Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Türk Metal Gümbür Gümbür Geliyor..

Türk Metal Sendikası İskenderun Bölge Başkanlığının açılışı yüzlerce işçinin katılımıyla görkemli bir şekilde gerçekleşti.

Gündem   A+a-

 

 

 İsdemir’de örgütlenme sürecinde emin adımlarla ilerleyen Türk Metal Sendikası, İskenderun Şube Başkanlığı’ndan sonra, Akdeniz Bölge Temsilciliği’ni de hizmete açtı. Metin Önder’in yaptığı Akdeniz Bölge Temsilciliği göreviyle birlikte İsdemir’de hızlı bir çalışma ve örgütlenme sürecine girildiğini belirten Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Aslı Yüce, sosyal sendikacılığı Türkiye’de yapmanın gururunu yaşadıklarını söyledi. Açılışa katılacağı duyurulan, ablasının vefatı nedeniyle katılamayan Pevrul Kavlak’ın bu hafta sonu İskenderun’a geleceği açıklandı.
 
 
 
Türk Metal Sendikası Akdeniz Bölge Temsilciliği’nin açılışı yüzlerce işçinin katılımıyla görkemli bir şekilde gerçekleşti. Açılışı Belediye Başkanı Yusuf Civelek, Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Aslı Yüce, Türk Metal Sendikası İskenderun Şube Başkanı Çakır Varan, Türk Metal Sendikası Akdeniz Bölge Temsilcisi Metin Önder gerçekleştirdi.
 
 
 

Açılış öncesi kurban kesimi yapılıp hep bir ağızdan dualar okundu. Açılış konuşmasını yapan Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Yüce, İskenderun emekçilerinin ikinci müracaat kapılarının açıldığını söyledi.

 

Türk Metal Sendikasının Türkiye’de sosyal sendikacılık anlayışını ilk uygulayan kuruluş olduğuna dikkat çeken Yüce, Türk Metal Sendikasının bu anlayışı İskenderun’a da getireceğini söyledi. 168 üyenin üniversiteli öğrencilerine burs verilmeye başlandığını belirten Yüce; “İskenderun emekçilerinin ikinci müracaat kapısını açıyoruz. Bu kapı, İskenderun’da bulunan bütün çalışan arkadaşlarımızın ihtiyaçları, talepleri, beklentileri ve burada emek adına, alın teri adına hizmet üretmek adına açılıyor. Bu kapı bütün çalışanlarımızın müracaat kapısı olacak. Özellikle İSDEMİR çalışanlarının bugüne kadar ki beklentilerine cevap olmayan sendikacılık anlayışının yok olduğu, yok edildiği ve yeni bir sendikacılık anlayışıyla bu anlayışın adı sosyal sendikacılık ile yola çıkılacak. Türk Metal Sendikası bugün 160 bin üyeli Türkiye’nin en büyük, en güçlü sendikasıdır. Biz Türkiye’de ilk sosyal sendikacılık anlayışını başlatan kurumuz. Türk Metal Sendikası bu anlayışı İskenderun’a da getirecek. Ve İSDEMİR işçisinin de hizmetine sunacak. Allah nasip ederse yetki mücadelemiz başarıyla sonuçlandıktan sonra Türk Metal Sendikasının bütün imkânlarını İskenderun’da da emekçi kardeşlerimizin hizmetine sunacaktır. Sayın Genel Başkanımızın verdiği söz üzerine yetkiden sonra ilk işimiz İskenderun ve özellikle İSDEMİR çalışanlarının eşi ile çocuklarıyla, ailesiyle birlikte gidip vakit geçirebileceği, düğün yapabileceği güzel bir tesis yapmakla başlatacağız. Bugünden itibaren 168 üniversite öğrencisi üyelerimizin çocuklarına burs vermekle başladık. Bunun devamını da getireceğiz. Aidat almaktan başka hiçbir gözle bakmadıkları bu çalışanlara bundan sonra bir aile gibi sosyal yaşantıya ihtiyaç olan bir anlayışla işçi çocuklarına kurslar açacağız” şeklinde konuştu.

 

Yüce’nin ardından en yüce değerin emek olduğunu işaret eden İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek işçinin her zaman yanında olduğunu belirtip; “hayatım boyunca benim bir inancım vardır. En yüce değer emektir. Ve bir ülkenin kalkına bilmesi için emeğe, üretime ne kadar destek verilirse o ülke o oranda kalkınır. Sendikalar emekçi insanlarının haklarını koruma temsilciliğidir. Bende bir emekli işçi hekimiyim. Ben bir amale doktoruyum. İşçi kardeşlerimizin hayatlarını daha rahat yaşayabilmeleri, koşullarının daha iyi şartlara getirilebilmesi için kim onu temin ediyorsa gözüm, başım üstüne” açıklamasına yer verdi.

Sona eren konuşmaların ardından Türk Metal Sendikası Akdeniz Bölge Temsilciliği’nin açılış kurdelesini Belediye Başkanı Civelek, Genel Başkan Yardımcısı Yüce, İskenderun Şube Temsilcisi Varan ve Akdeniz Bölge Temsilcisi Önde ‘hayırlara vesile olmasını’ temenni ederek kesti.

 

 

 

 

 
Türk Metal Gümbür Gümbür Geliyor.. videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş