Skip Navigation Links

Bdp Kadın Kolları Ceylan Soysal'ın Mezarı Başında

Bdp Kadın Kolları Ceylan Soysal'ın Mezarı Başında Basın Açıklaması Yaptı

Gündem   A+a-



Bdp Kadın Kolları Ceylan Soysal’ın Mezarı Başında Basın Açıklaması Yaptı
 
 
Aile meclisi kararıyla 18 Temmuz’ da amcası Ramazan Hicri tarafından öldürüldüğü iddia edilen Ceylan Soysal için dün BDP li kadınlar Özerli Mahallesinde bulunan mezarlıkta toplanarak merhumenin mezarı başında basın açıklaması yaptı, dua etti ve mezara çiçekler bıraktı. BDP Parti Kadın Meclisi Üyesi Fatoş Yener, BDP Hatay İl Eş Başkanı Adalet Holat ve çok sayıda BDP’li kadının katıldığı basın açıklaması saat 13:00’da gerçekleştirildi. Fatoş Yener asıl suçlunun yasalar olduğunu ve yasaların bir an önce çıkartılması gerektiğini söyledi.
18 Temmuz gecesi amcası Ramazan Hicri tarafından karnına ve göğsüne sıkılan iki kurşunla hayatını kaybeden Ceylan Soysal’ın cinayetinde aile meclisinin aldığı bir kararla töreye kurban gittiği iddia edilmişti. BDP Parti Kadın Meclisi Üyesi Fatoş Yener ve BDP Hatay İl Eş Başkanı Adalet Holat dün Ceylan Soysal’ın mezarını ziyaret ederek bir basın açıklaması gerçekleştirdi.
HAYATLARIMIZI MEZARLARDA ARAMAK İSTEMİYORUZ
BDP Parti Kadın Meclisi Üyesi Fatoş Yener yaptığı açıklamada; “Toplumun vicdanı bu kadar kirlenmişken hükümet kurduğu bakanlıktan kadın sözcüğünü bile çıkartmıştır. Aslında bu iktidar anlayışı da Ceylan’ı öldüren erkek anlayışından çok da farklı değildir. Çünkü hükümetin kadını korumaya yönelik yasaların çıkartılması doğrultusunda hiçbir adım atma gibi bir çabası bulunmamaktadır. AKP hükümeti döneminde kadın cinayetlerinin bir önceki döneme göre daha da arttığını görüyoruz. Ama biz diyoruz ki, Ceylan gibi aile içi şiddete maruz kalmış kişilerin devlete yaptıkları başvurularda anında işlem yapılması, onların can güvenliklerinin temin edilerek garantili bir yaşam ortamının sağlanması gerekir. Bu gün kadın sığınma evlerinin ne kadar büyük bir ihtiyaç olduğunu bir kere daha görüyoruz. Bunların bir an önce hayata geçirilmesi gerekiyor ve biz artık hayatlarımızı mezarlıklarda aramak istemiyoruz. Biz kadın yaşamını hayatın diğer alanlarında görmek istiyoruz” dedi. BDP Parti Kadın Meclisi Üyesi Fatoş Yener’in ardından BDP Hatay İl Eş Başkanı Adalet Holat’da Kürtçe bir basın açıklaması yaptı. Alkışlar eşliğinde Ceylan Soysal’ın mezarına çiçekler bırakıldıktan sonra dualar edildi. Dörtyol İlçe Emniyet Müdürlüğü basın açıklaması boyunca mezarlık çevresinde ve yol güzergahında yoğun emniyet tedbirleri aldı. Basın açıklaması olaysız bir şekilde sona erdi.
 
 
 
Sedat İSKENDEROĞLU/DÖRTYOL (Hatay),
 
 



BDP'liler Cenazede 8gun
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet