Skip Navigation Links

Antakya OSB’nin 2023 Vizyonu

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu ve Antakya OSB işbirliğinde ‘Sanayiciler Geleceğe Nasıl Hazırlanıyor’ konulu toplantı Antakya Anemon Otel’de ge

Ekonomi   A+a-

 

   Toplantıya Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder Ak Parti Milletvekili Derya Bakbak, İbrahim Halil Mazıcıoğlu, Ak Parti Milletvekili Abdullah Nejat Koçer, Ak Parti Milletvekili Şamil Tayyar, Ak Parti Milletvekili Mehmet Sarı, Ak Parti Milletvekili Mehmet Erdoğan, Ak Parti Milletvekili Ali Şahin, TBMM Sanayi Komisyonu Üyeleri Hüseyin Filiz, Mustafa Öztürk, OSBÜK Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu, Konya OSB Başkanı Memiş Kütükçü, İMES OSB Başkanı Süheyl Erboz, ASO 1. OSB Başkanı Ahmet Kaya, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ramazan Yıldırım, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Genel Müdürü Yaşar Öztürk, Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Eyüp Bartık ile iş dünyasından bir çok isim katıldı.

 

 

  “Antakya OSB Geleceğe Umut ve Güvenle Bakıyor”

   Toplantının açılış konuşmasını yapan Antakya OSB Başkanı Tahsin Kabaali, 2023 vizyonunda 300 tesis, 30 bin istihdam ve 1 milyar dolar ihracat hedefi olduğunu ifade edip; “Bu toplantılarda konuklarımızın bizlerle yaptıkları paylaşımların ve aktardıkları tecrübe ve başarı hikâyelerinin hem OSB hem de ilimiz sanayisine gelişmesi ile katkı sağladığı inancındayız. Antakya OSB son yıllarda çok önemli çalışmalar yaparak tüm alt yapı sorunlarını çözüme kavuşturmuştur. Bugün Antakya OSB geleceğe umutla ve güvenle bakmaktadır. Bölgemizin 2023 vizyonunda 300 tesis 30 bin istihdam ve 1 milyar dolar ihracat hedefi vardır. Bu hedef doğrultusunda niteliklerimizi yapmak gayretindeyiz” şeklinde konuştu.

   “Amanos Tüneli Bizleri Heyecanlandırıyor”

   Bölge de yatırım alanı kalmadığını ancak Amanos Tüneli projesinin heyecan verici olduğunu belirten Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin ise; “OSB Bölgesinin oluşumunda Antakya İTSO olarak müteşebbis olarak yer almış bulunmaktaydık. Ve %50 hissemiz vardı. Gerçekten uzunca bir süreç sonunda işi esas sahiplerine devrettik ve Antakya OSB kendi kendini yönetmeye başladı. Sayın Tahsin Bey ve kıymetli arkadaşları Antakya OSB’ye çok ciddi ivmeler kazandırdılar. Teşekkür ediyorum. Hatay’a gelince göreceli olarak zirveye gelmiş bir durum var. Yatırım arazisi üretme kapasitemiz sıfırlanmış durumda. Körfez’de 1 metre karelik yatırım alanı yok. Yatarım arazisi yaratmakta ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. Fakat bizleri heyecanlandıran Amanos Tünel projesi var. Gerçekten bu tünel gerçekleşirse hem Hatay’a hem bölgeye çok ciddi katkı sağlayacaktır” dedi.

   “Sanayi Ruhuna Yeni Bir Hamle Lazım”

   Çinçin’in ardından sanayi ruhuna kalkınma hamlesinin yeni bir boyutunun bölgemiz de sergilenmesi ve uygulanması gerektiğini işaret eden MKÜ Rektörü Güder; “Bölgemizin ve Türkiye’mizin alt yapısında en çok konuştuğumuz konulardan birisi üniversite ve sanayi işbirliği. Sanayinin ülkenin refah düzeyini arttıracak şekilde çeşitli üretim sektörlerinde uzmanlaşmış yöntemleri benimseyerek rekabetçiliğin yükseltilmesi konuları üzerinden sürüyor sürmeye devam ediyor. Önümüzde ki dönemlerde de bu beklenti düzeyi çeşitlenerek devam edecek. Çünkü temel çözümlerle temel paralel itibariyle yeni bir dönüşüm anlayışının var olmadığı durumlarda her defasında bilinen yolun tekrar ederek aynı başarıyı değişik boyutlarda kazanmak hedef haline geliyor. Sanayi ruhuna kalkınma hamlesinin yeni bir boyutunun bölgemizde sergilenmesi, uygulanması gerekiyor” diye konuştu.

   “Artık Büyük Paralar Kazanılabiliniyor”

   Pek çok ülke gibi Türkiye’nin de tarım toplumundan gelen bir ülke olduğuna dikkat çeken Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz ise; “Üretmek toplumlar için ne anlam ifade eder. Pek çok ülkenin geçmişi gibi bizde biraz geleneksel tarım toplumundan gelen bir ülkeyiz. Ülkemizin en kıdemli en önde gelen şirketlerinin başında KOÇ Grubu geliyor. Uluslar arası borsa değerine baktığımız zaman 5 bilemediniz 10 bilemediniz 15 Milyar dolarlık bir değerini görüyoruz. Bu 100 sene de gelinen nokta. Bill Gates’e baktığımız zaman ise 40 – Milyar dolarlık bir borsa değeri görüyorsunuz. Demek ki günümüz de girişimcilik ruhu gibi, organizasyon kabiliyeti gibi benzeri vasıfların bir araya gelmesiyle büyük zenginlikler üretilebiliniyor. Ve delerimizin, atalarımızın anlamakta büyük zorluk çektiği büyük paralar kazanılabiliniyor” ifadelerine yer verdi.

   Sona eren konuşmaların ardından OSBÜK Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu, Hatay Valisi Lekesiz’ e, Rektör Güder’ e, Antakya Ticaret Sanayi Odası Başkanı Çinçin’ e ve Antakya OSB Başkanı Kabaali’ye plaket takdiminde bulundu.

   Toplantının ikinci etap programında ise, ‘Sanayiciler Geleceğe Nasıl Hazırlanıyor’ konulu seminerin sunumunu yapıldı. Sunum Konya OSB Başkanı Memiş Kütükçü, İMES OSB Başkanı Süheyl Erboz, ASO 1. OSB Başkanı Ahmet Kaya gerçekleştirdi.

   Sunumda Hatay’da bulunan OSB’lerin parsel ve üretim durumları ile 280 OSB’nin parsel ve üretim durumları anlatıldı.

 

 


Antakya OSB’nin 2023 Vizyonu videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet