Skip Navigation Links

Altının efendileri toplandı...

Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek İskenderun Kuyumcular ve Saatçılar Odası’nın genel kurul toplantısına katıldı

Ekonomi   A+a-

 

   Memo Restaurant’ta düzenlenen toplantıda, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşımız okundu.

   Esnaf oda başkanları ve esnafların da katıldığı toplantıda konuşan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Sizler halkın gerçek nabzını tutan arkadaşlarımızsınız. Esnaf ve sanatkarımızın verdiği hizmetin insanların yaşamını sürdürmesinde büyük bir önemi vardır. Onlara, her zaman ihtiyacımız var. Musluğumuz bozulduğu zaman su tesisatçısının ne kadar önemli olduğunu anlarız. Mesleğinde gerçekten ehliyetli ve liyakatlı olan arkadaşlarımızı korumalıyız. Sizler bu konunun önemini en iyi bilenlersiniz. Esnafımızı temsil ediyorsunuz. Size halkımıza verdiğiniz önemli hizmetlerden dolayı teşekkür ediyoruz. Başkan Uğur Bey, aynı zamanda meclis üyemiz. Son derece toparlayıcı, gönlünü açan bir insan. Onu kutluyorum, teşekkür ediyorum” dedi.

 

   Küresel iklim değişikliğine dikkat çekerek, Ocak ayının 11’i olmasına rağmen yağmur olmadığını, güneşli bir havanın yaşandığını belirten Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Doğayı hoyratça kullanıyoruz. Bugün doğa kulağımızı çekiyor. Yarın arkasından tokat gelecek. Bugün 11 ocak, ben hayatımda böyle hava görmedim. Belediye olarak yolları asfaltlama, altyapıyı kapatma fırsatını verdi ama bir tehlike de var çiftçi ekin ekemiyor, ekinler çıkmıyor. Kuraklık kapıda. Barajlarda su yüzde 34’lere düşmüş. Küresel iklim değişikliği yaşanıyor. Bütün bilim insanları da söylüyor en büyük tehlike çevre tehlikesidir arkadaşlar. Belediye olarak buna karşı önlemlerimizi aldık. Belediye hepimizin, bu kent bizim. Hepimiz burada yaşayacağız. Yapılan altyapı çalışmasında sıkıntı oldu, toz oldu ama başka çaresi yoktu bu işin. Buna katlandığı için hemşehrilerime gönülden teşekkür ediyorum. Sıkıntı toz oldu ama şimdi her şey çok güzel oldu artık. Önemli olan halkımıza layık olmak. İskenderun, dünyanın en güzel coğrafyalarından biridir. Deniz ve yayla aslında 20 dakikalık fark var. Dünyada bunun örneği çok azdır. Denizimiz ve iskelemiz bir ayrıcalıktır. Halkımız entelektüel halktır. Önemli olan bu güzel coğrafyaya, halkımıza layık olmaktır. Biz de layık olmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

   Esnafın birbirini çok rakip olarak görmeden, etik değer ve tatlı rekabetle davranmasının İskenderun’a da olumlu yansıyacağını belirten Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Sizin ahilik kültürünüz var” dedi.

   Toplantıya katılan esnaflar, Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek’in her zaman esnafa sahip çıktığını ve esnafın yanında olduğunu belirterek, teşekkür ettiler.

   İskenderun Kuyumcular ve Saatçılar Odası Başkanı Uğur Fırat da yaptığı konuşmasında, görevini her zaman layıkıyla yerine getirmeye çalıştığını söyledi.

   Genel Kurul toplantısında, plaket töreni de düzenlendi.

 


Altının efendileri toplandı... videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet