Skip Navigation Links

Bakan Ergin'den Katolik Kilisesine Taziye Ziyareti

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, insan hayatının en kutsal hak olduğunu belirterek, Hatay'da olduğu gibi, bütün Türkiye'de kültür ve inanç zenginliğini k

Gündem   A+a-

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, insan hayatının en kutsal hak olduğunu belirterek, Hatay'da olduğu gibi, bütün Türkiye'de kültür ve inanç zenginliğini koruyacaklarını söyledi. Bakan Ergin, Hatay'ın İskenderun ilçesinde makam şoförü tarafından bıçaklanarak öldürülen Anadolu Kiliseleri Episkoposu Luigi Padovese'nin görev yaptığı İskenderun Katolik Kilisesi'ne taziye ziyaretinde bulundu.


İzmir Katolik Kilisesi Başpiskoposu Ruggero Franceschini ve kilise yönetimi ile görüşen Bakan Ergin, "İnsan hayatı en kutsal haktır. Hatay'da olduğu gibi bütün Türkiye'de kültür ve inanç zenginliğini koruyacağız" dedi.

Luigi Padovese'nin sevilen bir din adamı olduğunu ve hain bir saldırı sonucu hayatını kaybetmesinden dolayı derin üzüntü duyduklarını söyleyen Ergin, kilise yönetimine ve Hıristiyan Katolik cemaatine başsağlığı dilediklerini ifade etti. Bakan Ergin, "İnsan hayatı kutsal haktır. Gerek terörist saldırılarla gerekse bireysel saldırılarla bu hakkın gasp edilmesine her zaman için karşıyız. Hayatını kaybeden Luigi Padovese'ye Allah'tan rahmet diliyoruz. Hatay, farklı din, dil, ırk ve mezhepten insanların yaşadığı medeniyetler beşiğidir. Gerek Hatay'da gerekse Türkiye'de bu kültür ve inanç zenginliğini korumak ve gelecek nesillere bu zenginliği bırakabilmek için çaba göstermek, hepimizin görevidir" diye konuştu.

İzmir Katolik Kilisesi Başpiskoposu Ruggero Franceschini ise Adalet Bakanı Ergin'in ziyaretinden mutluluk duyduklarını belirterek, "Türkiye Cumhuriyeti nezdinde bizimle yakından ilgilenmenizden dolayı cemaatim adına teşekkür ederim. Biz doğru yolda ilerlemeye devam edeceğiz. İskenderun'da Luigi Padovese'ye yapılan bu saldırı dostluğumuzu hiçbir şekilde bozmayacaktır. Bu dostlukların bozulmaması için Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nden gördüğümüz desteğin devam etmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet