Skip Navigation Links

YSK seçim yasaklarını açıkladı

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan YSK kararında, konuyla ilgili oluşturulan komisyonun taslağının incelenerek karara bağlandığı belirtildi

Politika   A+a-

 
   YSK seçim yasaklarını açıkladı
 
   Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan YSK kararında, konuyla ilgili oluşturulan komisyonun taslağının incelenerek karara bağlandığı belirtildi.
 
   Buna göre, mahalli idareler seçimlerinin başlangıç tarihinin 1 Ocak 2014 Çarşamba, seçim propagandası serbestliğinin başlangıç tarihini ise 20 Mart 2014 Perşembe günü olarak belirlendi.
 
   İlçe çevresinde seçimin düzenle yürütülmesini sağlamak için gereken bütün tedbirleri alma yetki ve görevi de ilçe seçim kurullarına verildi.
 
   Seçimin başlangıç tarihi olan 1 Ocak'tan, 29 Mart tarihine kadar sürecek açık yerlerde yapılacak propagandaya ilişkin kararlara göre, seçim zamanında, genel yollar üzerinde, mabetlerde, kamu hizmeti görülen bina ve tesisler ile ilçe seçim kurullarınca gösterileceklerden başka meydanlarda toplu olarak sözlü propaganda yapılamayacak.
   İlçe seçim kurullarınca, gidiş gelişi bozmayacak ve pazarların kurulmasına engel olmayacak surette toplantıların genel olarak yapıldığı ve varsa elektrik tesisatı olan yerleri seçmek suretiyle hangi meydanlarda toplu olarak sözlü propaganda yapılabileceği tespit edilecek. Siyasi partilerin toplu olarak sözlü propaganda yapmak için müracaatları üzerine, toplantı, meydan, gün, sıra ve saatleri ilçe seçim kurullarınca ad çekmeyle belirlenip, ilgililerine tebliğ edilecek. Bağımsız adaylar için de aynı şekilde haftada bir gün ayrılacak.
 
   29 Mart tarihine kadar kapalı yerlerde yapılacak propaganda faaliyetleri
1 Ocak - 29 Mart tarihleri arasında seçime katılan siyasi partiler veya bağımsız adaylaradına kapalı yer toplantısı yapılabilecek. Kapalı yer toplantısı yapmak isteyenler, üç kişilik bir heyet kurarak en yakın zabıta amir veya memuruna haber verecek. Köylerde ise muhtara veya vekiline haber verilmesi yeterli olacak.
 
   Basın iletişim araçları ve internette propaganda
  Seçime katılan siyasi partiler ve bağımsız adaylar, seçimin başlangıç tarihi olan 1 Ocak Çarşamba gününden, oy verme günü öncesi saat 18.00'e kadar yazılı basında ilan ve reklam yoluyla veya internet sitesi açmak suretiyle sözlü, yazılı ve görüntülü propaganda yapabilecekler.
 
   İlan ve reklam yerleri ile ilgili yasaklar
 
   Seçimin başlangıç tarihinden oy verme gününü takip eden güne kadar siyasi partiler, bağımsız adaylar, herhangi bir kurum veya kuruluş ya da vatandaşlar tarafından, ilgili kanunda belirtilen yerler dışında, siyasi ilan ve reklam içeren afiş, poster, pankart veya siyasi parti bayrağı gibi malzemeler asılamayacak. Aksi halde, bu ilan ve reklamlar kaldırılarak masrafları da ilgilisinden tahsil edilecek.
 
   Milletvekilleri ve adayların seçim propagandası ile ilgili olarak yapacakları gezilere hiçbir memur katılamayacak.
 
 
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet