Skip Navigation Links

Çocukların Noel Heyecanı

Hıristiyan vatandaşların küçük çocukları, hediyelerini Noel baba kıyafetli görevlilerin elinden almanın sevincini yaşadılar.

Yaşam   A+a-

 

   İskenderun Aziz Nikola Ortodoks Kilisesinde Noel Bayramını kutlama etkinlikleri kapsamında Hıristiyan vatandaşların küçük çocukları, hediyelerini Noel baba kıyafetli görevlilerin elinden almanın sevincini yaşadılar.

 

   İyi Noeller

 

   Şehit Pamir Caddesi üzerinde bulunan Aziz Nikola Ortodoks Kilisesinde gerçekleştirilen Noel ayini öncesi kentte yaşayan Hıristiyan vatandaşlar kucaklarında bebekleri ve çocuklarıyla geldi. Kilisede çocuklara yönelik yapılan programda İsa Mesih’in doğuşu Türkçe anlatıldı.

 

    Noel Baba kıyafetli iki görevlinin elinde çanla içeri girmesiyle birlikte çocuklar etrafında toplanmaya başladı. Ancak Kilise Papazı Dimitri Yıldırım, her yıl hediye dağıtımı sırasında yaşanan izdihamı önlemek için listeden isim okunarak hediyelerin Noel babanın elinden alınacağını belirterek “Allah Rab bize İsa Mesih’i hediye etti, biz de kilise olarak her Noel’de çocuklarımızı hediyelerle sevindiriyoruz. İyi Noeller” dedi.

 

 

    Bir görevli tarafından isimleri okunan minik çocuklar sırtında torbasıyla bekleyen iki Noel Baba kıyafetli görevlinin elinden hediyelerini aldı. İzdiham yaşanmasını önlemek amacıyla yapılan uygulamaya rağmen, oturduğu sıradan anne-babasıyla kalkıp hediyesini Noel babadan alaya gelen minikler yine zaman zaman kalabalık oluşturunca Kilise Papazı tarafından uyarıldı. Kız çocuklarına bebek, erkeklere ise araba, satranç takımı türünde hediyelerin alınışı sırasında bu kez anne babalar ve yakınları cep telefonları ile bu anı ölümsüzleştirmek ve fotoğraf çekmek için adeta birbirleriyle yarıştılar. Çocuklar aldıkları hediyelerle sevindiler.

 

 


Çocukların Noel Heyecanı  videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
Sag-Blok-Reklam
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet