Skip Navigation Links

“Bu Memleketin Yönetiminin Çivisi Çıktı”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İskenderun Belediye Başkan Aday Adayı Bülent Bozdoğan, ülke gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Politika   A+a-

 

    Başbakan R. Tayyip Erdoğan’ın yönetim anlayışının ayrıştırma olduğunu söyleyen Bozdoğan, istifa eden bakanlar için ise “istifa nedenleri başarısızlık olsaydı ben bunu onurlu bir karar olarak kabul ederdim. Ama oğullarının yaptıkları yolsuzluk üzerine iki bakan istifa ediyorsa bu memlekette hakikaten birçok yönetimin çivisinin çıktığını düşünüyorum” dedi.

   “İstifa Nedenleri Başarısızlık Olsaydı Onurlu Bir Karar Olurdu”

 

   Türkiye’nin bugün ki geldiği noktanın içler acısı olduğuna vurgu yapan CHP İskenderun Belediye Başkan Aday Adayı Bülent Bozdoğan, Başbakan’ın Reyhanlı’da ki patlama sonrası yaptığı açıklamaların ayrıştırmanın bir örneği olduğunu belirtti. Bozdoğan; “Türkiye’nin bugün ki geldiği nokta içler acısı bir durum. Bunu Başbakanın insanları birleştiriyoruz deyip tak aksini yaparak ayrıştırdığını değerlendirme adına söylüyorum.

 

  

   Bir örnekle konuyu açıklamaya çalışacağım. 1974 yılında Türkiye’de bir koalisyon hükümeti vardı. Bu koalisyon hükümeti CHP ve Selamet Partisiydi. Yani Necmettin Erbakan Bülent Ecevit iktidarı. Muhalefette ise Süleyman Demirel bulunuyordu. Demirel hiçbir zaman Sayın Ecevit’e başbakan Ecevit demedi. Hükümetin başı diye hitap ediyordu. Bu söylemi aylarca, yıllarca sürdü. Oysa bir gün 1974 yılında Kıbrıs çıkartması gündeme geldiğinde gazetelerde büyük bir resim vardı. Resimde önde Bülent Ecevit yanında Süleyman Demirel diğer yanında ise Necmettin Erbakan ile Alparslan Türkeş beraber poz veriyorlardı. Ve birlik beraberlik mesajları veriyorlardı. Bugün ki iktidarımızın yaptığı icraatlardan sonra bakıyorsunuz artık liderlerimiz bir araya gelemez hatta ayrıştırmaya toplumumuz bir araya gelemez hale geldi. Benim özellikle dikkat çekmek istediğim tehlikeli durum. Bu ayrıştırmalara örnek verecek olursak. Biliyorsunuz Hatay’da ilimizde Reyhanlı’da bir patlama oldu. Sayın Başbakan ilk açıklamasında 54 Sünni vatandaşımız hayatını kaybetti dedi. Oysa bir başbakan ’54 vatandaşımız’ demeliydi. Bu ölenler içerisinde mezheplerini, dinlerini, inançlarını, ırklarını nereden biliyorsun da 54 Sünni vatandaş öldü diyen açıklama yapıyorsun. Daha tespitler bile yapılmadan böyle bir açıklama nasıl yapılır. Hatay’ın kozmopolit yapısını bir Başbakanın bilmesi gerekiyor. Burada yahu dide var, Hıristiyan da var Süryani de var. Hatta İskenderun için özellikle yetmiş iki buçuk milletin olduğu yer denir. Bu bölgede mezhepsel ayrılıklara giren bir anlayış demek ki memleketi hakikaten ayrıştırarak yönetiyor. Bu bizim bölgesel en büyük riskimiz. Dolayısıyla küçük parçalara bölerek yönetmenin kolaylığını da Sayın Başbakan kullanıyor. Son gördüğümüz yolsuzluk olayları da bunun neler amacı ile yapıldığını ortaya koydu. Bugün görüyoruz 2 bakan istifa etmiş. İstifa nedenleri başarısızlık olsaydı ben bunu onurlu bir olay olarak kabul ederdim. Ama oğullarının yaptıkları yolsuzluk üzerine iki bakan istifa ediyorsa bu memlekette hakikaten birçok yönetimin çivisinin çıktığını düşünüyorum” açıklamalarına yer verdi.

 

 


“Bu Memleketin Yönetiminin Çivisi Çıktı”  videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet