Skip Navigation Links

“Halkımın Parası İçin Her Zaman Hesap Vermeye Hazırım”

İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek,daire müdürleri ile düzenlediği basın toplantısında ihalelerde yolsuzluk olduğu iddialarına açıklık geti

Gündem   A+a-

 

    İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, belediye brifing salonunda daire müdürleri ile düzenlediği basın toplantısında belediye’de yapılan ihalelerde yolsuzluk olduğu iddialarına açıklık getirdi. İskenderun Belediye Başkanlık görevini yürüttüğü günden bu yana şeffaf belediyeciliği benimsediğini belirten Civelek; “Yapılan hizmetlerde harcanan paralar halktan alınan paralar. Bunun için şeffafız. Halkımız her şeyi bilmelidir. Bizler her zaman hesap verebilecek durumdayız ” dedi.

    “İskenderunlu Gönlünü Rahat Tutsun”

   İskenderun’da birçok sorunun hallolduğu ve gönlünün rahat olduğunu açıklayan Belediye Başkanı Civelek, İskenderun Belediyesi’nin vatandaşın huzuru ve rahatlığı için birçok hizmette çözüm noktasına ulaştığını söyledi.

 

  

   En önemli sorunun su sorunu olduğunu ve İskenderun belediyesinin bun konuda çalışmalarını sonlandırdığını işaret eden Civelek; “En önemli sorun su sorununu bitirdik. Bu sorun çok önemli. Çünkü bilim adamları sürekli küresel iklim değişikliğini vurguluyorlar. Hepimiz bunun ne kadar önemli olduğunu izliyoruz. Birçok büyük kentimiz de barajlar kuruyor. İstanbul belediyesi bile su sorunun çözümü için iki ayrı baraj yapımı kararı aldı. Yarın hepimiz göreceğiz seller olacak. Bu kadar uzun dönem yağışsız bir bekleyişten sonra uzun süre yağışlı bir gün bekleniyor. Bu da sele dönebilir. İskenderun’da benim gönlüm rahat. Birçok tedbirler alındı. Bizler kontrollerimizi yaptık. Çöp büyük sorundu. Batı bunu 50 yıl önce çözmüş. Ama gelişmekte olan ülkeler daha yeni yeni bunun bilincinde ve yeni çözüm arıyorlar. Benim bu konuda da gönlüm rahat. İskenderun bu sorunu da haletti. Bizler vatandaşın güvenebileceği, huzur bulabileceği bir ortam yarattık. İskenderun’un omurgasını yapmaya çalıştık. Bu omurga alt yapı. Kentin altyapısı omurgasıdır” dedi.

   “Söz Konusu Belge Geçersiz!”

   Hüseyin Çoban’ın İnşaat ve Temizlik Şirketleri adına katıldığı her iki ihale de usulsüzlük yapıldığı yönünde ki iddialara bir yanıtta Belediye Hesap İşleri Müdürü Halim Öztaş’tan geldi. Söz konusu kişinin iki ayrı ihaleye teklif sunduğunu belirten Öztaş; “ Söz konusu vatandaş tarafından şoför ve operatör atölye personel hizmet alımı ile işçi personel hizmet alımına teklif sunuldu. İhale emniyet görevlilerimizin gözetiminde yapıldı. İhaleye katılanlardan ihale katılım belgelerinin fotokopileri imza karşılığında verildi. Ve ihale kapatıldı. İhaleye toplam 9 firma katıldı. Hüseyin Çoban’ın itirazı şartnamemizin düzgün olmadığı yönünde. Bu şartnameyle bu ihale olmaz dedi. Kendisi de katıldığı halde. İhalenin şartnamesini beğenmeyen itiraz süresi ihale yapılmadan 3 iş günü önce olur. Bunu biz ret ettik. Katılımcılar ret kararı aldılar kamu ihale kurumuna gittiler. Kamu ihale kurumu dedi ki Hüseyin Çoban’ın itirazı desteksizdir reddine ihalenin onaylanmış şekliyle bahsedilen firmaya bırakılmasına bugün internette çıktı. İddia edildiği gibi katılımcıların belgesini vermemek evrak üzerinde sahtecilik yapmak tüm belgeler burada. Ve bu dosyanın tamamı kamu ihale kurumunda. İhale konusunda kimsenin bilge edinme bilgisi yoktur. Varsa bir talebiniz kuruma başvuru yaparsınız. İkinci ihalemizde de aynı işlemler yapıldı. İhalenin bende kalması gerekilirken başkasına bırakıldığını söylüyor. Söz konusu firmanın iş denmeyim belgesinin sahte olduğu ilgili firma tarafından belediyemize bildirildi. Siirt belediyesine yazdık biz verilen cevap; söz konusu iş deneyim belgesinin geçersiz olduğu” dedi.

 


“Halkımın Parası İçin Her Zaman Hesap Vermeye Hazırım” videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet