Skip Navigation Links

Kendi yaralarımızı kendimiz sarıyoruz!

9 Temmuz 2013 tarihinde aşırı yağışlarla meydana gelen sel felaketinde Çökek Yaylasından sonra en büyük hasarın yaşandığı Karakese Beldesinde kısıtlı

Yaşam   A+a-

 
   KARAKESE BELEDİYE BAŞKANI YUSUF SOYLU; 
“BELDE HALKIYLA ELELE VERİP KENDİ YARALARIMIZI KENDİMİZ SARIYORUZ”
 
 
   9 Temmuz 2013 tarihinde aşırı yağışlarla meydana gelen sel felaketinde Çökek Yaylasından sonra en büyük hasarın yaşandığı Karakese Beldesinde kısıtlı imkanlarla yaralar sarılmaya çalışılıyor.
 
   Karakese Belediye Başkanı Yusuf Soylu yaşanan felaketin hemen sonrasında beldeye ulaşımın sağlanması için ana arterlerin açılması noktasında çok sayıda vatandaşın iş makinalarını belediyenin emrinde seferber ettiklerini hatırlatarak; “O zor günümüzde çok sayıda hemşerimizin gönüllü olarak desteğini gördük. İlk etapta belde ulaşım akslarının rahat çalışmasına imkan sağlayacak bir çalışma akışı izlendi. Sonrasında ise düzenleme çalışmaları yürütüldü” dedi.
   Karakese’de yaşanan sel felaketi sonrasında beldedeki yolların % 85’i, Parkların %70’i, altyapı şebekesinin ise %40’ı kullanılamaz hale gelmiş. Selin getirdiği mil, çamur, dal ve ağaç parçaları ise beldedeki sulama sistemini tamamen devre dışı bırakmış. Hatay Valiliğinin yaptığı resmi tespite göre beldedeki hasarın maddi karşılığı 1 Milyon 300 Bin TL. Beldede yaşanan hasar tespit edilmiş ama bu güne kadar yapılan ödeme yok.
 
   Karakese Belediye Başkanı Yusuf Soylu mazot bedeli karşılığı sanayici ve işadamlarına ait iş makineleriyle ilk olarak beldede kapanan yolları açmış, çok sayıda esnafın fedakarlığı ile eksikleri tamamlamaya uğraşmış. Fakat beldede yapılacak o kadar çok iş var ki kısıtlı imkanlarla bunları telafi etmekte mümkün görünmüyor. Belediye esnafa olan borç yükü altında ezilmekte.
 
   Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Karakese Beldesi ve Çökek yaylasında yaraların hem yerel yönetim, hem merkezi idare, hem de vilayetin imkânları ile en kısa sürede sarılacağını söylemişti.
 
   Karakese Belediye Başkanı Yusuf Soylu yaptığı açıklamada; “Yaşanan afet sonrası geçen beş aylık süre içerisinde maalesef beldemize bir yardım alamadık. Kendi imkanlarımız ve vatandaşlarımızla el ele vererek yaralarımızı sarmaya çalışıyoruz. Yollarımızın bakım ve onarımını yaptık. Parklarımızda yeniden bir düzenlemeye gittik. Bu esnada üç adet minyatür parkı daha beldemize kazandırdık. Yedigöz mevkiinden yayla suyu getirerek beldemizde bir hayır çeşmesi yaptık. Taahhüt edilen yardım sözü bu güne kadar yerine getirilmemiş askıda kalmıştır.” dedi.
 
Sedat İSKENDEROĞLU/DÖRTYOL(Hatay),(DHA)
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet