Skip Navigation Links

İskenderun’da kar soğuğu, balık fiyatlarını yükseltti

Yurt genelini etkisi altına alan soğuk hava ve yağmur yağışı dünden itibaren kentimizi de etkiledi.

Yaşam   A+a-

 
   İskenderun’da kar soğuğu, balık fiyatlarını yükseltti
 
   Yurt genelini etkisi altına alan soğuk hava ve yağmur yağışı dünden itibaren kentimizi de etkiledi. Bir çok ilde soğuklar haftalar önceden başlarken, Kasım ayını sıcak geçiren İskenderun'a kış dün geldi.
 
   Dün sabah saatlerinde başlayan fırtına ve ardından hafif yağmur, hava sıcaklığındaki ani düşüşle de işyerlerinin kapı ve pencereleri kapanırken, birçok işyeri ve evlerde de kalorifer ve sobalar yanmaya başladı.
 
   Soğuk havalar ayrıca balıkçılık yapanları da olumsuz etkileyip, fiyatları arttırsa da, balık tüketimi de havaların soğumasıyla yükselişe geçti.
 
   Havaların soğumasıyla balığın daha derine inmesi, balık fiyatlarını arttırsa da vatandaşların balığa olan rağbetini arttırdı. Soğuk havalarda balığın tercih edilmesinin en büyük nedeni, balığın yağlanarak daha lezzetli olması. 2 hafta öncesine kadar 5 liradan alıcı bulan hamsinin fiyatı 8 ile 14 lira arasında değişen fiyatlardan alıcı buluyor.
 
   Havaların soğuması ve poyrazın etkisiyle bazı balıkçılar denize açılamadığından fiyatların etkilendiğini belirten İskenderun balıkçı esnafı, en çok gümüş, barbun hamsi, istavrit gibi küçük balıklara rağbet edildiğini söylediler.
 
   İskenderun Meteoroloji Müdürlüğü, bölgede havanın; parçalı ve çok bulutlu ve sağanak yağışlı geçeceği yönünde uyarılarda bulundu.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet