Skip Navigation Links

Çelik İş’in İsdemir Sitesinden Garip Açıklama !

Kamuoyu tarafından Çelik İş’in facebook’taki İsdemir sayfası olarak bilinen internet sitesinden, okuyanı hayrete düşüren bir açıklama yayınlandı.

Gündem   A+a-

İsdemir işçileri tarafından şaşkınlıkla karşılanan açıklamada, Çelik İş’ten istifa edip Türk Metal’e geçen İsdemirli işçiler geri çağrılıyor.

 

“Tepkiyse, öfkeyse, kızgınlık ise, birilerinin hatırı ise, vs vs … kartınızı gösterdiniz.” denilen açıklama, “”Bir an önce yuvanıza dönün…” çağrısı ile devam ediyor. Bu satırlardaki af dileyen ifadeler İsdemir işçilerini güldürürken, daha sonra yer alan “Kimse size gittiğiniz için bir şey demedi, neden geldiniz diye de demez” cümlesi ise çok kızdırdı.

 

Gazetemize konuşan Türk Metal’e geçen İsdemirli işçiler, “Sendikal tercih anayasal bir haktır. İstediğimiz yere geçeriz. Kimin ne demeye hakkı var? Bunlar kim oluyor ki bir de hesap sormaya cüret ediyorlar? Bunca zaman bizi yok sayıp, sadece spor kulübü ile ilgilenenler ne oldu da bizimle ilgilenir oldular? Türk Metal’e geçince mi kıymete bindik? Türk Metal, daha yetkiyi almadan bizi tatile götürdü, çocuklarımıza sendika ayırmadan burs verdi. İki sendika arasında fark budur. Sendikacılığın nasıl yapılacağını hala anlamadılarsa, Türk Metal’e bir daha dikkatlice baksınlar, o zaman anlarlar” diye konuştular.

 

Sendikal yaşamın önde gelen isimlerine Çelik İş’in açıklamayı nasıl değerlendiriyorsunuz diye sorduğumuzda aldığımız cevap da “Çelik İş artık son kozu oynuyor. Her şeyi tüketmiş, şimdi gidenlere geri gelin diye yalvarıyor. Bildiğimiz kadarıyla zaten istifa edenler yüzünden Çelik İş zaten yetkiyi kaybetti. Türk Metal de yetkiyi alacak sayıya ulaştı ancak ezici bir çoğunluk elde etmeden bunu açıklamak istemiyor” şeklinde oldu.

 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet