Skip Navigation Links

İskenderun'un Silueti Değişiyor..

İskenderun’un Siluetini Değiştiren Proje Altın Vadi Residence İştah Kabarttı

Ekonomi   A+a-

 

   Denizin maviliklerinden gökyüzüne doğru süzülen yeşillerin ardından ulaşılan bir zirvede; İskenderun’da beklentilerin ötesinde kaliteli ve konforlu bir yaşam yükseliyor...

   Altın Vadi Residence İskenderun’un yeni simgesi olmaya hazırlanıyor. Temelin atıldığı ve yapımına başlanılan Altın Vadi Residence maket inşası ,düzenlenen kokteyl ile basın mensuplarına tanıtıldı. İskenderun’a olan aşkı ve tutkusu nedeniyle değer katacak gelecek nesillere örnek olacak eserler bırakmayı hep arzu ettiğini ve Altın Vadi Residence ile bu tutkusunun gerçekleştiğini ifade eden Altın Ateş Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Ateş, İskenderun’a layık olacak bir projenin altına imza atıldığını söyledi.

 

 


   Projenin İskenderun’un Siluetini değiştireceğini belirten Uğur Ateş ; “Bu kente olan aşkım ve tutkum nedeniyle, İskenderun’a değer katacak gelecek nesillere örnek olacak eserler bırakmayı hep arzu etmişimdir. İşte bu proje; benim tutkularımın bana çizdiği bir yolda karşıma çıkıverdi. İskenderun’un siluetini değiştirecek ona değer katacak ve hepsinden önemlisi bu kentin insanına layık bir proje. Yola ilk çıktığımızda birçok müteahhitle görüştük. Önümüze çok farklı seçenekler çıktı ama içimize gerçekten sinen bir proje ortada yoktu. Yaptığımız araştırmalar sonucunda hep aynı isme ulaştık. Ümmet Canpolat. Kendisini dinledik, yaptıklarını gördük ve her şeyden önemlisi önümüze koyduğu projeydi. Sonuç ortada. İskenderun’a hayal bile edemeyeceğimiz bir projeyi sundu bizlere. Bizler İskenderun sevdalıları olarak, Ümmet beye ve de Altın Vadi projesine inandık. Biliyoruz ki kentimizde çıtayı en üste taşıdık. Bundan sonra üretilecek her projede insanlar bunun üstüne koymalı ve İskenderun’a yeni değerler kazandırmalı” şeklinde konuştu.

   Uğur Ateş’in ardından insanların hayal bir edemediği projeyi hayata geçireceklerini işaret eden Ümmet Canpolat, proje için herkesten destek bekledi. Bu kent için yapılan güzelliklere sahip çıkılması gerektiğine vurgu yapan Canpolat; “Şunu belirtmek isterim ki; bugün burada olmak ve bu projeyi hayata geçirmiş olmaktan dolayı son derece mutluyum. Canpolat inşaat olarak; Adana’da bugüne kadar çok güzel işler yaptık, çok önemli projelerin altına imza attık. Özellikle çts yapı ve cstil mimarlık firmalarımız, Adana’da ve bölgede çok çok başarılı sonuçların altına imza atmışlardır. Yılların getirdiği deneyim ve özgüven sayesinde bugün bur da sizlerin karşısındayız. İlk başlarda bende kendime sormadım değil. Neden İskenderun, neden böyle bir proje. Bu projede olmak istememdeki en büyük etken hiç kuşkusuz herşeyden önce sevgili dostlarım ve iş ortaklarım Sayın Uğur Ateş, Sayın Ali Rıza Gez ve Sayın Saim Kınalı’nın samimi beklentiler içerisinde sergiledikleri tutum olmuştur. Onların ticari kaygılardan uzak, İskenderun’a değer katacak, şehrin vizyonunu değiştirecek, insanların yaşamlarını kolaylaştıracak bir proje beklentisi içinde olmaları ve kaliteli bir yaşam alanı arzu etmeleri inanın İskenderun’u ve bu projeyi tercih etmemize vesile olmuştur. Ayrıca Nardüzü’nün değerli belediye başkanı Sayın Mehmet Yolcu’nun da bu konuda sergilediği çaba takdire şayandır. Bu vesile ile kendilerine tekrar huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Bizler, bu kent için iyi şeyler yapmaya inanmış insanlar olarak, herşeyin en güzelini, en kalitelisini sunmak için çalışıyoruz. Şunu çok iyi biliyoruz ki, bugüne kadar bu bölgede insanların hayal edemediği bir projeyi bizler hayata geçiriyoruz. Şehrimiz için son derece hayırlı ve faydalı olacağına inandığımız bu proje için, herkesin desteğini bekliyoruz. Bu kent için yapılan güzellikleri sahiplenelim. Projemizin sosyal donatılarını ve sahip olacağınız imkanları uzun uzun sizlere anlatıp sizleri sıkmak istemem. Fakat değinmeden de geçemeyeceğim bir konu var ki o da aidatlar. Projenin bu kadar yüksek sosyal donatılara sahip olması akıllara aidatların fazla olabileceği gibi bir soru getirebilir. Projemizin 420 konuttan oluşması ortak kullanım giderlerini minimize ederek aidatları 150 ila 230 TL arasına kadar düşürüyor. Projemizin teknik detayları, sahip olduğu ve olacağı teknlojiler gibi konuları projemizin mimarı, Sayın Barış Altıok sizlere birazdan aktaracak. Ayrıca Çukurova Üniversitesinden çok değerli hocalarımız var burda. Onlarda özellikle zemin mekaniği ve jeolojik altyapı konularında bilgi verecekler” dedi.

   Projenin Nardüzü beldesinde yapılan en büyük proje olduğunu belirten Nardüzü Belediye Başkanı Mehmet Yolcu ise bölgenin kalkınması adına hiçbir fedakarlıktan kaçınılmadığını söyledi.

   Projenin hakkında bilgiler veren Proje Mimarı Barış Altıok ise, 22.5 dönüm arsa da 25’er katlı 3 blok ve her blokta 140 daire toplamda 420 daire olduğunu açıklayıp Altın Vadi Residence’ın sosyal aktiviteler ile donatıldığını belirtti.

   İnşaat alanının 130.500 m2 olduğunu kaydeden Altıok; “yeri: Hatay - İskenderun, İskenderun Arsuz Yolu kesişimi, Anemonun ve İskenderun Arsuz Yolunun Güneyinde. Arsa: 22.5 Dönüm. Denize paralel Olması Amacıyla Kuzey Batıya 45 Derece Dönük. 25’ er katlı 3 Blok – her blokta 140 daire: toplam 420 daire. Blokları birbirine bağlayan kapalı iki katlı otopark. 3+2 ler 4+2 ler ve kat dublexleri. Her daire zemin kattan itibaren denizi görmekte. Her dairenin misafir odası, açık mutfağı – oturma odası denizi görmekte. Çatı bahçeleri, Sosyal Donatilar: Fitness-Spa, 2 Buhar Odasi, 2 Turk Hamami, 4 Macera Dusu, Bay ve Bayan Kilitli Dolapli Giyinme Odalari ve Duslar, Kisin kullanilabilen Yetiskin ve Cocuk Havuzlari, Aquapark, 2 Squash Sahasi, Bayan Kuafor ve Guzellik Salonu, Bay Kuafor, Kuru Temizleme, Ev Temizlik, Acil Saglik Kabini, Ibadethane, Tiyatora, Sinema, Konferans Salonlari, Fuayeler, Anfitiyatro, Bilardo-Langirt-Masa Tenisi Alanlari, Cocuk Kresi (Cocuk Oyun Alanlari, Oyun Odalari, Calisma Odalari, Uyku Odasi, Yemek Odasi, Cocuk Klubu), Unlu Mamuller, Kafeterya, Biyolojik Golet Icerisinde Gemi Restorant, Havuzbasi Kafe ve Vitamin bar, Barbekulu Piknik Alanlari, 2 Cocuk Parki, Meyva Bahcesi, Kamelya Oturma ve Dinlenme Alanlari, Biyolojik Gölet Icinde Seyir Localari, Engellilere Uygun Sirkulasyon, Selaleler, 2 Biyolojik Golet, Yesil Catilar, Cati Bahceleri, Kapali ve Acik Otoparklar, Depo Alanlari ve Siginaklari, Basketbol, Volleybol ve Tenis Kortlari, Model Araba Pisti, Model Tekne Marinasi, Tum Peyzaji Cevreleyen Kosu ve Yuruyus Parkuru (Engellilere uygun)” açıklamasına yer verdi. Sona eren konuşmaların ardından Çukurova Üniversitesi Eğitim Görevlileri projenin kurulu olduğu zemin ile ilgili bilgiler aktardılar.

 

 

 

 

 


İskenderun'un Silueti Değişiyor.. videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Toplam (2) adet yorum var.
Cemal Tutar 20 Aralık 2013 Cuma
Akillara zarar bir girisim...
MAHIR KARAHAN 20 Aralık 2013 Cuma
ilk depremde altin vadiniz yerlebir olacak birader...
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet