Skip Navigation Links

TÜMSİAD üyeleri ayakta alkışladı...

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği Hatay Şubesi’ni Ziyaret Eden Ergin: Hizmet Siyaseti Anlayışını İskenderun’a Getirmek İstiyoruz

Gündem   A+a-

 

   Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği Hatay Şubesi’ni Ziyaret Eden Ergin:

   Hizmet Siyaseti Anlayışını İskenderun’a Getirmek İstiyoruz

 

   Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği’nin İskenderun ilçesinde kurulu bulunan Hatay Şubesi’ni ziyaret eden Adalet Bakanı ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sadullah Ergin, İskenderun ilçesine hizmet siyaseti anlayışını getirmek istediklerini söyledi.

   Ziyarete Adalet Bakanı Sadullah Ergin, AK Parti İl Başkanı İsmail Kimyeci, AK Parti İskenderun İlçe Başkanı İbrahim Yaran, AK Parti İskenderun Belediye Başkan aday adayları, il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda Tümsiad üyesi işadamı katılım gösterdi.

   Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği Hatay Şube Başkanı Av. Hasan Ertürk ve yönetim kurulu üyeleri, Adalet Bakanı ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sadullah Ergin’i şube binası girişinden karşıladı. Yapılan ziyaretten dolayı duydukları memnuniyeti ifade eden Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği Hatay Şube Başkanı Av. Hasan Ertürk, Adalet Bakanı ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sadullah Ergin’in son 11 yılda Hatay’a yaptığı yatırımlar ve hizmetlerden dolayı teşekkür etti, seçim çalışmalarında başarılar diledi.

   Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Tümsiad`ın başarısı ulusal ve uluslararası platformlarda tescil edilmiş etkin bir sivil toplum kuruluşu olduğunu ifade etti. Ergin konuşmasında, Hatay halkının Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini şahsına teveccüh göstermesi durumunda yeni kurulacak olan Büyükşehir Belediyesi’nin konusunun uzmanları ile takım çalışması yapılarak Hatay’ı zirveye taşımada çok önemli gayretler sarf edeceklerini belirtti.

   Hatay’ın büyükşehir olması ile önemli ve büyük hedefler belirlediklerini işadamlarına açıklayan Ergin, “Son 11 yılda Türkiye ve Hatay çok değişti, çok gelişti. Hatay geçmişten hak ettiği alacakları ile inanılmaz bir mesafe kat etti. 11 yıl önce bizleri Ankara’ya gönderdiğinizde Hatay’ın geçmişten alacaklarını tahsis etmemiz noktasında seçmenin bir talimatı olmuştu. 11 yıl içerisinde Hatay gerçekten ilkleri, enleri kazandı. Bu anlamda Havaalanımız yoktu. Şimdi son 6 yıldır gayet iyi çalışan performansı yüksek bir havaalanımız var. 11 yıl önceye göre bugün Hatay’da büyükşehir’den sonra 15 ilçe oldu. Bu 15 ilçe’nin 13’ünün yolları duble. Son iki ilçemizin yollarının duble olması için ihaleleri yapıldı, birinin inşasına başlanıldı, öbürünün inşasına Ocak ayı içerisinde başlanılacak. Dolayısıyla 15 ilçenin 15’i de duble yol oluyor. Bu Hatay için çok önemli bir kazanç” dedi.

   Bu süre içerisinde Hatay’ın doğalgazla buluştuğunu dile getiren Ergin, “Önemli merkezlerimiz, ilçelerimiz, doğalgaz kullanmaya başladı. Sanayi kesimi doğalgaz kullanmaya başladı ve hava kirliliği, ucuz, temiz yakıt konusunda, Hataylılar bu imkânlara kavuşuyor” dedi.

   Hatay’ın en önemli sıkıntılarından bir tanesinin özellikle körfez savaşı sonrasında İskenderun körfezinin eski aktivitesini kaybetmesi noktasında İskenderun, Payas ve Dörtyol bandında çok önemli bir sosyo-ekonomik çöküntüye yol açtığını kaydeden Ergin, “Artık şu anda bunu söylemek mümkün değil. İskenderun limanı özelleştirildi. Konteynır Limanına dönüştürme faaliyetleri büyük ölçüde tamamlandı. İskenderun limanı her geçen gün daha da genişliyor, gelişiyor, İskenderun’un canlılığına canlılık katıyor. İskenderun’a ilave katma değer yaratıyor. İskenderun limanı gerçekten hem İskenderunumuza, hem civar ilçelere, yerleşim alanlarına çok önemli bir katma değer yaratmaya başladı. Bu bölgedeki istihdamı, ticari potansiyeli artırıcı çok önemli bir faaliyet oldu” dedi.

   Hatay’ın son yıllarda çok önemli faaliyetleri içerisinde bulunan sportif alt yapıya da kavuştuğunu kaydeden Ergin, “İskenderunumuzda yüzme havuzumuz, kapalı spor salonumuz faaliyete girdi şimdi gençlik merkezimiz bitmek üzere. Bununla beraber tüm ilçelerimizde önemli çalışmalar başladı. Olimpik Stadın ihalesi yapıldı. Yine ilçelerimizde farklı ölçeklerde ilçenin büyüklüğüne uygun kapalı spor salonları ihale ediliyor, yüzme havuzları yapılıyor, gençlik merkezleri kuruluyor. Bunlar son derece önemli gelişmeler. Hatayımıza adalet sarayları inşa edildi. İskenderun Adalet Sarayı sadece Hatay’ın değil, Türkiye’nin en güzel adalet saraylarından bir tanesi oldu” dedi.

   Adalet Bakanı ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sadullah Ergin konuşmasını bitirdikten sonra Tümsiad’a üye işadamları tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı.

   Ziyaretin sonunda Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği Hatay Şube Başkanı Av. Hasan Ertürk, Adalet Bakan’ı ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sadullah Ergin’e Hatay’a yaptığı katkılardan, hizmetlerden ötürü teşekkür etti ve plaket sundu.

 


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet