Skip Navigation Links

Siyasi Dizayn Yetkisi Sadece Milletindir

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Hatay'daki TIR'a ilişkin; 'Devletin her şeyi böyle ulu orta tartışılmaz' dedi.

Gündem   A+a-

 

 Fikri Işık, Kocaeli'nin İzmit ilçesinde partisinin bir restoranda düzenlenen İl İstişare Kurulu Toplantısı'na katıldı. Işık, toplantı öncesinde gazetecilerin sorularını cevapladı.

 
 Işık, Hatay Kırıkhan'da içinde mühimmat olduğu iddiasıyla durdurulan TIR'a ilişkin soruya, "İçinde ne var TIR'ın bende bilmiyorum. Ama bildiğim bir şey var devletin her şeyi böyle ulu orta tartışılmaz. Bizim devlet geleneğimizde de bu vardır. İçinde ne var onu ben bilemiyorum. Açıklanan resmi ifadelere itibar etmek durumundayız." cevabını verdi.

 

“Siyasi Dizayn Yetkisi Sadece Milletindir”

 

 Yargıyla ilgili yöneltilen soru üzerine Işık, "Türkiye aslında gerçekten bir demokratik devlet olmanın doğum sancılarını yaşıyor. Bu son olaylar Türkiye'de hukukun sadece millete hesap verebilen bağımsız ve tarafsız olarak işlemesi gerektiğini herkese gösterdi. Yani yargının sadece bağımsızlığının yetmediğini aynı zamanda tarafsız olması gerektiğini ama ben hiç kimseye hesap vermem mantığının da doğru olmadığını, millete hesap vermesi gerektiğini gösterdi. Bundan sonra ümit ediyorum ki yargı yapılacak gerek anayasa düzenleme gerekse yasal düzenlemelerde yargının bağımsızlığını ve tarafsızlığının garanti altına alınması yargının sadece ve sadece millete hesap vermesi yani kendisinin milletine karşı sorumlu hissetmesinin zannediyorum altyapısı hazırlanacak." açıklamasında bulundu.

 

 

 Işık, İl İstişare Kurulu Toplantısı'nda yaptığı konuşmada Ak Parti'nin çok önemli hizmetleri hayata geçirdiğini ifade etti. Işık, şunları kaydetti:

 

 "Bu son sürece vereceğimiz en anlamlı ve önemli cevap, 30 Mart akşamında olacak. Türkiye'de siyaseti dizayn etmeye çalışanların alacağı en güzel cevap 30 Mart akşamı olacak. Bugüne kadar gösterdiğiniz bu kritik süreçlerdeki tutumunuzu, davranışınızı 30 Mart'ta tekrarlayacağınıza inanıyoruz. 30 Mart akşamı ortaya çıkacak sonuç, siyaseti dizayn yetkisi sadece ve sadece milletindir noktasında olacak. Bunu bir kez daha birilerine hatırlatmak durumunda olacağız. Bunun için de teşkilatlarımızla gönül birliğiyle el ele, kol kola 30 Mart akşamına kadar birlikte çalışacağız."

 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet