Skip Navigation Links

Bazı Kalemler %100 Zam Aldı”

İskenderun Belediyesi çalışan kadrolu işçiler için 2014 – 2015 yılı Toplu İş Sözleşmesi imzaladı.

Gündem   A+a-

 

   İskenderun Belediyesi’nde Toplu İş Sözleşmesi!

   Birinci Yıl İçin %15, İkinci Yıl İçin %12 Zam

   İskenderun Belediyesi çalışan kadrolu işçiler için 2014 – 2015 yılı Toplu İş Sözleşmesi imzaladı. Türkiye ortalamasının üzerinde zam alan işçiler, İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek ve Hizmet İş Sendikası Genel Sekreteri Devlet Sert’i gül dökerek kapıda karşıladı. İmzalanan sözleşmeyle işçilere birinci yıl için %15, ikinci yıl için ise %12 zam verilecek.

   “Bazı Kalemler %100 Zam Aldı”

    Toplu iş sözleşme töreninin açılış konuşmasını yapan Hizmet İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Mehmet Yetim, “geçen yıl yapmış olduğumuz toplu sözleşme Türkiye’de bir örnek teşkil etti. Bu yılki sözleşmemiz de ona yakın bir sözleşme olacak. Bazı kalemler % 100 zam aldı. Öğrenim yardımı bu yıl net ödenecek. Ölüm, doğum ve sosyal yardımlara da çok ciddi bir atış oldu. Belediye Başkanımız Civelek göreve geldiği günden bu yana maaşlarımızı ve ikramiyelerimizi hep günü gününe aldık” dedi. Toplu İş sözleşmesinin masada çözüm bulmasından dolayı mutluluk duyduğunu dile getiren Hizmet İş Sendikası Genel Sekreteri Devlet Sert ise; “bugün burada buluşmamız hem Hizmet İş sendikamızın hem de işçi arkadaşlarımızın yakın gelecekte daha iyi bir yaşama adım atmaları için başlangıç. Bunun için İskenderun Belediyesi’nde anlaşma olması çok anlamlı. Sözleşme döneminde kırgınlıklara zemin oluşturmadan masada barış ve kardeşlik içerisinde sonuçlanmasından oldukça mutluluk duyuyorum. Geçen yıl yaptığımız toplu iş sözleşmesinde belediye başkanımızı işçi dostu diye lanse ettim ve Türkiye’de bu sözüm model oldu. Başkanımız işçi babasıdır. Ben bu toplu iş sözleşmesinin hepimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.

   “Bizim İçin Önemli Olan Verilen Sözü Ödemek”

   Son olarak konuşma yapan Belediye Başkanı Civelek ise; “hepimiz belediyenin her şeyinden sorumlu olmalıyız. Kendinizi her zaman vatandaşın yerine koyun ve ona göre davranın. İskenderun belediyesi bir rol modelidir. Belediye olarak bir bütçemiz ve bilançomuz var. Bizim için söz verileni ödemek güzeldir” şeklinde konuştu.

 

 



 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet