Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Yarender 'den Basın Açıklaması

Mart 2011’den bu yana devam eden Suriye’deki savaşın korkunç neticeleri gözler önündedir.

Yaşam   A+a-

Bu savaşa bağlı olarak 150 bin insan hayatını kaybetmiş, 300 bin insan yaralanmış ya da sakat kalmış, 3 milyon insan ise mülteci konumuna düşmüştür. Bu mültecilerin yaklaşık 1 milyonu ülkemizde bulunmaktadır ve sınıra yakın olmamız sebebi ile de ilimiz HATAY’da ki mülteci sayısı 250 bini bulmuştur. Mülteciler oldukça zor şatlar altında yaşam mücadelesi verirken, çoğu insanca yaşamanın asgari koşullarına bile sahip değildir. Başta gıda ve barınma olmak üzere, sağlık ve temizlik problemleri ile de karşı karşıya olan mültecilere, gerek devlet, gerekse sivil toplum kuruluşları tarafından yardımlar yapılmaya çalışılsa da maalesef bu yeterli olamamaktadır. Özellikle kış aylarında olduğumuz şu günlerde mevcut sıkıntılar daha da artmış ve yaşam onlar için iyiden iyiye zorlaşmıştır. Erkekler kendi ayakları üzerinde durabilmek için çalışmaya gayret etseler de, başlarındaki erkeklerini savaşta kaybetmiş kadın ve çocuklar, yapılan yardımlarla yaşamlarını sürdürmek için mücadele vermektedirler. Bunun yanı sıra çocuklarının eğitimlerinden geri kalmaması için, yardım severlerin de katkısı ile derme çatma binalarda, kısıtlı imkânlarla okul açıp eğitim ve öğretim vermeye çalışmaktadırlar.

 

YAREN YARDIM GÖNÜLLÜLERİ DERNEĞİ olarak mülteci kardeşlerimizin şu zor günlerinde yanlarında olmak ve bir nebze de olsa onlara faydalı olabilmek adına çeşitli kampanyalar düzenledik.

 

Bunlardan ilki “1 Battaniye ve 1 Yatak” kampanyası. Bu adımla 30 TL karşılığında battaniye ve yatak temin edip ihtiyaç sahibi ailelere teslim ediyoruz.

 

İkinci kampanya ise, eğitim ve öğretim gören mülteci çocukların “ Kırtasiye” giderleri. Bu adımla, 25 TL karşılığında bu çocukların kırtasiye giderlerini temin ediyoruz.

 

Üçüncü kampanya da, ki bunu çok önemsiyoruz: “Yetim Projesi”. Şehrimizde babaları savaşta vefat etmiş onlarca yetim çocuk var. Onlar için de aylık 90 TL karşılığında söz konusu projeyi başlattık. Biliyoruz ki, babalarının yerini dolduramayız ama en azından bu çabalarla aylık zorunlu ihtiyaçlarını karşılayabiliriz.

 

Dördüncü ve (şimdilik) son kampanyamız olan ‘’Yaren Aile’’ projesiyle ise, savaş koşullarında dahi, doğup büyüdüğü toprakları terk etmeyi reddeden, hatta bu uğurda açlıktan ot yemek, kedi eti yemek gibi ağır bir bedel ödemek zorunda bırakılan Suriyeli ailelere omuz vererek, yüklerini birlikte taşımayı amaçladık.Bu doğrultuda yapılacak aylık 200 TL bağış,ilgili ailelere elden teslim edilerek zaruri ihtiyaçlarının karşılanmasına olanak sağlanacaktır.

 

Hayırsever vatandaşlarımızdan ve sivil toplum kuruluşlarımızdan bu konulara yine/yeniden hassasiyetle yaklaşmalarını rica ediyoruz. Ve bu savaşın en kısa zamanda bitmesi, mülteci kardeşlerimizin de özlemlerini çektikleri vatanlarına, topraklarına kavuşmaları için Yüce Rabbimize dua ediyoruz…

 

YAREN YARDIM GÖNÜLLERİ DERNEĞİ YÖNETİM KURULU

 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar