Skip Navigation Links

Söz Veriyorum, Taş Ocaklarını Sizlerden Uzaklaştıracağım

Eski Adalet Bakanı Ak Parti Hatay Milletvekili ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Sadullah Ergin, İskenderun’da bir dizi ziyaretler gerçekleştirdi.

Gündem   A+a-

 

   Ergin’e Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, Ak Parti Hatay İl Başkanı İsmail Kimyeci, belediye başkan aday adayları ile çok sayıda partili eşlik etti. Sakıt Köyü’nde yoğun ilgi ile karşılaşan Ergin, köy halkı ile sabah kahvaltısı yaptı. Çınarlı köyünde bir vatandaşın ‘taş ocakları’ ile ilgili sorununu dile getirmesi üzerine Ergin; “sizlere söz veriyorum. Taş ocaklarını sizlerden uzaklaştıracağım” dedi.

 
 
 
 
   “İskenderun Bu Defa Hesabı Tutturacak”

 

  Kahvaltının ardından köylülere seslenen Ergin, Ak Parti’nin 11 yıl içerisinde yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklarla mücadele ettiğini söyledi. Hatay’ın büyükşehir olması ile birlikte Sakıt’ın İskenderun’un bir mahallesi olduğuna vurgu yapan Ergin; “İskenderun’u Ak Parti ile buluşturacağız bu işin başka çaresi yok. Bu defa İskenderun hesabı tutturacak. İskenderun’un hesabı tutturması yetmez. Büyükşehir’i de alıp hizmetlerimizi beraber taçlandıracağız. Hatay geçmişte görmediği hizmetlerle buluştu ve buluşmaya devam ediyor. Sizlere ne söz verdik ise o sözün arkasında durduk. Yapamayacağımız bir sözü verip sizleri kandırma yoluna tenezzül etmedik. Bölgenin sıkıntılarını büyük ölçüde giderdik. Sakıt’ta hizmetlerden payını aldı. Almaya da devam edecek. Ben buraya Hatay’ın geleceği için sizlerin oyuna talip olduğumu söylemek için geldim” dedi. Sona eren kahvaltının ardından Çınarlı Köyü’ne giden Ergin, orada da yoğun ilgi ile karşılaştı. Bir vatandaşın ‘taş ocakları’ ile ilgili sorununu dile getirmesi üzerine Ergin; “sizlere söz veriyorum. Bu taş ocaklarını sizlerden uzaklaştıracağım” dedi. Taş ocakları ile ilgili olarak yasal boyutta gerekenin yapılacağını kaydeden Ergin; “bu bölge de taş ocaklarının sizlere ne boyutta rahatsız ettiğini çok iyi biliyorum. Sizlere söz veriyorum artık hiçbir taş ocağı sizleri rahatsız edemeyecek. Yasal olarak gereken neyse yapılacaktır” şeklinde konuştu.

 

 

   “Bu Projeler Hatay’a Sıçrama Yaptıracaktır”

 

  Hatay’ın ilk kez büyükşehir olmasının ve büyükşehir yapısının ilk defa kurulacak olmasının önemine dikkat çeken Ergin; “Hatay için çok önemli olan büyükşehir belediye seçimi var. Hatay’ın ilk kez büyükşehir olması ve büyükşehir yapısının ilk kez kurulacak olması bu seçimlerin önemini arttırıyor. Türkiye genelinde yapılan bu yatırımların önemli bir kısmından Hatay ilimizde istifade etti. Hatay geçmişte görmediği hizmetlerle buluştu ve buluşmaya devam ediyor. Sizlere ne söz verdik ise o sözün arkasında durduk. Yapamayacağımız bir sözü verip sizleri kandırma yoluna tenezzül etmedik. 15 ilçemizin bölünmüş duble yollar ile bağlantıları yapıldı. Yine Hatay’ın en önemli problemlerinden bir tanesi sulama projelerinin yapılmamış olmasıydı. Hatay’da 2002′de tarım arazilerinin sadece % 16'sı sulanabiliyordu. Kalan bölüm vatandaşın kendi imkânlarıyla yaptığı artezyenlerle elektrik enerjisi gücüyle çekilen su ile sulanıyordu. Kuyulardan çekilen su ile tarla sulayan, bahçe sulayan çiftçinin para kazanma şansı yok. Onun için bu ızdırabı bitirmek için bütün sulama projelerini hayata geçirdik. Karaçay Barajı bu yıl içerisinde su tutmaya başlayacak. Yanı başımızda Reyhanlı Barajı var. İnşallah 2015′in Mayıs ayının 15’inde hizmete girecek. Kırıkhan’ında ovanında yolunu gözlediği Menzelet Projesi 2016 yılının sonuna doğru hizmete geçmiş olacak. Barajların hizmete girmesi çiftçimizin ve köylümüzün kalkınmasını sağlayacaktır. Çiftçilerimizin bugün itibari ile elde ettiği gelirinin en az 2-3 katı eline geçecek. Bu gelir esnafımıza da, tüccarımıza da yansıyacaktır. Bu gelişimlerle ilimiz komple kalkınacaktır. Şimdi bu hizmetlere ilaveten yeni hizmetler geliyor. Ben hastane binalarını, adliye saraylarını, okulları bu anlamda yapılmış hizmetleri saymıyorum, bunlar normal sürecinde akıp gidiyor. Hatay’ın sulama projeleri ile insanlarımızın yürüyüşü değişecek, Hatay insanının tavrı değişecek, ama tünel projesiyle Hatay gerçekten bir sıçrama yapacaktır” açıklamalarına yer verdi. Ergin daha sonra sırasıyla Orhangazi Köyü, Bitişik Köyü ve Akarca köyüne ziyaretlerde bulundu.

 

 

 
Söz Veriyorum, Taş Ocaklarını Sizlerden Uzaklaştıracağım videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet