Skip Navigation Links

Aşağı-Yukarı Kepirceli Yağmur Duasına Çıktı!

Hatay’ın Arsuz İlçesinde kurak geçen Aşağı ve Yukarı Kepirce köylüleri deniz kıyısına inerek yağmur duasına çıktı.

Yaşam   A+a-

 

   Her iki köyün köylüleri uzun zamandır yaşanmayan kuraklığın bu yıl kışın ortasına gelinmesine karşın devam ettiğini, yağmur için duaya çıktıklarını söylediler.

 

 

 

    Arsuz yolundan 6 km uzaklıkta bulunan Aşağı ve Yukarı Kepirçeli köylüler cami imamları Mehmet İnce ve Mehmet Can önderliğinde topluca deniz kıyısına geldiler. Kuraklığa kaşı yağmur duası için kurban kestiler, kesilen kurban deniz kıyısında yakılan ateş üzerinde dev kazanda pişirildi.

 

 

 

    Bu arada Köylü deniz kenarından küçük çakıl taşlarından yüzer tane toplayıp, yağmur duası için her biri için ihlas süresini okudular. Köylü dua eşliğinde topladığı çakıl taşlarını ortaya konulan kovaya bıraktı. Bir taraftan kazanda kurban eti pişerken, diğer taraftan iki köyün imamları Yasin-i Şerif ve çeşitli duaları okudular.

 

 

 

    Köylüler, uzun zamandır kuraklık çekildiğini, yağmur yağması için burada toplandıklarını belirterek “Allah köyümüze, bölgeye hayırlı rahmetler yağmur yağsın diye dualar ediyoruz” dediler.

 

 

 

    Aşağı ve Yukarı Kepirce Köylerinin Cami imamları Mehmet Can ile Mehmet İnce, uzun zamandır köyün ve bölgenin kışa rağmen mevsimin kurak geçtiğini, su kaynaklarının kuruduğunu, hayvanların, bitkilerin susuz kaldığını, onların insanların hürmetine yağmur yağdırması dileğinde bulundular.

 

 

 

    Duaların ardından köylü yağmur duası için namaz kıldı, sonrasında kazanda pişen kurban eti köylüye dağıtılarak bir kısmı afiyetle yendi, bir kısmı da sudaki canlıların nasiplenmesi üzerine denize döküldü.



Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet