Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Mehmet Mursaloğlu İlk Projesini Açıkladı

İskenderun’da Gönül Köprüleri İnşa Edeceğiz

Politika   A+a-

 

  CHP İskenderun Belediye Başkan Aday Adayı Mehmet Mursaloğlu İlk Projesini Açıkladı;

   “İskenderun’da Gönül Köprüleri İnşa Edeceğiz”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İskenderun Belediye Başkan Aday Adayı Mehmet Mursaloğlu, yaptığı açıklama da İskenderun halkına mesaj verdi. Sağ parti Sol parti kavramının artık sonlandırılması gerektiğini işaret edip insanlara hizmet için gönül köprüleri kurmayı hedeflediğini açıklayan Mehmet Mursaloğlu, her parti’den oy isteyeceğini söyledi.

   “Atatürkçü Olduğum İçin CHP”

   CHP’den Aday olmasının sebebinin Türkiye Cumhuriyetine bağlı olmak olduğunu ve Atatürkçülük kimliği ile tanınması olduğunu söyleyen Mursaloğlu; “CHP’den aday olmamın sebebi öncelikle Türkiye Cumhuriyetine bağlı olmak ikincisi Atatürkçülük kimliğimizle ortaya çıkmamdı. Biliyorsunuz 29 yıl eğitim camiasında hizmet ettim. Çünkü insan ayrımı yapmadım ötekileştirme yapmadım. 19 ay önce gelen teklifi düşündüm. Aileme ve çevremize danıştım. Bu yola topyekûn hizmet etme aşkıyla çıktım. 54 yaşındayım. Bugüne kadar hiç siyasetle uğraşmadım. Tamamıyla bir çiftçi çocuğu olarak kendimi eğitime adadım. Ancak CHP’den gelen teklif üzerine kök olarak rahmetli Tayfur Sökmen’ den bu yana kadar bu aşiretin kökenin de bir CHP yatar. Partiden gelen teklifi ailemle birlikte değerlendirdim. son yeni çeri yada samuray diyelim ailem bu şekilde uygun gördüler” şeklinde konuştu.

 

   “Parti’de Her Dil’den, Her Din’den İnsan Vardı”

   Aday adaylığını açıkladığı gün partiye her dil, her din’den insan geldiğini ifade eden Mursaloğlu; “Ben 13 Aralık 2013 tarihinde aday adaylığımı açıkladım. Aday olurum ya da olmam. Bu konuda hiçbir kaprisim yok. Bundan dolayıdır ki kendi bölgem de akrabalarım arasında aday adaylığım çok büyük bir sevinçle karşılandı. Aday adaylığımı açıkladığım da beni en çok memnun eden. Orada bir renk cümbüşü vardı. O atmosfer o kadar güzeldi ki, her cemaatten, her dil, her din’den birçok insan geldi. Ben bu kadarını beklemiyordum. Takdir edilmek sevilmek çok güzel. Ancak takdir edilirken de şımarmadan İskenderun’a hizmet etmek istiyorum. Bundan dolayıdır ki CHP’de duruşum veya bugüne kadar ilk defa bir siyasi partiye girmem benim dik duruşumu gösterecektir. Kapımıza gelen, belediyemize gelen, evimize gelen kim olursa olsun insanları dinleyip, anlayıp bununla birlikte sıkıntılarını gidermek bizim ilkelerimizdendir. Bu bizim aile geleneğimizden geliyor. Bugüne kadar Hatay devlet cumhurbaşkanlığından tutun meclis başkanına birçok aile Hatay devletine Türkiye Cumhuriyetine karşılıksız hizmet ettiler. Bu geleneği devam ettirebilmek için aile büyükleri beni gösterdi bende bu uğurda yola çıktım” dedi.

   “Hizmette Sağ, Sol Ayrımı Yapılmaz”

Hizmetin sağı ve solu olmadığına da dikkat çeken Mursaloğlu; “Benim için hizmet ederken sağı solu yoktur. Yani insan ayrımı yapmanın ya da fikir ayrımı yapmanın kimseye bir fayda getirmeyeceğini net biliyorum ben. Çünkü bu memlekette yaşıyoruz. Sokağa çıktığım zaman beni en çok mutlu eden çok selam verip çok selam alıyorum. Bu aldığım selamların birçok cemaatten insan, birçok dinden insan görüyorum. Burada bir kültür mozaiği var. Ben her konuşmam da ki bunu noterde tasdikleşmişimdir. Ben Hatay’ı her zaman aşureye benzetirim. Aşure kaynadığı zaman içinde ki yiyecek malzemeleri aynı tadır varır. Onun için bu tadı bozmak istemiyor devam ettirmek istiyorum. Her partiden oy isteyeceğim ben. Sağ parti, sol parti diye bir şey yok. Artık bu işlerin bir toparlanması lazım. Ülkemizin daha mutlu, refah insanlarımızın daha çalışkan olabilmesi için ben onlara hizmet etmek istiyorum. Benim ilk projem ‘Gönül köprüsü’ olacak. Bu gönül köprüsü kurduğu zaman belediyeyi yönetmek çok zor değil. Ben 29 yılın 26 yılını idarecilikle geçirdim. Asla ve asla hiçbir zaman ileri de bir siyasete girerim diye insanlara yandaş davranmadım. Hizmet ettiğim insanları görüyorum ki her gittiğim yerde bizi saygı, sevgi ile karşılıyorlar. Ben bunun aynı şekilde devam etmesini istiyorum. Kurulacak olan gönül köprüleriyle ben bu işin üstesinden geleceğim” açıklamasına yer verdi.

   “İskenderun’da Gönül Köprüleri İnşa Edeceğiz”

   Son olarak İskenderun halkına mesaj göndererek gönül köprüleri kurmak istediğini belirten Mursaloğlu; “Bugüne kadar bir hizmet adamı olarak eğitim camiasında çalıştım. Topraktan daha ziyade insana hizmet etmeyi yeğledim. Buradan hangi aday adayı çıkarsa çıksın hepimiz kardeşiz. Dürüst bir seçim olmasını istiyorum. Oy veren de olacak oy vermeyen de olacak. Şimdiden herkese çok teşekkür ederim. Bu kuracağım gönül köprülerinde bana yetki verirseniz ben hizmet etmeye hazırım” dedi.

 

 


 
Mehmet Mursaloğlu İlk Projesini Açıkladı videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş