Skip Navigation Links

“Eğer Düşüncelerinizden Taviz Verirseniz Seçimi Kaybedersiniz”

Lütfü Savaş’ın CHP Hatay Büyükşehir Adayı Gösterilmesinin Ardından Sessizliğini Koruyan Mehmet Dönen İskenderun’da konuştu.

Politika   A+a-

 

   Mevcut Antakya Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın kısa bir süre önce Ak Parti’den istifa edip Cumhuriyet Halk Partisine (CHP) katılımı ve CHP tarafından Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı gösterilmesi ile ‘partiden istifa edeceği’ Mehmet Dönen, CHP İskenderun ilçe teşkilatında düzenlediği basın toplantısında; “istifa etmeyeceğim. Partimin kazanması için elimden geleni yapacağım” dedi.

  “Siyasette Olur Böyle Şeyler!”

    CHP’de bakanlık gibi birçok önemli görevde bulunan Mehmet Dönen kendisinin CHP Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı gösterilmeyişine ise; “siyasette olur böyle şeyler” dedi.

   Konuşmasını yapar iken partililerin uzun süre ayakta alkışladığı Mehmet Dönen; “önemli olan toplumsal bütünlük. Ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin kazanmasıdır. Yine aynı düşüncelerdeyim. Bundan önce ki aday belirleme sürecini eleştirmek gibi bir niyetim yok. Bundan sonra ki süreçte biz CHP’liyiz. Biz yolsuzlukların olmadığı, hukuk devletinin egemen olduğu, hiç birimizin yaşam tarzına karışılmadığı bir Türkiye’yi kurmak istiyoruz.

 

  Böyle bir Türkiye’nin kurulmasında ne kadar katkımız olursa kendimizi o kadar mutlu hissetmeliyiz. Bu Ahmet, Mehmet meselesi değil. Bu sen, ben kavgası değil. Bu ülkenin geleceği ile ilgili bir kavga. Biz bu kavga da gereğini yapacağız. Yapmak zorundayız. Birçok arkadaşımız, küskün olabilir, kırgın olabilir bunlar siyasetin doğasında var. Bazıları haksızlık yapmış olabilir, ayak oyunları yapmış olabilirler dediğim gibi bunlar siyasetin doğasında var. Bizler bir ve beraber olacağız. Cumhuriyet Halk Partisinin güçlenmesi için elimizden geleni yapacağız. Hiç kimsenin bundan kaygısı olmasın. Birileri bizden küskün olmamızı, partimize kırgın olmamızı bekleyebilirler. Kimse kusura bakmasın. Böyle bir hayal içerisinde kimse olmasın. Biz siyaseti bir günlük, bir yıllık için yapmayız. Biz siyasette dik dururuz. Düşüncemizin iktidar olabilmesi için elimizden geleni yaparız. Bir siyasal partinin iktidar olabilmesi için önce o siyasal partinin ideolojisi yani ülkeye yönelik, ülkenin geleceğine yönelik bir düşüncesi olur. Bu düşüncelerini hangi kadrolarla, hangi teşkilatlarla iktidara taşıyacağını belirler ve öyle hareket eder. Eğer siz düşüncelerinizden taviz verirseniz, bu düşüncelerinizi savunacak kadrolarınız yoksa eğer bu kadrolarınızı destekleyecek ekibiniz yoksa seçimi kazanmanız çok zor olur. Çünkü toplum sizin düşüncenizden taviz verdiğinizi görürse ve bunu sizin düşüncenizin yanlış olduğuna kapılırsa size oy vermez. Onun için bizler düşüncemizin doğruluğuna inanıyoruz. Atatürkçü, laik ve hukuk devletine inan insanlar olarak ve Türkiye’de bugüne kadar yaşanan ne kadar olumsuzluk varsa eleştiren insanlar olarak yepyeni kadro ile Türkiye’de CHP’nin iktidar olmasını hep beraber destekleyeceğiz. Hiçbir kuşkumuz yok. Önümüzde ki günlerde hepimiz adaylar kadar çalışmak zorundayız. Ve çalışacağız” şeklinde konuştu.

 


 
“Eğer Düşüncelerinizden Taviz Verirseniz Seçimi Kaybedersiniz” videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet