Skip Navigation Links

Antakya'da 45 olan park sayısı 81'e çıkarıldı..

Lütfü Savaş göreve geldiklerinde mevcutta 45 Olan Park Sayısını, Hizmet Dönemlerinde 36 Yeni Park Yaparak 81’e Çıkarttıklarını söyledi.

Yaşam   A+a-

 

   Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş yaklaşık 5 yıllık hizmet süreleri boyunca Antakya’da bulunan mevcut 45 parkı modernize ettiklerini ve bu dönemde kentte 36 yeni parkın yapımını gerçekleştirdiklerini ve göreve geldiklerinde 45 olan park sayısını 81’e çıkardıklarını vurguladı. Savaş gerçekleştirilen bu çalışmalarla birlikte göreve geldiklerinde Antakya’da kişi başına düşen 5.86 m² olan yeşil alan miktarını 7.30 m²’ye yükselttiklerini vurguladı.

   Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş, hemşehrilerinin özellikle yaz aylarında aileleriyle birlikte parklara olan yoğun ilgisinin kendilerini oldukça mutlu ettiğini, şehirde bulunan parklarda yaptıkları modernize çalışmaları ve yeni park yapımları sonrasında insanların bu parkları ailece ziyaret etmeleriyle birlikte emeklerinin karşılığını görmelerinin tarifsiz mutluluğu içinde olduklarını dile getirdi.

   Yerel yönetimin örnek çalışmalarından olan parkların modernize çalışmaları ve şehre yeni parklar kazandırılmasına destek veren vatandaşlar “Parklarımız ailece ziyaret edebileceğimiz güzel görünümlere kavuştu. Modernize edilen ve yeni yapılan parklara gezinti yolları, koşu parkuru, spor aletleri ve modern çocuk oyun gruplarının monte edilmesi parklara ilgimizi arttırıyor. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” dedi. Şehirde gerçekleşen park düzenlemelerine destek veren bazı esnaflar ise; “Parkların güzelleştirilmesiyle birlikte işlerimiz de açıldı. Havanın güzelliğiyle birlikte parklara insanların büyük bir ilgisi var. Sayın Başkanımıza ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” dediler.

   Vatandaşların modernize edilen ve yeni yapılan parklara sahip çıkmasından dolayı son derece memnun olduğunu ifade eden Antakya Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, şehrimizi güzelleştirip daha yaşanabilir bir kent haline getirmek için çalışmaların aralıksız devam edeceğini belirtti.

 


 

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet