ziyarette konuşma yapan ev sahibi Rahmi Varlı, "Ben esasında AK Partili değilim. Ama bugünün şartları, durumu karşısında AK Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Adalet eski Bakanımız sayın Sadullah Ergin'in yanında, onunla beraber hareket ediyorum" dedi.

 

 

    AK Parti Hatay Milletvekili ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sadullah Ergin, "Değerli işadamımız Rahmi Varlı'nın bu onurlu duruşundan dolayı kendisini kutluyor, teşekkür ediyorum. Ben sadece AK Parti'nin adayı değilim. Sağduyulu, vatanperver çeşitli siyasi partilere mensup her kesimin adayıyım" dedi.

 

 

 

Kırıkhanspor Yönetiminden Ergin'e Teşekkür

 

    Kırıkhanspor Yönetim kurulu üyeleri, AK Parti Hatay Milletvekili ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sadullah Ergin'e verdiği destekten dolayı teşekkür ettiler.

 

     Hatayspor'un alt yapısında yetişen başarılı futbolu ile göz dolduran Mehmet Akif Şerifoğlu, Sadullah Ergin'in girişimleri ile Kırıkhanspor'a transfer oldu.

 

     Türkiye 3. ligi 3. grupta mücadele veren Kırıkhanspor, Sadullah Ergin'in girişimleri ile iyi bir orta saha oyuncusuna sahip oldu. Hatayspor Kulüp Başkanı Jan Baram'ı telefonla arayarak genç sporcu'nun bedelsiz olarak Kırıkhanspor'a transferini sağlayan Ergin, "Kırıkhanspor ilimizin takımlarından biri. Hatayspor bir yerde ağabey konumunda. Kırıkhanspor'un ikinci yarıda başarılı sonuçlar alması Hatay'ın menfaatinedir. Size yardım yapmayıp kime yardım yapacağız. Orta saha oyuncunuz Mehmet Akif Şerifoğlu hayırlı uğurlu olsun" dedi.

 

     Kırıkhansporlu yöneticiler, Sadullah Ergin'in geçtiğimiz hafta sonu stada gelerek tribündeki yerini alması, kulübe destek çıkması ve böylesi yetenekli bir futbolcuya sahip olmasından dolayıdır.

 


 

 

Ergin, Antakya Medeniyetler Korosu'nu Ziyaret Etti

 

    AK Parti Hatay Milletvekili ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sadullah Ergin, hüneri ilimiz ve ülkemiz sınırlarını aşan Antakya Medeniyetler Korosunu ziyaret etti.

 

    Antakya Medeniyetler Korosu yönetim kurulu başkanı Yılmaz Özfırat başkanlığında koro üyelerinin yer aldığı ziyarette konuşan AK Parti Hatay Milletvekili ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sadullah Ergin, "Doğu Antakya'nın tarih dolu o iklime tekrar kavuşması için elimden geleni yapacağım. Antakya'nın yanı sıra Hatay ili turizm açısından dünya çapında en gözde yerler arasında bulunacaktır" dedi.

 

    Son 11 yıl içerisinde Ankara'da görev yaptığı zaman zarfında memleketi Hatay'la ilgili hep hayaller kurduğunu ve hayallerinin peşinden koşarak projeye dönüştürdüğünü ve sonrasında o projelerin Hataylılara hizmet olarak döndüğünü ifade eden Ergin, "Hatay üzerinde kurduğum hayaller gerçek oldu. Reyhanlı, Menzelet, Karaçay barajları, Amanos Tüneli, Doğalgaz, Havalimanı'nı tamamlama, 15 ilçemizin duble yolu hep hayalimdi, ama şimdi gerçek oldu. Şu aşamada Doğu Antakya, Batı Antakya ve Hatay üzerinde hayallerim var ve bunlar birer proje olarak ihalesi yapıldı, yapım aşamasına geldi. " dedi.

 

    Hatay tarihinde almadığı spor yatırımları ile karşı karşıya olduğunu hatırlatan Ergin, "Uluslararası statüde karşılaşmaların yapılacağı teknik donanıma sahip 'akıllı' stadyumun yer teslim aşamasına gelindi. 1950'li-60'lı yıllarda yapıldığı ileri sürülen Kapalı Spor salonu ve yüzme havuzu dönemine göre güzel spor alanlarıydı. Ama şimdi yine uluslararası düzeyde teknik donanıma sahip 5000 kişilik kapalı spor salonu yapılacak, buz pateni pisti yapılacak, atletizm pisti yapılacak, yılın 12 ayı hizmet verecek şekilde düzenlenen uluslararası normlara uygun yüzme havuzu yapılacak. Bunların yerleri hazırlandı ve önce yollarının ihalesi yapıldı. Gençlik merkezleri bütün ilçelerimize yapılıyor. Semt sahaları yapılarak çocuklarımızın, gençlerimizin boş zamanlarında spor yapması sağlanacak" dedi.

 

 

 

    Antakya'nın var olan güzelliklerini gün ışığına çıkarma yolunda çeşitli projelerin hayata geçirildiğini dile getiren Ergin, "Eski Antakya evlerinde restorasyon çalışmaları devam ediyor. Arkeoloji Müzesi yeni yeri ile sergi yönünden Avrupa'nın 1. müzesi olacak. Yıllar yılı depolarda sergilenmeyi bekleyen tozlanmış sayısız tarihi eserler, yeni yapılan mekanda ziyaretçiler tarafından izlenmesi sağlanacak. Yeni arkeoloji müzesine tarihi eserler taşınarak yerlerine konuluyor, inşallah Şubat ayı ortasında hizmete girecek. Bu arada Habib-i Neccar Dağı'nın zirvesinde bulunan surlarımızın rölöve'si çıkarıldı. Antakya Kalesi'nin burçlarını yeniden inşa ediyoruz. Doğu Antakya'da hafif raylı sistem ile ulaşım yapılması için projelerimiz tamamlandı. Bu bölgenin trafikten arındırılarak insanlarımızın daha ortamda ulaşımlarını sağlamamız lazım. Antakya'ya zamanında büyük çevre yolu olarak bilinen yolu iyiki yapmışız. Aksi taktirde Antakya'ya girmek ve çıkmak mümkün olmazdı. Bu arada Hatay genelinde Milli Parklar yapacağız. Arsuz-Çevlik arası olarak bilinen hat, doğal güzelliğini koruyan nadir yerlerden biri. Samandağ-Arsuz arası yolu bile bile açmadık. Bu yerlerin milli park kapsamında neler yapılacağı ile ilgili olarak projemiz tamamlandı ve sonrasında yolu hizmete sunarak Arsuz-Çevlik arası doğal güzellikleri üzerinde barındıran alan turizm sektörüne büyük canlılık katacaktır. Ayrıca Dünya'da ilk olimpiyatlarının yapıldığı Küçük Dalyandaki Hipodrom kazısı devam ediyor, bu yapıyı da tamamen gün yüzüne çıkaracağız" dedi.

 

    Antakya Medeniyetler Korosu yönetim kurulu başkanı Yılmaz Özfırat, AK Parti Hatay Milletvekili ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sadullah Ergin'in yapmış olduğu açıklamalardan ötürü teşekkür ederek, "Hatay'ın Büyükşehir olmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim. Hatay Büyükşehir yasası ile hak ettiği güzel yatırımlara ev sahipliği yapacaktır" dedi.

 

 

 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet