Skip Navigation Links

Belen'de meyve fidanları dağıtıldı...

Belen'de %75 hibe katkılı meyve fidanları hak sahibi çiftçilere törenle teslim edildi.

Ekonomi   A+a-


    MEYVE FİDANI TESLİM TÖRENİ TERTİPLENDİ.
 
   Tarım ve Kırsal Kalkınma Stratejik planı çerçevesinde, alımı Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığınca gerçekleştirilen %75 hibe katkılı meyve fidanları hak sahibi çiftçilere törenle teslim edildi.
 
   Kaymakam Abdulaziz AYDIN,Garnizon Komutanı J.Yzb.Salih AYGÜN, Belediye Başkan V.Mehmet DEZER, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Daire Amirleri, İl Genel Meclis Üyeleri, Siyasi Parti ve Sivil Toplum Kuruluş Başkanları,Köy ve Mahalle Muhtarları ile hak sahibi çiftçilerin katıldığı fidan dağıtım töreni Kaymakamlık Konferansa Salonunda düzenlendi.
   Düzenlenen törende çiftçilerden Nuh ÖZYÜRÜR, İsa SAKLAR ve Çerçikaya Köyü Muhtarı İsmail YÜCEL duygu ve düşüncelerini dile getirerek projeden duydukları memnuniyeti ifade ettiler.
 
   Kaymakam AYDIN ise yaptığı konuşmada; Tarım ve Kırsal Kalkınma Stratejik planı çerçevesinde alımı öngörülen ve % 75’i İl Özel İdare bütçesinden Köylere Hizmet Götürme Birliğine aktarılan kaynaktan, % 25 ise çiftçi katkısı ile gerçekleştirilen 4.807 adet fidanın dağıtımı için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Son 10 yılda Kaymakamlık olarak İl Özel İdare destekli parasal değeri 284.029 TL olan 238.742 adet fidanın dağıtımını gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Umut ediyorum ki bugün dağıttığımız fidanlarla beraber kapama meyve bahçeciliği alanında önemli bir aşamaya geliriz. Bu faaliyetleri bir hobi olmanın ötesinde daha kümülatif düşünerek daha büyük düşünerek bir tarımsal sanayi kolu haline getiririz. Çerçikaya  köyümüz kayısı yetiştiriciliğinde tam da istenen boyutta bir faaliyet içerisinde bulunmakta bu faaliyetin diğer köylerimiz ve çiftçilerimiz için de örnek olur inşallah diyerek alımda emeği geçen görevlilere teşekkür ederek fidanların hayırlı olmasını bereketli kazançlara vesile olmasını temenni etti.
 
  Konuşmalar sonrası katılan çiftçilerimize temsili olarak fidanları dağıtıldı. Konferans salonundaki programın akabinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü hizmet binası önünde çiftçilerimize 400 Adet Badem, 147 Adet İncir, 320 Adet Ceviz, 1932 Adet Yarı Bodur Kiraz, 924 Adet Yarı Bodur Elma, 520 adet Armut , 204 Adet Trabzon hurması, 360 adet Zeytin olmak üzere 4.807 adet fidanın dağıtımı yapılarak program sonlandırıldı.
 


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet