Skip Navigation Links

Başkan kentsel dönüşüm konusunda bilgilendirdi

Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek ve eşi Dr.Ümran Civelek Esentepe Mahallesi’ndeki Kadın Kültürevi’ni ziyaret etti

Kültür Sanat   A+a-

 

   İskenderun Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek ve eşi Dr.Ümran Civelek, Kadın Kültür Sanat ve Eğitim Merkezi Esentepe Şubesi’ni ziyaret etti.

   Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, kursiyerlerin yanı sıra, Esentepe Mahallesi sakinlerinin de katıldığı toplantıda, çalışmalar ve kentsel dönüşüm konusunda bilgilendirdi.

   Mahalle sakinleri, Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek ve eşi Dr.Ümran Civelek’i coşkuyla karşıladı.

   Uzun yıllardır İskenderun’da yaşadığını, hekimlik, eski SSK Hastanesinde başhekimlik, belediye başkanlığı yaptığını belirten Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Bütün hayatım boyunca hep mazlumdan yana tavır koydum” dedi.

  

   Halka eşit, adaletli hizmet verildiğini, halkın ödediği paralarla oluşan belediye bütçesinin çarçur edilmediğinin altını çizen Başkan, “Benim görüşümde bal tutan parmağını yalamaz. Halkımız beni oylarıyla belediye başkanı yapmış bu benim için müthiş onurdur. Yasalar değişiyor, her şey değişiyor. Benim iki kırmızı çizgim var, biri karşıma kul hakkıyla gelme, Allah bile kul hakkıyla geleni affetmiyor, diğeri sana yapılmasını istemediğini başkasına yapma. Ben hayatım boyunca bu iki şeye hep dikkat ettim ve edeceğim” diye konuştu.

   Başkan, “Kentsel dönüşüm konusu var. Varlıklı ailenin mensubuydum, babamı çok erken kaybettim, bir süre sıkıntı yaşadım. Yoksulluğun da, varlıklı olmanın da ne olduğunu bilirim. Allah kimseyi muhtaç etmesin ama hayat budur. Kimse garanti altında değildir. Ama önemli olan düzgün olmak, insanın gönlünü kırmadan gitmektir. Aslolan budur” şeklinde konuştu.

   Halkın huzurlu ve mutlu olmasının, ancak eşit ve adaletli hizmetle gerçekleşebileceğini ifade eden Başkan, “Herkese eşit davrandık. Esnafa iyi muamele edildi. İmarda yolsuzluklar yapılmadı, halk huzurlu ve güvenli oldu, ihalelerin hepsini şeffaf yaptık. Çünkü verdiğimiz para sizden toplanmış bütçeden oluşmuş para. Yani emanet para. Emanete ihanet etmek yok. Halkın parası çarçur edilmedi” diye konuştu.

   Hayatın esasının mutluluk olduğunu belirten Başkan, “Bir kadın çocuğunu, bulaşık yıkacak, evinde musluğunu açtığı zaman su yoksa, mutlu olabilir mi? Bir öğrenci yarın sınavı var ders çalışacak, elektrik yoksa mutlu olabilir mi? Mümkün değil olamaz. Yağmur berekettir, yağmuru herkes sever ama yağmur yağıyor, drenaj kanalı çalışmadığı için sel tehlikesi varsa, sel korkusuyla yaşarken mutlu olabilir misiniz? Sel korkusuyla yaşamak kadar mutsuz eden bir şey olamaz. Geçmişte, İskenderun’u sel bastı. Yağmursuyu drenaj kanalları yaptık. Bunlar halkın hayati gereksinimleri, temel ihtiyaçlarıdır. Halk su, sel, elektrik, yol sıkıntısı yaşarken mutlu olabilir mi? Mümkün değil olamaz. Bütün hızımızla bu hayati gereksinimleri, temel ihtiyaçları karşılayacak çalışmalar yaptık. Tepe mahallelerimiz 20 yıldır hizmet almamıştı. Yollarını yaptık. İskele, itfaiye, köprüler, çöp fabrikası, yeni imar planı gibi bir çok önemli hizmet ve çalışma yaptık. Temel ihtiyaçların çoğu karşılandı. Şimdi sıra geldi kentsel dönüşüme” dedi.

 

   “Dedikodulara itibar etmeyin kimse mağdur olmayacak”

   Churcill’in ‘binaları biz şekillendiririz, binalar bizi şekillendirir’ sözüne dikkat çeken Başkan, “Kentleri biz şekillendiririz, kentler geleceğimizi şekillendirir. Gecekondudan, çarpık kentleşmeden çıkmak lazım. Kentli olunduğunda yeşil alanlar, parklar, otoparklar, kütüphaneler oluyor. Orada gençler kütüphaneden yararlanıyor, kent yaşamının soluğunu alıyor. Bütün çağdaş dünyanın yaptığı kentsel dönüşüme başlayacağız. Daha işin başındayız. Herkes yerinde kalacak. Proje yapılmış olacak, vatandaşla anlaşılacak. Kimse mağdur olmayacak. Bu iş hakkaniyetle gerçekleştirilecek. Kentsel dönüşüme girmekten başka çaremiz yok. Kentli yaşamak zorundayız. Deprem riskiyle artık kalmamak lazım” şeklinde konuştu.

   Yetkili ağızlardan duymadıktan sonra, bunlara inanılmamasını, dedikodulara itibar edilmemesini isteyen Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Dedikodulara itibar etmeyin. Yetkili ağızlardan duymadıktan sonra inanmayın. Kentsel dönüşümde kimse mağdur olmayacak. Herkes bulunduğu yerde yaşamına devam edecek. Herkesin tapusu olacak. Gecekonduda oturan insan çocuklarına tapu bırakamıyor, evler yaşanabilir olacak” dedi.

   Numune mahallesinde kaya düştüğünü anımsatan Başkan, “Orası heyelan bölgesi. Orada yaşayan insanlar sürekli risk altında korkuyla yaşıyorlar. Bunun böyle devam etmemesi gerekir. Hep beraber yapacağız. Kimse mağdur olmayacak” şeklinde konuştu.

   Ziyarete katılan Esentepe Mahallesi Muhtarı Doğan Keleş de yaptığı konuşmasında, “Biz kentsel dönüşümden yanayız. Başkanım mahallemizde böyle bir toplantıyı düzenlediğiniz için size teşekkür ederim” diye konuştu.

   Mahalle sakinleri, Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek’e, toplantı için teşekkür etti.

 


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet