Skip Navigation Links

Vali Lekesiz medeniyetler evini ziyaret etti

Medeniyetler Evi’ni Ziyaret Eden Vali Lekesiz, Medeniyetler Korosu’nun Seslendirdiği Şarkıları Dinledi

Kültür Sanat   A+a-

 

   Lekesiz; “Sadece Dinleyicilerin Tebessümü ve Hayranlığı Bile Sizin Doğru İş Yaptığınızı Göstermeye Yeter”

 

 

 

Hatay Valisi  M. Celalettin Lekesiz, restore edilerek Medeniyetler Korosu’nun kullanımına sunulan Medeniyetler Evi’ni ziyaret ederek, koro üyelerinin seslendirdiği şarkıları dinledi.

 

 

 

   14 Ocak 2014 Salı günü saat 19.00’da gerçekleşen ziyarette koro üyelerine hitaben bir konuşma yapan Vali Lekesiz, Medeniyetler Korosu’nun ilimizin ve ülkemizin uluslararası alanda tanıtımına büyük katkı sunduğunu ifade ederek, “Bu koronun verdiği ses, insanlığın ihtiyacı olan bir ses. Sizin oluşturduğunuz etki, çok kısa zamanda toplumsal karşılığını buluyor. Sizi dinleyenler tebessümle dinliyor. Sadece dinleyicilerin tebessümü ve hayranlığı bile sizin doğru iş yaptığınızı göstermeye yeter.” dedi.

 

 

 

   Hatay’ın, onlarca kadim uygarlığa ev sahipliği yapmış bir il olduğunu ifade eden Lekesiz, “Onlarca kadim uygarlığa ev sahipliği yapmanın beraberinde getirdiği çok büyük zenginliğimiz var ama asıl zenginliğimiz ilimizin toplumsal hoşgörüsünü ve insanları bir arada yaşatabilme iradesini, kabiliyetini, kapasitesini geliştirmesidir. Türkiye’nin özeti Hatay, Hatay’ın özeti de bu salon. Bu salonun ortak gayesi; dili, dini, siyasi düşüncesi, felsefi inancı ne olursa olsun herkesin birbirinin ne olduğunu merak etmeksizin bir araya gelmek, birbirine güler yüz göstermek, insanı aynı Allah’ın yarattığına inanarak ay-yıldızlı bayrağımızın daha ileriye taşınabilmesi iradesini ortaya koymaktır. Nefret ve şiddetin bu kadar yaygın olduğu dünyamızda bu tablonun sunduğu mesaja tüm toplumların çok ihtiyacı olduğundan, sesiniz dünyanın her yanına güçlü şekilde gidiyor.” şeklinde konuştu.

 

 

 

  Hatay'ın ve Türkiye'nin ulusal ve uluslararası alanda tanıtımını yapan koronun çalışmalarını huzurla yürütecebileceği bir yer olması gerektiğinin de altını çizen Lekesiz, “Bunun için eski bir Antakya evi olan bu binayı bulduk ve restorasyonunu yaptık. Burada huzur içinde müziğinizi icra edin. İnsanları, huzura, barışa sevgiye, hoşgörüye, kardeşliğe insanlığın evrensel dili olan müzik aracılığı ile davet edin. Ayrıca eşinizi dostunuzu davet edebileceğiniz bir yer olarak kullanın. Burada ayrıca yerli ve yabancı heyetleri de misafir edeceğiz. Bahçesinde muhtelif sergiler olacak. Burası hem Medeniyetler Evi hem de Kültür-Sanat Merkezi olarak ilimiz ve ülkemiz adına önemli görevler icra edecek.” dedi.

 

 

 

   Vali Lekesiz, Medeniyetler Evi’nin Hatay'a kazandırılmasında emeği geçen Adalet Eski Bakanına, ilgili Vali Yardımcısına, İl Genel Meclisi üyelerine, İl Özel İdare Genel Sekreterine, Kültür ve Turizm Müdürlüğüne, mühendisinden işçisine kadar herkese teşekkür etti.

 

 

   Medeniyetler Korosu Şefi Yılmaz Özfırat ise, Vali Lekesiz’in ziyaretinden memnuniyet duyduğunu ifade ederek, Vali Lekesiz’e teşekkür etti.

 

Lekesiz, daha sonra koronun seslendirdiği parçaları keyifle dinledi ve koro üyeleri ile uzun süre sohbet etti.


 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet