Skip Navigation Links

Lise Mezunları Öğretmenlik Yapıyor!

Türkiye’de acı gerçek.

Eğitim   A+a-

 

   Nereden Nereye…

   Lise Mezunları Öğretmenlik Yapıyor!

   Türkiye’de acı gerçek. Atama bekleyen öğretmen sayısı 300 bini aşarken Milli Eğitim Bakanlığının 127 bin öğretmene ihtiyaç olduğu ve 2014 Şubat ayı atamalarında 10 bin kontenjan olacağı yönünde ki açıklamaları atama bekleyen yüz binlerce öğretmenin tepkisine neden oldu.

   Türkiye’de 600 TL maaşla birçok devlet okulunda üniversite tahsili olmayan öğretmen olduğunu dikkat çeken tahsilli atanamayan öğretmenler lise mezunlarının devlet kurumlarında öğretmenlik yaptığını iddia ettiler.

   Yaşanan bu gelişmelere bir tepki de İskenderun’da yaşayan Gonca öğretmenden geldi. Yeni nesil çocukların ücretli öğretmenlere değil de tahsilli kadrolu öğretmenlere emanet edilmesi için mücadele ettiklerini söyleyen Gonca Can; “sesimize kulak verin. Lise mezunları ve iki yıllık üniversite mezunları çok rahat bir şekilde 600 TL maaş ile devlet okullarında öğretmenlik yapıyorlar. Bu durum içler acısı. Bizler kendi branşlarımız da bu devletin tahsilli öğretmenleriyiz. Ve ne gariptir ki atanamıyoruz. Ücretli öğretmenler ile Türkiye’de eğitim kalitesi yerler altına alınıyor” şeklinde konuştu.

   Ataması yapılmadığı için bunalıma giren ve intihar eden öğretmen sayısının 34’ü bulduğuna vurgu yapan Gonca Can, 2014 Şubat ayında 40 bin kontenjan ataması beklediklerini belirtti. Bu atamanın olması halinde işsiz öğretmen sayısına bir nebze mehlem olunacağını ifade eden Can; “Hükümete yakışan işsizlikle öğretmenlik arasında sıkışan genç öğretmenlere bir an önce müjdeli haber vermesidir” ifadelerine yer verdi.

 

 

 

 

 


Lise Mezunları Öğretmenlik Yapıyor!  videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet