Skip Navigation Links

“Temel Haklarımız Geri Alınmak İsteniyor”

5 Aralık Dünya Kadın Hakları gününün 79. Yıl Dönümü dolayısıyla Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları İskenderun İlçe Teşkilatı Atatürk Anıt Ala

Politika   A+a-

 
  5 Aralık Dünya Kadın Hakları Gününde Buluşan CHP Kadın Kolları;

   “Temel Haklarımız Geri Alınmak İsteniyor”
 
   5 Aralık Dünya Kadın Hakları gününün 79. Yıl Dönümü dolayısıyla Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları İskenderun İlçe Teşkilatı Atatürk Anıt Alanında buluştu. 79 Yıl önce verilen temel hakların geri alınmak istediğini iddia eden CHP Kadın Kolları İlçe Başkanı Beyaz Kahraman, Ak Parti ve Başbakan Erdoğan’ı eleştirdi.

   “Atatürk’ün Yaktığı Bu Ateşi Sonsuza Kadar Sürdüreceğiz”
 
   Ak Parti iktidarının çocukların namus bekçiliğini yapıp özel yaşantıya müdahale de bulunduğunu söyleyen Kahraman; “ Kürtaj söylem ve yöntemleri ile kadınlara gebeliği her koşul altında kabul ettirmeye çalışıyorlar. Çocuk sayısında diretiyorlar. Ama doğan çocukların nasıl bakılacağı, nasıl okutulacağı ve nasıl iş bulunacağını hiç düşünmüyorlar. Kadının iş gücüne katılımını arttırıcı projeler yerine kadın bedenini tahakküm altına almaya çalışıyorlar. Bizim sosyal toplumumuzun başarısızlığının sebebi kadınlarımıza karşı gösterdiğimiz ilgisizlikten ileri gelmektedir. Yaşamak demek faaliyet demektir. Bundan dolayı ’ bir sosyal toplumun bir organı faaliyette bulunurken diğer bir organı işlemezse o sosyal toplum felçlidir’ diyerek bizlere eşitlik olanağı veren Atatürk bizim her zaman ışığımız olacaktır. Bu ateşi 5 Aralık 1934 tarihinde Atatürk yaktı. Sonsuza kadar bizler ve kızlı erkekli çocuklarımız sürdürecektir” açıklamalarına yer verdi.
 
 

 
 
“Temel Haklarımız Geri Alınmak İsteniyor” videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet