Skip Navigation Links

En renkli Cumhuriyet etkinlikleri

BESYO’danCumhuriyet Etkinlikleri

Spor   A+a-

 
   BESYO’danCumhuriyet Etkinlikleri
 
   “Ben Sporcunun Zeki Çevik ve Ahlaklısını Severim”
 
   Mustafa Kemal Üniversitesi, öğrencisi ve çalışanlarıyla birlikte Cumhuriyet’in 90. Yılı münasebetiyle yaptığı kültür ve sanat faaliyetlerinin yanına çeşitli sportif etkinlikleri de ekleyerek Cumhuriyet’in sadece tek bir konuyla değil sahip olduğu bütün değerleriyle anılmasına vesile oldu.

   En renkli Cumhuriyet etkinlikleri
 
   Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) ile Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı’nın, Atatürk’ün “Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim” vecizesinden yola çıkarak düzenlediği sportif faaliyetlerle, Mustafa Kemal Üniversitesi’ne kuruluşundan bugüne en renkli Cumhuriyet kutlamalarından birini yaşattı.
 
   Bisiklet, Kros, Ferdi Masa Tenisi, Kampüs Oryantring, Dart, Tek Pota Basketbol ve Salon Futbolu gibi yedi branşta gerçekleştirilen müsabakalara çok sayıda katılım oldu. Kıyasıya mücadelelerin yaşandığı yarışlarda dereceye girenler ödüllendirildi.
   Spor etkinlikleri ve dereceye giren öğrenciler
 
Eski Rektörlük Binasından başlayıp Atatürk Anıtı’nda son bulan ve MKÜ Bisiklet Topluluğu üyesi 10 öğrencinin katıldığı bisiklet yarışında Yasin Yıldırım birinci olurken, Samed Zeybek ikinci, Alper Aktaş üçüncü oldu.
 
   Altı Fakülte’nin katıldığı ve BESYO’nun birinci olduğu salon futbolunda Antakya MYO ikinci olurken Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu ise üçüncü oldu.
 
  200 Elli sporcunun katıldığı Atletizm kros yarışlarında erkeklerde Soner Elçi birinci, Ömer Ünlü ikinci, Emre Tavşan üçüncü olurken bayanlarda ise Gizem Olgun birinci, MihraçAcıbucu ikinci, Nalan Yaşar üçüncü oldu. Katılımın yoğun olduğu Kros yarışlarınabayanlardan 50 yarışmacı katıldı.
 
  Erkerlerde Metehan Giğer’in birinci olduğu ve ikinciliği Abdussamed Deveci, üçüncülüğü ise Şaban Uzun’un aldığı Dart turnuvasında bayanlarda Rümeysa İlter birinci, Elif Buket Demir ikinci, MihraçAcıbucu ise üçüncü oldu. Turnuvaya toplam 50 dört sporcu katıldı.
 
  Toplam 32 maçın oynandığı Tek Pota Basketbol müsabakalarında ise 5 takımın katıldığı ve üç maçın yapıldığı bayanlar kategorisinde birinciliği Besyo1 alırken, ikinciliği Besyo2, üçüncülüğü ise Altınözü MYO aldı. 20 dokuz maçın yapıldığı ve 20 takımın katıldığı erkekler kategorisinde ise Eğitim Fakültesi birinci, Tıp Fakültesi ikinci ve Antakya MYO üçüncü oldu.
 
  Masa Tenisi turnuvası ve Oryantring şampiyonalarının da düzenlendiği Cumhuriyet etkinliklerinde bayanlar masa tenisi turnuvasında Musa Duru birinci, Abdulsamed Deveci ikinci, Hüseyin Fakıoğulları üçüncü olurken bayanlarda Bengü Demirdelen birinci, Hatice Avcı ikinci, Ebru Kahiloğulları üçüncü oldu. Oryantring şampiyonasında ise erkeklerde İbrahim Öcal birinci, Hasan Yüncüoğlu ikinci, Mehmet Acar üçüncü olurken bayanlarda Gökçe Kafadar birinci, Ebru Kahiloğlu ikinci, Elif Buket Demir ise üçüncü oldu.
 
  İlginin yüksek olduğu turnuvalardan sonra Mustafa Kemal Üniversitesi, sportif alanlardaki iddiasıyla da bölgesinde sadece eğitim hizmeti veren bir üniversite olmanın yanı sıra her alanda öncü rol oynayan evrensel bir üniversite kimliğiyle yoluna devam ediyor.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet