Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Hatay'ın Altın Yumrukları

“TÜRKİYE BAYANLAR BOKS ŞAMPİYONASINDA” SEKİZ SİKLETTE İLİMİZİ TEMSİL EDECEK..

Gündem   A+a-

 

 MKÜ bünyesinde Antrenör Erkan Yılmazbaş nezaretinde çalışmalarını sürdüren, Hatay bayanlar boks takımı; 17-23 Ocak 2014 tarihleri arasında İSTANBUL ilinde yapılacak olan Türkiye Bayanlar Boks Şampiyonasında sekiz sıklette Hatay ilini temsil edecek.

 

Hatay ilinde unutulmaya yüz tutan boks sporu son üç aydan beri özlenen yerlere doğru hızla tırmanış içerisinde. Hatay boks takımı rahatlıkla iller arası turnuvalarda başarılı şekilde ilimizi temsil ediyor.
 

İstanbul ilinde yapılacak olan Türkiye Şampiyonasında bayanlarımızın mücadele sporunda var olmaları, bizlere ayrı bir şevk vermektedir.

Çok kısa sürede ilimizde yapılacak olan boks organizelerinde; Boks sporunun seyircilerimizle buluşmasını özlemle beklemekteyim.

 

Alt yapı çalışmalarımız ilçelerimizde halen devam etmekte olup, çok kısa süre içerisinde yeni açılacak olan boks çalışma salonlarında ilimizi ve yurdumuzu başarılarla temsil edecek genç sporcularımızla göğsümüz kabaracaktır.

 

Hatay ilinde görmüş olduğum çaba ve hırs, geçmiş dönemlerde oluşmuş olan boks sporunun yeniden canlanması adına bana ilerisi için ümit vermektedir. Özellikle Hatay ilçelerinde bulunan boks temsilcilerimizden daha atak ve canlı çalışmalar beklemekteyim.

Hatay Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğümüzün katkı ve teşvikleri bizlere çok ayrı şekilde isteklendirme sağlamaktadır. Türk Boks Sporu adına yapılan çalışmalarımızın olumlu neticeleri siz değerli kamuoyumuz tarafından çok yakinen takip edilmektedir. Arzum Hatay ilinde faaliyette bulunan spor kulüplerinin BOKS sporunu yeniden sahiplenmeleridir.

Hatay MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder’in destekleri; Hatay boksu için bulunmaz bir kazançtır. MKÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulunda öğrenim gören Sporcularımız uluslar arası standartlara sahip boks salonunda çalışmalarını sürdürüyor. Yöneticiliğini Mücadele ve Topluluklar Başkanı Yardımcı Doçent Burhan Çumralıgil yapmaktadır. Hatay Boksu için verdikleri mücadeleleri öz veriyle izlemekteyim.

Bu vesile ile Mersin’de yapılacak olan Türkiye Genç erkekler Boks Turnuvasında ve İstanbul ilinde yapılacak olan Türkiye Bayanlar Boks Turnuvasında; Sporcularımız bölgemize yakışır maçlarla dönmelerini istekle beklerken, yarışmaya dâhil olan bayan ve genç erkekler boks sporcularımıza ve antrenörlerine yapılacak olan turnuvalarda başarılar dilerim..

 

İstanbul Bayanlar kafilesinde bulunan Hatay Bayanlar Boks takımı idareci çalıştırıcı ve sporcu listesi şöyle oluştu.

İDARECİ; Murat Akarsu. Antrenör; Erkan Yılmazbaş. Fuat Tanrıkulu

Bayan Sporcular; 46kg Nuray KARADAŞ. 46kg Safiye DÜZDEMİR. 51kg Saniye ARACI. 54kg Ela ÇOLAK. 57kg Sümeyya TİMURKAAN. 57kg Gülden AKTUN. 64kg Nazlı ALKAN. 69kg Naime KOŞUCU..

NOT; Aksaray ilinde büyük erkekler boks turnuvasında ilk sınavını veren Hatay boks takımı 6-12 Ocak 2014 tarihinde Mersin ilinde yapılacak olan Türkiye Gençler Boks Turnuvasına Hatay ilini dokuz sıklette temsil edecek olan genç sporcularımız yarın Mersin iline hareket edecektir..

 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar