Skip Navigation Links

Hatay Büyükşehir’de 2 AKP’li İle Mücadele Edeceğiz

MHP Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mete Aslan, MHP İskenderun Belediye Başkanı İbrahim Gül ve İlçe Yönetimi ile İskenderun Gazeteciler Cemiyet

Politika   A+a-

 

   Gazetecilerin sorularını yanıtlayan MHP Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mete Aslan, Hatay Büyükşehir’de MHP’nin 2 AKP’li aday ile mücadeleye çıktığını söyledi.

   MHP İskenderun Belediye Başkan Adayı İbrahim Gül;

   “İskenderun Belediyesi Vatandaşların Beklentilerini Karşılayamadı!”

   İskenderun’da 5 yıl iktidar olan belediyenin vatandaşın beklentilerine cevap veremediğini söyleyen MHP İskenderun Belediye Başkan Adayı İbrahim Gül, hükümetin 11 yıllık iktidarlığında ise sonucun yolsuzluk olduğunu belirtti. Düzenlenen toplantı da ilk olarak konuşan İGC Başkanı Şehmus Aslan, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde MHP’ye başarılar diledi. MHP İlçe Başkanı Turan Bozkurt ise 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı. Hatay’da yeni kurulacak olan Büyükşehir Belediyesini Türkiye’de yapabilecek 2 – 3 isimden birinin Mete Aslan olduğuna dikkat çeken Gül; “ Şehrimiz de 5 yıl iktidar olan belediye maalesef bu 5 yılı boşuna geçirmiştir. 5 yıldır şehrimizde biriken sorunlar artık içinden çıkılmaz bir hal almıştır. Ve vatandaşımızın çok önemle beklenen hizmetler maalesef vatandaşlarımıza ulaştırılamamıştır. Bununla birlikte hükümetin 11 yıllık iktidarlığı sonucunda gelinen noktada hırsızlık, yolsuzluk ve talan batağında çırpınan bir hükümet görüyoruz. Hükümet son 1 yıl içerisinde vatandaşların sorununu çözmek yerine kendi yandaşlarını korumak üzere yasal düzenlemelerden başını kaldıramamıştır. Hatay’da yeni oluşacak büyükşehir çok büyük bir önem taşımaktadır. Bu kurum aşamasında Hatay’da bu belediyeyi kuracak Türkiye’de 2 – 3 isimden birisinin Mete Aslan başkanımız olduğuna inanıyorum. Onun büyükşehir de ki liderliği ile tüm ilçeler ile birlikte 30 Mart 2014 tarihinde Milliyetçi Hareket Partisi tüm belediyeleri kazanacaktır” dedi.

   “3,5 Yıldır Küs Olduğunu Söylüyor, İstifa Etseydin”

   İbrahim Gül’ün ardından konuşmalarına 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü kutlayarak başlayan MHP Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mete Aslan, gazetecilerin demokratik mücadelesinde yanlarında olduğunu ifade edip dünyanın hiçbir yerinde basına bu kadar zulüm yapılmadığına dikkat çekti. MHP olarak Hatay Büyükşehir’de 2 AKP’li aday ile mücadeleye çıktıklarını söyleyen Mete Aslan, CHP Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Lütfü Savaş’ın Ak Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sadullah Ergin ile ilgili yaptığı açıklamalara da değindi. Mete Aslan; “Lütfü Savaş, Sadullah Ergin ile benim aram 3,5 yıl önce açıldı diyor. O zaman soruyorum niye ayrılmadı Ak Parti’den o zaman zarfında. Demek ki sen Ak Parti’lisin. Ak Partili olmasaydın aday adayı olmazdın. Düşünün ki 3,5 yıl arasının bozuk olduğunu söylüyor” dedi.

     “Getirdiğin Gibi Dilendirmeyeceksin”

   İskenderun’da 3 dönem boyunca ayrım yapmaksızın belediye başkanlık görevini yürüttüğünü belirten Aslan; “M. Kemal Mahallesi bana hiç oy vermedi ama en iyi mahalle Mustafa Kemal Mahallesi. Numune Mahallesi bana hiç oy vermedi ama en iyi hizmet oraya gitti. Ben hizmet yapar iken hiçbir şekilde ayırım yapmadım” şeklinde konuştu. Hükümetin Suriye politikası ile ilgili olarak Hatay’da yaşayan Suriyelileri buraya getirdiğin gibi dilendirmeyeceksin diyen Aslan; “ Bunları getiriyorsan benim üzerime yıkanmazsın ey hükümet. Ben kimseyi sokakta gezdirmem, dilencilik yaptırmam. Biz Fransızlara boyun eğmeden Hatay’ı aldık. Benim 2 amcamın mezarı belli değil. Bizler bu toprakları kimselere bırakmayacağız. Oynanan oyunlara da göz yummayacağız. Hatay halkı esnafı zaten aç. 10 liraya adam çalıştırıyorsun. Benim vatandaşım aç kalıyor. Sınır yolgeçen hanı oldu” dedi. Bir gazetecinin ‘Suriyeliler oy kullanacak mı’ sorusuna “Kanunen mümkün değil. Böyle bir şey olsa bile seçim iptal olur” diyen Aslan Hatay Büyükşehir Belediyesinin “Üreten bir kadro olmalı Büyükşehir belediyesi. Çok ciddi bir kadroyla başlanması gerekiyor.” Dedi. Son olarak bir dönem isminin CHP’den Büyükşehir Adaylığı ile ilgili anılmasını da yorumlayan Aslan; “Saygı duyduğum CHP’li 3 – 5 akil arkadaşım geldi yanıma. Bana AKP’yi yıkmak için teklif getirdiler. Ben de onlarla ittifak yapacağımı söyledim. Ben dedi. CHP’ye müracaat etmedim. Son 10 gün gördüm ki Ankara’da ok yaydan çıkmış” açıklamalarına yer verdi.

 


 

Hatay Büyükşehir’de 2 AKP’li İle Mücadele Edeceğiz videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Toplam (1) adet yorum var.
Hasan Bilir 14 Ocak 2014 Salı
Mete Aslan sana inananlara cırım.
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet