Skip Navigation Links

Hatay'dan Filipinlilere büyük destek!..

Gençlik merkezlerince yürütülen çalışmalara spor branşlarından da üst düzeyde destek sağlandı.

Spor   A+a-

 

    Filipinler’in orta bölgelerindeki Samar ve Leyte eyaletlerinde meydana gelen Haiyan Tayfunu’nda zarar görenler için Gençlik ve Spor Bakanlığınca başlatılan destek kampanyasına Hatay Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce bir dizi etkinlikle katkı verildi.

   Gençlik merkezlerince yürütülen çalışmalara spor branşlarından da üst düzeyde destek sağlandı.

   Taekwando, Atletizm gibi branşlarda il temsilcilerinin koordinasyonu ile sporcular kendi aralarında topladıkları yardımlar Bakanlığımızca açılan yardım hesaplarına yatırıldılar.

   En önemli ve en büyük etkinlik ise Satranç branşında yapıldı. Satranç İl Temsilciliğince yürütülen proje kapsamında tam 1800 genç Filipinlere destek amaçlı satranç oynadı. 4-5 Ocak 2014 tarihlerinde Hatay’ın bütün ilçelerinde destek amaçlı gerçekleşen organizasyon için sporcular federasyona yatırmaları gereken katılım ücretini Filipinlere destek hesabına yatırdılar.

   Organizasyonun dikkat çeken en önemli yanı ise sadece Hatay’dan değil başka Şehirlerimizden de katılımın olması, ayrıca 20 Suriye vatandaşının da yarışmalara katılması idi.

   Konu ile ilgili düşüncelerini aktaran Hatay Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Emrullah Taşkın; Ülkemizde ilk defa böyle bir organizasyonu düzenlerken uluslararası bir boyutta gerçekleşmesi bizleri son derce duygulandırdı. Bu kampanya ile sporun ruhu olan dayanışmayı yabancı uyruklu sporcularında katılımı ile en üst düzeyde yaşadık.

   Satranç Federasyonu da hem malzeme desteği vererek hemde katılım paylarını almayarak büyük katkı sağladı.

   Organizasyonda kurum personeli, santranç hakemleri ve diğer görevliler olmak üzere yaklaşık 200 kişide gönüllü olarak görev yaptı. Sponsorlar aracılığı ile sporculara çeşitli ödüller verildi. İnsanlarımızın gösterdiği bu duyarlılık ve yaklaşımlarından dolayı emeği geçen, katkı sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum, dedi.

 

 

 


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet