Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

İskenderun primmemall da dekovil hattı sergisi

“Bir Zamanlar İskenderun’da Küçük Bir Tren Varmış” isimli İskenderun’un bilinmeyen tarihini konu alan araştırmacı yazar Mert Sandalcı ve Primemall’ın

Kültür Sanat   A+a-


ARAŞTIRMACI YAZAR MERT SANDALCI’NIN KİTAP HALİNE GETİRDİĞİ İSKENDERUN DEKOVİL HATTI KONULU SERGİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

  “Bir Zamanlar İskenderun’da Küçük Bir Tren Varmış” isimli İskenderun’un bilinmeyen tarihini konu alan araştırmacı yazar Mert Sandalcı ve Primemall’ın ortaklaşa düzenlediği sergi Prime Mall İskenderun’da açıldı.

  İskenderun şehrinin altyapısının inşası için gerekli taşların nakliyesini sağlayan dekoviller ve dekovil hatları, araştırmacı yazar Mert Sandalcı’nın yıllardır biriktirdiği 34 adet kartpostal ve fotoğrafla Prime Mall İskenderun’da açılan sergiyle gün ışığına çıktı.

  Prime Mall İskenderun’daki sergi açılışına araştırmacı yazar Mert Sandalcı, tiyatro ve sinema oyuncusu Hamdi Alkan’ın yanı sıra, Denizciler Belediye Başkanı Eshabil Soydan, İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Başar, İskenderun Belediye Meclis Üyeleri Ahmet Dönmez ve Doğan Erten, AK Parti İskenderun Belediye Başkan aday adayı Seyfettin Dingil, CHP İskenderun Belediye Başkan aday adayı Mehmet Mursaloğlu da katıldı.

  Sergide, 1910-1930 yıllarına ait İskenderun şehrini ve dekovil hatlarını gösteren kartpostalların yanı sıra, Hamdi Alkan’ın koleksiyonunda yer alan 1911 yılına ait dev bir İskenderun panoraması ve haritalar da yer aldı. Açılışta bir konuşma yapan araştırmacı yazar Mert Sandalcı, demiryollarına tutkun olduğunu ve 1990’ların başından itibaren dekovil hatlarıyla ilgili belgeler topladığını anlattı. Hamdi Alkan ve Prime Mall İskenderun AVM Müdürü Tamer Güzel’in de bir konuşma yaptığı törende, sınırlı sayıda basılan “Bir Zamanlar İskenderun’da Küçük Bir Tren Varmış” adlı kitabın tanıtımı da yapıldı.

  İskenderunluların, geçmişte şehirlerinin kurulması için çalışan bu minik trenlere olan vefa borcunun ödenmesi amacıyla yapılan tüm çalışmaların sponsorluğunu üstlenen Prime Mall İskenderun, tüm İskenderunluları 12-31 Aralık tarihleri arasında yapılacak sergide ağırlayacak.

 

 



İskenderun primmemall da dekovil hattı sergisi videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar