Skip Navigation Links

'Sende Gitme Triyandafilis' ücretsiz sahnelenecek!..

İskenderun Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncularının rol aldığı Sen de Gitme Triyandafilis adlı oyun ücretsiz sahnelenecek.

Kültür Sanat   A+a-

 

   Yazar Ayla Kutlu’nun ölümsüz eseri Sen de Gitme Triyandafilis adlı oyun, 24 Ocak 2014 Cuma günü tiyatroseverlerle buluşacak.

   İskenderun Belediye Kültür Sarayı’nda sahnelenecek oyun, saat 20.00’de başlayacak.

   Sen de Gitme Triyandafilis adlı tiyatro oyunu, İskenderun LimakPort’un katkılarıyla sahnelenecek.

   Ücretsiz sahnelenecek tiyatro oyunun biletleri Hürriyet Mahallesi’ndeki Kadın Kültür Sanat ve Eğitim Merkezi ile İskenderun Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nden temin edilebilecek.

   Sen de Gitme Triyandafilis adlı oyun ayrıca 15 Şubat Cumartesi, 21 Şubat Cuma, 28 Şubat Cuma, 8 Mart Cumartesi, 27 Mart Perşembe, 29 Mart Cumartesi tarihlerinde de gösterimde olacak. Ücretsiz sahnelenecek oyunlar, saat 20.00’de başlayacak.

 

 

   Oyun zengin bir oyuncu kadrosuna sahip

   Yazar Ayla Kutlu’nun yazdığı hikaye, İskenderun Belediyesi Şehir Tiyatrosu için Seyfettin Babat tarafından yeniden uyarlandı. Yönetmenliğini Kadir Peker, yönetmen yardımcılığını Ömer Elbir ve Seyfettin Babat üstlendi. Dekor ve kostüm tasarımını Seyfettin Babat, müzik ve video düzenleme Kadir Peker ve Seyfettin Babat, ışık Vahap Yüce ve Sabit Güldüren, ses Altan Berdan Yıldız, kondüvit Atılay Çakır, saç-makyaj Anıl Kuaför, sahne amirliğini İbrahim Kırat’ın yaptığı oyun, zengin bir oyuncu kadrosuna sahip. Oyunda, Küçük Eren-Niko: Şeyma Sezer, Aleksiya-komşu kadın: Güneş Yeşil, Nesim-yaşlı adam: Ömer Elbir, Sultan: Birsen Özer, Yaşar Usta-genç adam: Yaşar Koca, hizmetçi-Madam Şefika: Polen Zeybek, Antuvan: Seyfettin Babat, Teodora: Lina Arusoğlu, Triyandafilis: İnci Gül, Doktor-Rahip: Anıl Yıldız, Binbaşı Portal-balıkçı: Burak Bestamioğlu, Elenia: Lara Babat, Pierre: Yusuf Eser, Rıfat: Umut Akkaya, Asker: Atılay Çakır, Eren: Utku Palta ve anlatıcı olarak da Cem Çetin rol aldı.

 

     Oyun Triyandafilis’in hüzünlü hikayesini anlatıyor

    “Sen de Gitme Triyandafilis”; gönüller çelen, duygulandıran, gönendiren ve öte yandan gizil bir kaynak olarak yürüyüp giden hüznüyle, doyulmaz tatlar veren bir hikâye. Daha önce Tunç Başaran tarafından sinemaya da uyarlanan “Sen de Gitme Triyandafilis”; Seyfettin Babat’ın uyarlaması, Pınar Uysal, Serhat Nalbantoğlu’nun dramaturgisi ve yine Serhat Nalbantoğlu’nun rejisiyle Devlet Tiyatroları sahnesine de taşınmıştı. “İskenderun Belediyesi Şehir Tiyatrosu için Seyfettin Babat tarafından yeniden uyarlanan “Sen de Gitme Triyandafilis”, daha önce birçok oyunda yönetmenlik yapan Kadir Peker tarafından yönetilecek.

   1930'ların Fransız işgalindeki Antakya ve İskenderun’da geçen oyun; zekâ yaşı hiçbir zaman yedi yaşındaki bir çocuğunkini geçemeyecek güzeller güzeli Triyandafilis’in hüzünlü hikâyesini anlatıyor. Fransızların yiyecek mutemetliğini yapmış, servetini bu yolla arttırmış olan babası Mösyö Antuvan, Türk askeri Hatay’a geldiğinde burada daha fazla barınamayacağını anlar ve Beyrut’a göçmeye karar verir. Doğduğu günden beri Triyandafilis’in bakıcılığını yapan, onu kızı gibi seven Sultan için bu ayrılık dayanılmazdır. Ancak hiç beklenmedik bir gelişme herkesin yaşamını değiştirir.

 


 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet