Skip Navigation Links

'Payas neden ilçe yapılmıyor?'

CHP Hatay Mv. Av. Mevlüt Dudu, Payas beldemizin nüfusu ve yapısı göz önüne alındığında neden ilçe olmadığına dair İçişleri Bakanlığı tarafından cevapl

Gündem   A+a-

“Payas neden ilçe yapılmıyor?”
 
CHP Hatay Mv. Av. Mevlüt Dudu, Payas beldemizin nüfusu ve yapısı göz önüne alındığında neden ilçe olmadığına dair İçişleri Bakanlığı tarafından cevaplanmak üzere TBMM Başkanlığına soru önergesi verildi. Verilen soru önergesinin İçişleri Bakanı Sayın İdris Naim Şahin tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını istedi.
Cumhuriyet Halk Partisi Hatay milletvekili Av. Mevlüt Dudu, Payas beldesinin neden ilçe yapılmadığını İçişleri bakanlığına sordu. Milletvekili Dudu’tarafından İçişleri Bakanı Sayın İdris Naim Şahin tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını istediği soru önergesi şöyle
“Payas Demirçelik Fabrikalarının yapımıyla hızlı bir nüfus artışı ile 20 yılda nüfusu 33.443’a ulaşmıştır. Payas’ta 12 adet resmi 1 tane de özel eğitim kurumu bulunmaktadır. Ayrıca 3000 civarında öğrenci de komşu ilçelerde ve İDÇ’de öğrenim görmektedir. Bu hızlı sanayileşmenin gereği olarak 100 hektar alan üzerinde kurulmuş Organize Sanayi Bölgesi mevcuttur. Bundan başka Payas’ta 1100 adet işyeri vardır. Ayrıca nakliye sektörü de gelişmiştir. Günde 700-800 civarı kamyon kömür ve demir nakliyesi yapmaktadır.
Son yıllarda turizm sektörünün hareketlenmesi Payas’a ayrı bir canlılık getirmiştir. Türkiye’nin en büyük beldesi durumundaki Payas’ın büyüme potansiyeli çok büyüktür. Payas beldemizin nüfusu ve yapısı göz önüne alındığında verilmekte olan hizmetler yönüyle, fiilen bir ilçe konumunda olup, ilçe olmayı çoktan hak etmiş olduğu açıktır. Beldemizin mevcut idari yapısı ile vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının karşılanması gün geçtikçe zorlaşmaktadır. 1.Hatay ili Dörtyol ilçesine bağlı Payas beldesinin ilçe yapılması ile ilgili olarak planlanmış çalışmalarınız mevcut mudur?
2.Şimdiye kadar Payas’ın ilçe yapılmamasının sebepleri nelerdir?
3.Payas’ın ilçe yapılması için acilen neler yapmayı planlıyorsunuz?
4.Payas beldesi ne zaman ilçe olacak ve bölge halkının bu konudaki mağduriyeti ne zaman giderilecektir?”
 
 


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet