Skip Navigation Links

Doğu Antakya biblo kent olacak!..

AK Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sadullah Ergin, “Eski Antakya olarak adlandırılan bölge aynen kına kaşığı işlenir gibi işlenecek.

Politika   A+a-

 

   Doğu Antakya da restorasyon çalışmalarının hızla devam ettiğinin altını çizen AK Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sadullah Ergin, “Eski Antakya olarak adlandırılan bölge aynen kına kaşığı işlenir gibi işlenecek. Hedefimiz yıl boyunca 2-2,5 milyon turisti ağırlamak” dedi.

 

 

   AK Parti Hatay Milletvekili ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sadullah Ergin, çeşitli sektörlerde iş yapan Antakyalı işadamlarıyla Şehir Kulübünde kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. Ergin, işadamlarına Doğu Antakya'nın müze kent, biblo kent olacağını müjledi.

   Armağan Teköz, Süleyman Mursaloğlu, Berat Kuşçu ve Ertan Balk'ın ev sahipliği yaptığı kahvaltılı toplantıya AK Parti Hatay Milletvekili ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sadullah Ergin, AK Parti İl Başkanı İsmail Kimyeci, Hatay eski Milletvekili Levent Mıstıkoğlu, Mimarlar Odası Başkanı Yaşar Coşkun ve şehrin ileri gelen işadamları katılım gösterdi.

   Armağan Teköz'ün yaptığı açılış konuşması sonrasında kürsüye davet edilen AK Parti Hatay Milletvekili ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sadullah Ergin, toplantıya iştirak eden işadamlarına geçtiğimiz 10 yıllık süreçte Hatay genelinde yapılan alt ve üst yapı ve yatırımları tek tek anlattı.

   Sulama projeleri, üç ayrı baraj inşasının devamı, duble yollarla ilçeler arası bağlantının daha sağlıklı yapıldığını ifade eden Ergin, "Havaalanımız 6 yıldır verdiği hizmet ile uluslararası uçuşlara açılmış durumdadır. Havaalanımızda var olan teknik alt yapı Türkiye genelinde bulunan diğer havaalanlarına göre daha kapsamlıdır" dedi.

   Hatay tarihinde almadığı spor yatırımları ile karşı karşıya olduğunu hatırlatan Ergin, "Uluslararası statüde karşılaşmaların yapılacağı teknik donanıma sahip 'akıllı' stadyumun yer teslim aşamasına gelindi. 1950'li-60'lı yıllarda yapıldığı ileri sürülen Kapalı Spor salonu ve yüzme havuzu dönemine göre güzel spor alanlarıydı. Ama şimdi yine uluslararası düzeyde teknik donanıma sahip 5000 kişilik kapalı spor salonu yapılacak, buz pateni pisti yapılacak, yılın 12 ayı hizmet verecek şekilde düzenlenen uluslararası normlara uygun yüzme havuzu yapılacak. Bunların yerleri hazırlandı ve önce yollarının ihalesi yapıldı. Gençlik merkezleri bütün ilçelerimize yapılıyor. Semt sahaları yapılarak çocuklarımızın, gençlerimizin boş zamanlarında spor yapması sağlanacak" dedi.

 

   Antakya'nın var olan güzelliklerini gün ışığına çıkarma yolunda çeşitli projelerin hayata geçirildiğini dile getiren Ergin, "Eski Antakya evlerinde restorasyon çalışmaları devam ediyor. Arkeoloji Müzesi yeni yeri ile sergi yönünden avrupa'nın 1. müzesi olacak. Yıllar yılı depolarda sergilenmeyi bekleyen tozlanmış sayısız tarihi eserler, yeni yapılan mekanda ziyaretçiler tarafından izlenmesi sağlanacak. Yeni arkeoloji müzesine tarihi eserler taşınarak yerlerine konuluyor. Bu arada Tıbbi aromatik bitkilerin yer aldığı bir müze yapıldı. Lütfen gidin ve gezin. Türkiye'de eşi olmayan Amanos dağlarında bulunan ve sayısı her geçen gün artan 300 bitki bu müzede sergileniyor. Tıbbi aromatik bitkileri gezerken aynı anda bu bitkilerden yapılan sıcak ve soğuk ikramları tadabilir ve satın alabilirsiniz. Saint Pierre Kilisesi restorasyon çalışmaları tamamlanmak üzere. Mevcut kilise ile kanal arasında bulunan mekanda üst yapı çevre düzenleme çalışması yapılacak. Saint Pierre Kilisesi'ne gelen misafirlerimiz yapılacak olan çevre düzenleme çalışması ile çeşitli ihtiyaçlarını giderecek alış veriş mağazaları, dinlenme yerleri, kafeteryalar gibi sosyal tesislere kavuşmuş olacak. Bu arada Habib-i Neccar Dağı'nın zirvesinde bulunan surlarımızın rölöve'si çıkarıldı. Antakya Kalesi'nin burçlarını yeniden inşa ediyoruz" dedi.

   Ergin, "Büyük gemiler için Kızıldenizden sonra Akdeniz açılan ve en yakın yer İskenderun körfezidir. İskenderun Deniz Ticaret Odası ile beraber geliştirilen proje ile İskenderun ve Samandağ ilçelerinde gemilerin gelip lojistik destek sağlayacağı yer yapacağız. Özellikle büyük gemilerin bu yerlere gelmeleri ve lojistik destek sağlamaları ile 3-4 bin misafir'in bu ilçelerimizde 1-2 gün konaklamasına sebep olacaktır. Ayrıca bu yerlerde gemilerin bakım-onarımları yapılacak" dedi.

 

   Kültür turlarında Antakya'nın farklı bir yeri olduğunu hatırlatan Ergin, "Turizm sektörü esnafımıza, işadamlarımıza çok güçlü bir ekonomik katkı sağlayacaktır" dedi.

   Ankara'nın birikimini, dünya'nın kazanımlarını, Hatay potansiyelini yoğurup hayata geçireceklerini ifade eden Ergin, "Hatay'ı sivil toplum kuruluşları, konunun muhatapları ile oluşturacağımız bir platformla yöneteceğiz" dedi.

   Düzenlenen toplantının son bölümünde katılımcılar, Ergin'in Hatay'a yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ettiler. Hatay'ın bu kadar hizmeti bir arada görmediğini kaydeden yatırımcılar, "Bu şartlar altında ilimiz layık olduğu yere gelecektir" dediler.

   Katılımcılar tarafından insanların yaşam özgürlüğü, kent konseyi konularında sorulan soruları yanıtlama imkanı bulan Ergin, "İnsanların yaşam tarzına müdahale edilmeyecek. Herkes kendi ile ilgili hayat tarzını, çizgisini kendi belirleyecek. Bu konular meclis seçimler için kapanmadan önce yasallaşacak" dedi. Kent konseyi ve ortak akıl noktasındaki eleştirilere katıldığını kaydeden Ergin, "Bu eleştirileri çok ileri götürmüyorum çünkü etik olmaz. 4,5 yıl 5 yıl'a yakın AK Partili bir belediye'nin yaptığı çalışma var. Ama bu şehrin giriş ve çıkışı adeta çengel bulmaca gibi. Nereden gireceğiz, nereden çıkacağız bunu bile yapmakta zorlandık. Ve burada biz kent konseyinin katkılarını alabilseydik, bu konuyu bilenlerin katkılarını alabilseydik şimdi daha iyi bir yerde olurduk Şehirde yapılan tek yön uygulamaları, bir takım düzenlemelerde ortak aklı devreye koyabilseydik bu kadar enerji, bu kadar kaynak israfı belki olmayacaktı. Bütün bunlar haklı doğru eleştiriler. İnşallah diyoruz seçimlerden sonra bu yetki tarafımıza verilirse bunun nasıl olması gerektiğini inşallah göstereceğiz. Ayrıca seçimlerden önce de beklentilerinizi bizimle paylaşabilirseniz biz bunları topluma taahhüt ettiğimiz projeler içerisinde de doğrusu kullanmak ve değerlendirmek isteriz" dedi.

   Mimarlar Odası Başkanı Coşkun, "Doğu Antakya'nın bir müze kent olması inanılmaz bir şey, bu bakış açısının çok doğru olduğunu söylüyorum. Antakya'nın en büyük hazinesi Doğu Antakya'dır. O hazine yeni yeni fark edildi ama güzellikler ortaya çıkacaktır. Hazinenin ortaya çıkması dünya çapındaki kentimiz tekrar ortaya çıkacaktır. Kentler şehirler hep meydanları ile anılırlar ama maalesef kentimizin hala bir meydanı yok. Bu bizim yaramız, bunun için önerilerimiz var, aldığımız sözler var, ama hale yerine gelmedi. Stadyumun yeri çok önemli. Kent meydanı için olmazsa olmaz bir nokta. Biz oda olarak da şahsım olarak da inanın takipçisi olacağız. Büyük bir kamuoyu oluşturacağız. Hiç bir şekilde yapılaşma, TOKİ'ye verilmesi gibi bir konu olması yerine, orda gösterilerin, törenlerin yapıldığı bir kent meydanı olmasını arzu ediyoruz. Antakya zaten marka bir kent ve ünlü bir kaç mimara iş yaptırırsak inanın Antakya uçar" dedi.

   Ergin bu konuda Mimarlar Odası olarak endişe etmemeleri gerektiğini ifade ederek, "Stadyumun kalkmasını ve yeni stadyumun kentin dışında bir yere yapılmasını en çok isteyen benim. Vali göbeği, stadyum ve DSİ'nin yerine asla ve kati olarak çivi çaktırtmayız, çünkü bu şehrin nefes alacak bir başka yeri yok. Vali göbeğinden Fatih Cami arasında kalan bölgeyi bütün olarak değerlendirip, bir bütün olarak yapılandırmak zorundayız, gerekeni yapacağız" dedi.

 

 

 

 

 


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet