Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Vekil Dudu’dan ‘Tır TWİT’İ”

Mevlüt Dudu, aralıklarla şu twitleri attı.

Politika   A+a-

 

   Hatay'ın Reyhanlı ilçesinden Kilis Öncü pınar sınır kapısı istikametine giderken Kırıkhan ilçesi yakınlarında dün durdurulan ve içerisinde MİT görevlisinin de bulunduğu tırda çok sayıda silah, mühimmat, hücum yeleği ve elektronik malzeme bulunduğu iddiası üzerine attığı twitlerde, yanında CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl'ün de olduğunu açıklayan Mevlüt Dudu, aralıklarla şu twitleri attı.

   Kırıkhan'da İHH'ya ait silah yüklü bir TIR yakalandı. İçinde de bir MİT görevlisi var. İnsani yardım adı altında ne yaptıkları belli oldu. İHH TIR'ının yarım saat önce serbest bırakıldığı bilgisi geldi hem de aranmadan.

   @hakgoltbmm ile Kırıkhan Jandarma Komutanlığındayız. Konu ile ilgili bilgi almaya çalışıyoruz.

   Net bilgidir 1) Kırıkhan'da durdurulan TIR'ın İHH veya başka bir yardım kuruluşuna ait olmadığı konusunda net bilgilere ulaşmış bulunuyoruz. 2) Ancak bunun ötesinde olay çok vahim. Bugün Kırıkhan'da yine bir hukuk skandalı meydana gelmiştir.Kırıkhan'da gözaltı olduğu haberleri de doğru değil.

   “Adana’dan Savcı Şişman Geldi”

   Milletvekili Dudu, attığı twitlerin devamında TIR'la ilgili kendisine ulaşan bazı bilgilerin yanlış olduğunu belirterek kamuoyundan özür diledi. Dudu, özür twitinin ardından yine çok çarpıcı iddialar içeren twitler attı.

   Dudu'nun olayla ilgili attığı son twitleri şunlar oldu; “İşin İHH ile ilgili bölümü konusunda aldığım yanlış bilgilere dayanarak yaptığım açıklama yanlıştır. Bu konuda kamuoyundan özür dilerim. Ancak Kırıkhan'da ihbar üzerine bir TIR'ın durdurulduğu bu iş için Adana'dan TMK Savcısı Özcan Şişman'ın geldiği doğrudur. Savcının ısrarına rağmen adli kolluk görevi yapan jandarma TIR'ı aramayı başaramadı. Hatay Valisinin yazılı talimatı üzerine TIR aranmadı”

   TANRIKULU TIR'I BAŞBAKAN'A SORDU

   Diğer taraftan CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da, Kırıkhan'da durdurulan ve daha sonra gitmesine izin verildiği öne sürülen TIR'ı Meclise taşıdı. BaşbakanRecep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM'ye soru önergesi veren Tanrıkulu, Erdoğan'dan şu sorulara cevap istedi

   1 Ocak 2014 tarihinde İHH- İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı'na ait veya kiralanan bir 'TIR' Kırıkhan-Reyhanlı yolu üzerinde Jandarma ekiplerince durdurulmuş mudur Hatay'da silah yüklü olduğu şüphesiyle durdurulan 'TIR'da iddiaya göre İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı Bölge Müdürü ve bir MİTelemanın da bulunduğu doğru mudur 'TIR' içindeki bir MİT mensubunun arama yaptırmamakta direttiği ve aracın kendi kontrollerinde olduğunu söylediği doğru mudur 1 Ocak 2014 tarihinde durdurulan 'TIR'da MİT çalışanı görevlendirilmiş midir Görevlendirilmişse MİT görevlisi hangi amaç ve gerekçe ile görevlendirilmiştir Kırıkhan-Reyhanlı yolu üzerinde Jandarma ekiplerince durdurulan 'TIR', durdurulduğu anda silah ve mühimmat yüklü müydü 'TIR'da gıda maddeleri arasında gizlenen roket başlıkları ile silah ve mühimmat bulunduğunun Jandarma tarafından tespit edildiği doğru mudur 'TIR'a el konulmuş mudur 'TIR'ın sahibi veya kiralayanı İHH - İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı mıdır İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakıfın yöneticileri kimlerdir Söz konusu 'TIR' hakkında yetkili Savcılık tarafından yasal işlem yapılmış mıdır 3 kişinin gözaltına alındığı doğru mudur veya gözaltına alınan kişiler bulunmakta mıdır 'TIR'ın taşıdığı yük cinsi ve miktarı resmi tutanak hazırlanarak kayıt altına alınmış mıdır

   Resmi Açıklama Yapılmadı

 

   Dün öğle saatlerinde ihbar üzerine bir yardım kuruluşuna ait TIR'ın Hatay İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince durdurularak aranmak istendiği; fakat içerisindeMİT görevlisi olduğunu söyleyen kişinin TIR'ı aratmak istemediği, buna rağmen TIR'da yapılan kontrollerde gıda malzemeleri arasında roket başlıkları, silah ve mühimmat bulunduğu iddia edilmişti.

   TIR'ın daha sonra tutanak tutularak Kilis'e doğru yoluna devam ettiği ve 3 kişinin de gözaltına alındığı da iddia edilen olayla ilgili olarak şu ana kadar ilgili kurumlardan herhangi bir açıklama yapılmadı.

 

 


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Toplam (1) adet yorum var.
serkan 3 Ocak 2014 Cuma
kardeşim ordaki türkmenleredemi yardım etmeyelim içindeki mühimmatta olsa kendilerini bari korusunlar siyasi rantlara gerek yok kimse burdan bişey anlayamaz ancak konuşulmak için konuşulur türkmenleri unutmayalım
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş