Skip Navigation Links

“Bu Zammı Kabul Etmek Mümkün Değil!”

Ülkücü İşçiler Derneği İskenderun Şubesi, Boyacılar Parkında düzenlediği basın toplantısında 2014 yılı asgari ücrete yapılan zammın kabul edilemez old

Ekonomi   A+a-

 

   İlk beş ay için % 5, ikinci altı ay için yapılan %6 zammı kabul etmenin mümkün olmadığını söyleyen Ülkücü İşçileri Derneği Şube Başkanı İbrahim Özden; “Bu zam, alın teriyle geçinip, helal kazanan muhterem Türk işçisiyle dalga geçmekten başka bir şey değildir. Sivil toplum kuruluşlarının belirlemiş olduğu, dört kişilik bir aile için açlık sınırı 1.065,00 TL, yoksulluk sınırı 3.470,00 TL’dir. TÜİK’in yoksulluk sınırını temel alarak yaptığı hesaplamalara göre ise, asgari ücretin en az 1.205,00 TL olması gerekmektedir. Fakat hükümetin yaptığı yeni zamla, bu rakamın %70’inde kalınmıştır” dedi.

   “Hükümet, Bakan Çocuklarına Gösterdiği İlgiyi Türk İşçisinden Esirgiyor”

   Ak Parti hükümetinin bakan çocuklarına gösterdiği ilgiyi Türk işçisinden esirgediğine dikkat çeken Özden; “asgari ücretle geçinilmez diye bir şey yok. 800,00 TL büyük paradır. Diyebilme gafletinde bulunan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’ndan, asgari ücret çalışmalarında farklı bir çalışma beklemekte hata olur. Türk işçisini açlık sınırının altında bir rakama mahkûm etmek, ölüme terk etmekle eş değerdir. Ama Sayın Başbakan şunu bilmelidir ki, bu kadar düşük maaşla geçimini sağlayabilecek kabiliyete sahip Türk işçisi, kendisini o koltuktan indirebilecek güce de sahiptir” açıklamalarına yer verdi.

 

 


“Bu Zammı Kabul Etmek Mümkün Değil!” videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet