Skip Navigation Links

Tümkaya eserlerini görücüye çıkardı

İskenderun'da köşe yazarlığının yanı sıra açtığı resim sergileriyle de adından söz ettiren Yasemin TÜMKAYA,eserlerini görücüye çıkardı.

Kültür Sanat   A+a-


   İskenderun'da köşe yazarlığının yanı sıra açtığı resim sergileriyle de adından söz ettiren ve sergilediği resimlere yoğun ilgi gösterilen Yasemin TÜMKAYA, 26 Aralık 2013 Perşembe günü Sanat Galerisi olarak kullanılmakta olan İskenderun Belediyesi Eski Nikâh Salonu’nda yeni bir resim sergisinin açılışını gerçekleştirdi.

 

   Türk süsleme sanatlarından biri olan ve “Altınlanmak” anlamına gelen tezhip eserlerinin de bulunduğu sergide ebru ve akrilik de olmak üzere 60’a yakın eserin görücüye çıkarıldığını ifade eden Yasemin TÜMKAYA; Ebru sanatını bir ruh sanatı olarak değerlendirdiğini ve bu sanata gösterilen ilgi ve alakanın artmasını sağlamak amacıyla “Geleneksel Ebru Sanatı Resim Sergisi”nde bu eserleri her yönüyle paylaşmak istediğini belirtti.

 

    2003 yılında başladığı ebru sanatına her geçen gün ilgisinin daha da arttığını ve yapmış olduğu çalışmalarını geleneksel hale getirdiği resim sergileri ile İskenderunluların beğenisine sunduğunu dile getiren Yasemin TÜMKAYA, tüm İskenderunluları resim sergisine davet etti.

 

   Resim Sergisinin ilk ziyaretçilerinden olan İskenderun Kaymakamı H.Hasan ÖZYİĞİT, tüm eserleri tek tek inceleyerek, eserlerin yapılış şekli hakkında kısaca bilgi aldı.

 

   Sergilenen tüm eserlerin birbirinden güzel olduğunu ve her birinin özel emek sarf edilerek yapıldığını belirten Kaymakam H.Hasan ÖZYİĞİT, Sanat ile uğraşmanın insan ruhunun kaba yanlarını törpüleyip en duru hale getireceğini ifade ederek, emeği geçenlere teşekkür etti.


 


 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet