Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Türkiye’nin En Büyük 10 Derneği Arasındayız

Hatay İş Adamları ve Bürokratları Derneği Başkanı İbrahim Güder; “Hayal Değil, Hatay Serbest Bölge Olsun Kişi Başı Milli Gelir 50 Bin Dolar Olsun”

Gündem   A+a-

 

   Hatay İş Adamları ve Bürokratları Derneği (HATİAB) Başkanı İbrahim Güder ve Yönetim Kurulu Üyesi ve İskenderunlu İşadamı Nuri Üysen, İskenderun Gazeteciler Cemiyetine (İGC) ziyarette bulundu. İGC Başkanı Şehmus Aslan’ın karşıladığı HATİAB üyeleri Türkiye 2023 Vizyonu Hatay Kalkınma Şurası ile ilgili bilgi verdiler. Türkiye’de en büyük 10 dernekten biri olduklarını söyledi. Hatay’da büyük hedeflerinin olduğunun altını çizen HATİAB Başkanı Güder, Hatay’ın serbest bölge olma projesi ile birlikte kişi başı milli gelirin 50 bin dolar olabileceğini söyledi.

    “Türkiye’nin En Büyük 10 Derneği Arasındayız”

İbrahim Güder; “Biz İstanbul’da Hatay İş Adamları ve Bürokratları Derneği olarak faaliyet göstermekteyiz. Derneğimiz birçok ciddi çalışmalar yapmaktadır. Şu an Türkiye’de en büyük on dernek arasında yer alan derneğimiz Hatay’ımızın sahip olduğu tarihi, kültürel, yer üstü zenginlikleri, kısmi yer altı zenginlikleri ve sanayi de gittikçe pay alan konumu durumundayız. Bizler de HATİAB olarak Hatay’ımızın sahip olduğu değerleri öne çıkartıp bunları gelecek nesillerimize kazandırma adına önemli çalışmalar yapmaktayız. Az önce de belirttiğim gibi ülkenin en büyük on dernekleri arasında çok ciddi bir çalışma neticesinde yer aldık. TUSKON, MÜSİD ve diğer sivil toplum örgütleri gibi aynı potanın içerisindeyiz” dedi.

 

 

  “Lafta Kalan Bir Dernek Olmak İstemiyoruz”

   Lafta kalan bir dernek olmamak için çalıştıklarını söyleyen Güder; “Bizler sadece lafta kalan bir dernek olmak istemiyoruz. Onun için çalışıyoruz. Çalıştığımız için de Türkiye’nin en büyük on derneği arasında yer alıyoruz. Dernek merkezimiz İstanbul Beşiktaş’tadır. Orası tüm Hataylıların yeridir. Tüm Hataylıların gönül rahatlığıyla gelip oturabileceği, çay içebileceği, karnını doyurabileceği, dertleri varsa çözüm arayabileceği yerlerden bir tanesi. Çok geniş proje çalışmaları yapmaktayız. 360 öğrenciye burs vermekteyiz. Ve bu burs 1800 öğrenci arasında yapılan mülakat neticesinde seçilmektedir. Öğrencilerin dini, ırkı, mezhebi asla ve asla ön yargılı bir şekilde dikkate alınmadan adaletli bir şekilde tercihler yapılmaktadır. Bizler bu kardeşlerimize sahip çıkmak zorundayız. Çünkü geleceğimiz bu çocuklarımız. Biz istiyoruz ki onların dünyanın en büyük firmalarında nasıl yönetici olabileceklerinin planlamalarını şimdiden yapmalarını istiyoruz. Onlarla sürekli toplantılar yapıp bir araya geliyoruz. Karşılarına modül alabilecekleri bir Nuri ağabeyleri gibi başarılı isimleri gösteriyoruz. 140 ülkede bağlantıları olan bir derneğiz. İsmimizin HATİAB olması sadece ve sadece kasası dolu mevkisi yüksek olarak asla algılanmasın. İş yapan herkes bizim nezdimiz de iş adamıdır. Bizde ayıklama yoktur. Tek ayıkladığımız şey ahlak ve fazilettir. Edeptir. Herkes bu derneğin üyesi olma hakkına sahiptir. Bürokraside de devletin gelir düzeyi en düşük devlet memuru ile gelir düzeyi en yüksek olan devlet memuru kastedilmektedir. Derneğimiz içerisin de Hataylılar Dayanışma Platformu da vardır” dedi.

   “Hatay’ın İhracat Hedefi 25 Milyar Dolar”

   Türkiye 2023 vizyonu Hatay kalkınma şurası ile ilgilide bilgiler aktaran Güder; “bu çalışma herkesin büyük titizlikle sahiplenmesi gerektiğini ve bununla herkesin gelecek adına umut vaat eden bir proje olduğunu bilmesini arzu etmekteyiz. O nedenle Hatay Kalkınma Şurası Türkiye’nin 2023 vizyonun da 500 milyar dolarlık ihracatında ki Hatay’ın sağlayacağı ihracat hedefini 25 milyar dolar olarak biz olabileceğine inanmaktayız. O nedenle şu anda Hatay’ın 152 milyar dolarlık olan ihracatında 25 milyar doları Hatay yapabilir. Onun için biz bir yol haritası çizdik. Bu yol haritasında yapabileceğimiz işlev nelerdir onları taslak haline getirdik. Allah nasip ederse bunu hayata geçirmek istiyoruz. Bunun için Antakya’da ve İskenderun’da ki muhtelif dinamikleri ziyaretler ile bu projeler kapsamında bilgilendirerek ziyaretler gerçekleştiriyoruz” açıklamalarına yer verdi.

  

   “Kişi Başı Milli Gelir 50 Bin Dolar!”

   Öte yandan Türkiye’de en büyük 10 dernekten biri olduklarını söyledi. Hatay’da büyük hedeflerinin olduğunun altını çizen HATİAB Başkanı Güder; “Hatay’ın kalkınma şurası Hatay’da işsizliğin sonu demektir. Hatay’ın kalkınma hamlesi demektir. Bu şura kişi başı milli gelirin 50 bin dolarlara yaklaşacak bir proje demektir. Türkiye’nin milli geliri 20 bin dolar ise Hatay’ın geliri 50 bin dolardır. Bunlar hayal değil olabilecek projelerdir. Onun için bizim burada ki can alıcı projelerimizden bir tanesi Hatay’ın serbest bölge olma projesidir” şeklinde konuştu.

 

 


Türkiye’nin En Büyük 10 Derneği Arasındayız videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar